Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Smutsiga sanningar om SD!

    Har någon här sett detta avsnitt av Uppdrag granskning (från 2013?)?





    Programmet handlar om Counter jihad-rörelsen, en internationell anti-muslimsk rörelse och här framkommer kopplingar till EDL, SDL, Anders Brejvik, Kent Ekroth (sd) m.fl. 

  • Tom Araya
    Maya84 skrev 2021-10-24 11:55:07 följande:
    När kommer du visa att du inte är en stor fet hycklare och ta upp Socialdemokraternas historia, om du nu tar sånt avstånd från nazism?

    Eller är det inget du vill erkänna att det överhuvudtaget hänt?

    Deras rasbiologi där de delat upp människor efter ras, deras experiment på människor, deras tvångssterilisering av kvinnor?
    Deras samarbete med Nazityskland fram till 1943, där de förvägrat judar som flytt en fristad?
    När de stämplat "Jude" i deras pass? 

    Var kan man läsa om extremhögerns våld? Vilken terrorism syftar du på?

    Vilka terrorattacker de senaste 10 åren som dödat 100tals oskyldiga människor över hela Europa var "extremhögern" inblandad i? 

    Varför är du så okunnig? Vilka terrorattacker?

    Du borde sluta sprida dynga, du har tydligen inte har koll på nånting.

    Kul också att du länkar till aftonbladet som nån slags pålitlig källa.

    Haha, wow. Fjant.
    Utan att förneka någonting... men det är väl ändå en skillnad av betydelse inom politik 2021 vad olika politiska partier och representanter har varit inblandade i på 30- och 40-talet jämfört med de senaste 4 decennierna.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-10-25 13:26:28 följande:
    Blanda nu inte ihop nazister med övriga partier i Sveriges riksdag på 30-och 40.talet.

    SDs bruna film som är det skribenten i stort sett återger är en historieförfalskning - det har till och med SDs medieföreträdare DE erkänt i direktsändning, det var och den storyn som SDs MK annonserade som brun propaganda

    Dock är historien om rasbiologisk forskning, tvångssteriliseringar, jude-stämplade pass mm sann, det kan du inte förneka.
    Det är inte en historia som blir skönare för att den politikens företrädare var moderater, folkpartister, socialdemokrater m.m.


    Nazister har aldrig haft makt att genomföra något liknande i Sverige.

  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-10-25 15:16:35 följande:
    Vilken historia menar du 
    Exakt det jag skriver.
    Padirac skrev 2021-10-25 15:16:35 följande:
     inte den som presenteras i SDs bruna film hoppas jag, för den historiebeskrivningen är en historieförfalskning, eller 'brun propaganda' som Sd själva kallade den
    Jag skiter i sd och deras filmer, har inte ens sett den.
    Padirac skrev 2021-10-25 15:16:35 följande:
    Historia skall beskrivas i rätt kontext och med rätt uppgifter. Inte vinklade lögner
    Exakt! Tillbaka till det jag skrev i inlägg #4342.

  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-10-30 02:22:10 följande:
    Menar du att svenska nazister står högre i kurs än andra partier för att de inte var del av den riksdag som röstade igenom bildandet av rasbiologiska institutet eller steriliseringslagarna ( som inte hade med folkgrupp, etnicitet, eller härkomst att göra)?
    Absolut inte!

    Men det är ändå skillnad på situation och konsekvenser av partier som sitter i maktposition och partier som inte gör det, även om ideologin hos de/det senare är mer extrem.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2021-10-30 11:39:47 följande:

    Om du anser att tvångssteriliseringar är synonymt med nazism (vilket det inte är) har SD drivit nazistisk politik det senaste årtiondet... 


    År 2013 så var Sverigedemokraterna de det enda partiet i Sveriges riksdag som röstade emot beslutet att upphöra med tvångssteriliseringar av transsexuella. 


    sv.wikipedia.org/wiki/Tv%C3%A5ngssterilisering_i_Sverige
    Det är upp till var och en att bedöma vilka etiketter man sätter på politiken.

    Den migrationspolitik som idag förs av alla partier (utom möjligtvis c, mp och v) ville vissa etikettera som rasistisk före 2015.

