Inlägg från: Hoppas03 |Visa alla inlägg
  • Hoppas03

    Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?

    Jag är själv nyss fyllda 45 och vill så gärna ha en liten till. Någon mer som  precis som jag trots åldern och statistiken vill fortsätta försöka och leva på hoppet att det kan lyckas. Jag har googlat runt lite på nätet och här på familjeliv men hittar inte så många i min ålder som försöker bli gravida. Därför startar jag den här träden, Min  förhoppning är att vi kan samlas här och peppa och stötta varandra. Solskenshistorier från andra 45 åringar är givetvis välkomna!

     

  • Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?
  • Hoppas03

    Lycka till du också! Även om det är få som lyckas bli gravida så finns dem. Själv känner jag till en 46 åring och en 48 åring- Jag vill leva på den lilla  chans som finns och tänker att så länge ägglossningen fungerar finns möjligheten att jag kan bli gravid och den möjligheten vill jag inte missa; Hoppas att det finns någon mer som inte gett upp än. Själv står jag inte ut med tanken att bara lägga allt på hyllan utan vill fortsätta försöka ett tag till Det skulle vara så kul om det Inns någon mer. Just nu känner jag mig lite ensam i detta, tänker att det måste finnas någon mer som trots åldern längtar efter barn.

  • Hoppas03

    Har lyckats bli anonym två ggr. Finns det inga fler 45-åringar som har en önskan om att bli gravida?: Det skulle vara så kul om vi kunde följas åt. Det är ju trots allt skillnad i chans att bli gravid i tidiga 40 åldern och 45 årsåldern om man ens har turen att få ägglossning varje månad när man fyllt 45

  • Hoppas03

    Hej Katt! Kul att höra i från dig igen!
    Det var länge sedan jag tog AMH värdet. I slutet av 2010 ca ett halvår innan min som föddes var mitt värde 0.61. Förmodar att det är ännu lägre nu. FSH var vid samma tidpunkt 9. Vad har du för värden?
    Har du märkt av att din menscykel förändrats? Min har blivit två dagar längre dem senaste månaderna.
    Vad befinner du dig i cykeln? Jag är i slutet av mensen och väntar nu på ägglossningen,
    Jag är lite nyfiken på DHEA men har inte vågat testa än eftersom jag äter levaxin. Borde kanske fråga nästa gång jag går till gyn.

  • Hoppas03

    Hej!
    Vad kul att vi nu är några stycken. Det verkar vara väldigt delade meningar om pergotime. Jag har testat i perioder I bland har det fungerat men cyklarna blir längre och nu senast ör ett halvår sedan  fick jag  väldigt långa cykler så för mig fungerar det bättre utan.
    I dag har jag fått utslag på ägglossningstest så nu tänds hoppet igen

  • Hoppas03

    Tack ör att du frågar Tyvärr kom mensen i dag. Jag hade börjat hoppas då jag  känt metallsmak i munnen nåra dagar.... bara att lada om till nästa månad. Hur går för dig?

  • Hoppas03

    Hej!
    Hur går det ör dig Katt och ni andra? Själv har jag haft ägglossning i helgen och känner mig så lättad att det hela fungerar ännu en gång. Det som är lite jobbigt är att mitt TSH har börjat svaja sedan några månader tillbaka. Men jag lever på hoppet och hoppas det går bra ändå om jag skulle ha turen att få ett plus.

  • Hoppas03

    Så har en månad gått igen. Denna månad var menen sen ett par dagar. Kände mig inte gravid men började hoppas ändå. Tog ett test tidigt i morse vid 05.00 som visade negativt. Blev inte så ledsen då  jag egentligen känt på mig att jag inte var gravid. Gick ut i köket och tog en rejäl klunk av den starka hostmedicinen som jag hoppat över ett par dagar i avvaktan på eventuellt plus. Gick och la mig igen en aning bekymrad över varför mensen är sen. Kan det vara så att jag nu hamnat i klimakteriet.(hemska tanke). Nu när jag slutat hosta somnade jag om och sov gott en bra bit in på förmiddagen. När jag sen gick på toa upptäckte jag att  mensen  kommit och att jag i alla fall inte kommit i klimakteriet, en oerhörd lättnad spred sig i hela kroppen och jag kände mig så glad att allt verkade funka. Nu på kvällen sitter jag här och känner m en aning dämpad. Vil ju trots allt så gärna få se ett plus. Hur känner ni andra? Bör man sluta hoppas och ställa in sig på att det inte kommer att gå? Men jag vill ju så gärna hoppas ett tag till samtidigt som jag tänker att det kanske är orealistiskt att det ska funka ännu en gång vid 45 årsålder. På måndag ska jag ta blodprov och kolla mitt FSH. Efter det kanske jag får en indikation om vartåt det barkar. Någon annan som vill dela med sig av sina tankar? 

  • Hoppas03

    Tack ör svar! Jo det är sant att mannens ålder påverkar. Men det är väl först efter 50+. Min man är inte yngre än jag och har inte passerat 50. Skönt att du tycker det är tillåtet att hoppas. Försöker du också?

  • Hoppas03
    Katt12 skrev 2014-11-17 18:32:39 följande:

    Intressant, anonym. Jag tror snarare det beror på att man försöker pga att man träffat en ny som inte har barn. Dvs att det kan gå sent oxå men att de flesta fått de barn de vill ha vilket bidrar t att det verkar så omöjligt. I mitt fall spökar tyvärr Endo i bakgrunden, vilket gjort det svårt även när jag var yngre. Samtidigt vet jag att det kan gå när kroppen är i balans.

    Hoppas, håller tummarna för fint FSH. Mitt har nu gått upp t 8,6. Inte bra, men inte jättehögt heller.


    Vet du vad Katt ett FSH på 8.6 tycker jag jättebra!, Första ggr jag tog FSH hade jag 6,0 och 4 månader senare när jag fyllt 41 år var mitt FSH 9 och som du vet var det  två år efter det som jag fick min son. Så i mina ögon är 8.6 ett kanonvärde!

    FSH kan ju variera från månad till månad också så det är ju inget absolut värde.
    Jag förmodar att om man hamnat i klimakteriet ska FSH vara rejält högt. Om  mitt FSH och AMH stämde vid 41 års hade jag mycket sämre värden än vad du nu har så jag tycker att du borde ha förutsättningar att lyckas.

    Tydligen så är det så att man kan få problem med vikten om man är i förklinkteriet. För min egen del har jag haft svårt att gå ner i vikt den senaste tiden. Därför så ville jag ta ett nytt FSH prov. Jag hoppas ju dock att jag fortfarande är fertil eftersom mensen är regelbunden och eftersom jag får utslag på ägglossnings stickorna.
  • Hoppas03

    Jag fick svar på mitt FSH i dag. Värde 8.7, Det är så himla skönt att veta att jag inte kommit i klimakteriet  Mitt värde är detsamma som jag hade innan mi son föddes så för mig väcks förhoppningar om att det kan lyckas ännu en gång. Jag har dock inte tagit nytt AMHprov . Det kan ju i och för sig ha sjunkit men just i dag känner jag mig väldigt glad över att FSH var normalt.

  • Hoppas03

    Ja det är verkligen en lättnad. Vi får kämpa tillsammans ett tag till: Jag kan tipsa om Malou efter 10 som handlade om äldre mödrar. Verkligen kul och hoppfullt att se.

Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?