    Vad jag menar är att vi påverkas i vår uppfattning om vad som är legitimt, beroende på vem som för fram frågan och åsikten.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-10-30 18:13:40 följande:
    Motiv, orsaker, skäl kan göra en handling rasistisk, men samma handling kan också vara en massa andra saker beroende på av vem med vilket skäl och i vilken sitution handlingen utförs.  

    Att vilja stoppa invandringen pga att det inte finns resurser att ta emot invandrare är inte nödvändigtvis rasistiskt

    Att vilja stoppa invandringen för att de som invandrar har en kultur som inte kan bli svensk är rasistiskt

    Att vilja stoppa invandringen för att ...  du kan själv fylla i olika rasistiskt eller inte rasistiska motiveringen...
    Jag köper inte din förklaring.

    Det handlar om öppna ögon och sinnen för att se och förstå problem när de dyker upp framför en samt att vilja agera här och nu  för att lösa problem. Det var exakt där problemet fanns inom det mer etablerade etablissemanget inom politik och media, främst mellan 2010-2015, men bland vissa även före och efter den perioden.

    Oavsett agenda och vilka bakomliggande skäl sd haft (och har), så hade de hela tiden rätt om att den förda politikens negativa konsekvenser och att något måste göras. Det kan man aldrig ta ifrån sd utan att ljuga.

    Det är heller inte så att åtgärder mot dessa problem föreslagna eller t.o.m. beslutna av riksdag/regering och exempelvis s och m) mottagits av alla med öppna armar... minns du när Åsa Romson grät?

    Jag är inte heller övertygad om att människosynen hos de som förespråkar en överdrivet generös migrationspolitik egentligen gör det av skäl som ligger i motsats till rasism, utan kan ha skäl som snarare är en form av rasism.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-01 09:04:01 följande:
    Kan du förklara vad du menar med 'en form av rasism'?
    Syftet skapa en ny underklass med billig arbetskraft av lågutbildade flyktingar samt ha låga förväntningar och därmed heller inte ställa några krav är en form av rasism.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-01 21:11:55 följande:
    Om syftet är att skapa en underklass baserat på etnicitet, härkomst, kultur så kan det vara rasism.

    Om det inte är syftet utan resultatet av låga förväntningar och krav baserat på etnicitet, härkomst, kultur så kan det vara rasism.

    Men annars verkar det vara en sorts kommunistisk/marxistisk klassanalys du gör.

    Men visa gärna hur du fått belägg för att det är fråga om rasism, eller vad du menar med rasism. 
    Du är välkommen att försöka hitta annan grund.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-02 18:28:54 följande:
    Ja, men det intressanta är vad du baserar din grund på.

    Av din analys kan jag endera förstå det som att du har en kommunistisk/marxistisk grundsyn eller att du helt enkelt inte kan förklara vad du menar med rasism och varför det grundar sig på rasism.
    Är du inte medveten om fenomenet som kallas de låga förväntningarnas rasism?
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-02 20:29:36 följande:
    Jo, men jag ser inte att du ger den förklaringen eller bakgrunden - istället ser jag en kommunistisk/marxistisk klass-analys som är allt annat än de 'låga förväntningarna rasism' eller ens 'the soft bigotry of low expectations' som möjligen är en mer rättvis beskrivning.

    Jag uppfattar det som att det strösslas med alla möjliga sinsemellan motsägande förklaringar och tankemodeller.
    Jag tror det är för att du blandar ihop underklassrasism med den låga förväntningarnas rasism. Den förstnämnda var en typisk högergrej hos Reinfeldt och Annie Lööf, medan de låga förväntningarnas rasism är mer en vänstergrej.
    Självklart har de inom högern inte varit öppna och ärliga med sina syften, men Reinfeldt försvarar än idag sin politik, så han anser sig inte ha gjort något fel, trots de uppenbara bristerna (som t.o.m. moderaterna vänt sig från).
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-02 23:39:03 följande:
    Vem har mot dig varit öppen med deras syften  - så att du lärt dig om detta med deras dolda syften?
    Att det finns dolda syften lär man sig av erfarenhet.
    Ett bra exempel är försvarspolitiken (där Reinfeldt också försvarar sin regerings politik, trots att de skäl han anger inte håller). Således måste det syfte som egentligen styrde vara statsbudgeten ihop med att moderaterna driver frågan för anslutning till NATO.

    Till viss del har Reinfeldt varit öppen med sina syften, eftersom han talat om behoven av arbetskraft och att den kan tillgodoses genom invandring.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-03 00:16:19 följande:
    Det är det där som ligger utanför både 'till viss del' och 'av erfarenhet' som påstås utan vidare belägg som jag undrar om du kan ge några som helst källor till?

    Det där som ligger utanför... låter i mina öron som upprepningar av illa underbyggda påståenden som sprids i alternativa media, främlingsfientliga kanaler och olika 'kritiska' tyckares bloggar.

    Jag hade hoppats att du hade mer underbyggda källor än utanför 'till viss del' och 'av erfarenhet'  
    Nu är du ute och cyklar lite...

    Man måste förutsätta att politiker har skäl för sin politik och de beslut de fattar. De skälen kan vara de som anges eller andra, dolda skäl. När angivna skäl inte håller så måste skälen vara andra, dolda skäl eller skäl som på något sätt antytts ändå finnas där i den politiska agendan i övrigt. Det är lite som att lägga pussel... när biten inte passade in där man först tänkt sig så letar man efter andra platser där den passar in. Passar pusselbiten in så finns det fog för att anta att den hör hemma där.

    Att som medborgare och väljare spekulera i politiska skäl när angivna skäl inte håller, kan knappast vara något som bara alternativmedia på högerkanten sysslar med.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-02 23:38:01 följande:
    underklassrasism? Menar du rasism eller klassförtryck? 
    Ja, det är en form av underklassförtryck, men främst inriktat på invandrade, därmed får den även rasistiska toner.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2022-03-24 21:16:34 följande:
    Så det är någon annans fel att SD har så hög andel kriminella.

    Typiskt SD-argument. Allt är alltid, alltid någon annans fel.
    Nej, det är inte alls typiskt SD-argument att det alltid är någon annans fel.

    Det finns inte ett parti, en politiker och inte en debatt där politiker och i många fall även väljare förnekar fel och misstag, egna eller i de egna leden. Det är snarare regel än undantag att skylla ifrån sig. Att erkänna egna brister, misstag och fel verkar vara det svåraste som finns för politiker.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2022-03-25 10:45:15 följande:
    Varför tror du att SD har så hög andel kriminella? Problemet finns i den högsta politiska toppen där SDs EU Parlamentariker nyligen dömts för ett sexualbrott, en SD riksdagsman från SD är misstänkt för att undanhållit 10 miljoner kronor från beskattning och använts sig av kriminella målvakter.  En riksdagsman från SD dömdes förra mandatperioden för bokföringsbrott och en annan riksdagsman dömdes förra mandatperioden till fängelse för grov förskingring. 

    På lokal nivå är det ännu värre och det finns inget parti som ens är i närheten när det gäller andel kriminella. 

    Så här såg det ut i valet 2018.
    Såg du någonstans i mitt inlägg att jag avsåg diskutera kriminalitet bland SD'er?

    Jag svarade på ett inlägg som handlar om att skylla ifrån sig.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2022-03-25 14:50:30 följande:
    SD skyller allt som oftast sina egna tillkortakommanden på andra. Den mest uttjatade är att folk inte "vågar" rösta på SD och att SD "egentligen" är mycket större och representerar "folket".

    Tjoflöjt. Röstandet är anonymt så dra den om Rödluvan och vargen.

    Vi lever i en demokrati och jag får ogilla SD och SDs politik PRECIS så mycket jag vill och det får du tugga i dig. Vad du inbillar dig att jag inbillar mig är inte bara irrelevant utan fullständigt ointressant.

    En gång kan man ha överseende med, men jag anmäler personangrepp om personen framhärdar.
    Även om jag håller med dig så motsäger det inte vad TRX skriver. Du missar målet helt.
Svar på tråden Smutsiga sanningar om SD!