• Lena

    Ska personal i sjukvården ha rätt att vägra utföra aborter?

    Ja men då får man jobba inom en annan del av vården tex äldrevård.

  • Lena
    IsaStardust skrev 2014-09-29 17:48:09 följande:

    Jag är så evinnerligt trött på den där heliga kossan som är aborträtten, den får aldrig kritiseras och den trampar ned folk! Förtryck är inte finare för att det kommer från ett visst håll.


    Nej men det är heller inte någon som slumpmässigt tvingar folk att genomföra aborter utan det handlar bara om att folk måste utföra det som står i deras arbetsbeskrivningar. Det är inte förtryck att tvingas utföra det man har skrivit på att man ska göra!
  • Lena
    IsaStardust skrev 2014-09-29 18:28:06 följande:

    Många argumenterar ju för rätten för muslimska kvinnor att bära burka på jobbet, det är ju ett uttryck för tro och övertygelse. Så är också detta och det borde också respekteras.


    Kan inte man utföra sina arbetsuppgifter med brukar bör man inte heller få ha burka på jobbet men hindrar det inte arbetsuppgifterna är det inga problem.
  • Lena
    IsaStardust skrev 2014-09-29 18:16:54 följande:
    Jo, det är förtryck att tvinga någon att agera tvärtemot sin övertygelse och tro.
    Det är ingen som tvingar någon att göra någon den inte har skrivit på själv för att göra. Skriver du på ett kontrakt är du skyldig att följa det. Vill personen inte utföra aborter får den väl jobba någon annanstans där det inte ingår i arbetsuppgifterna eller söka sig till ett land abort är olagligt, svårare än så är det inte.

    Jag tycker det borde vara olagligt att inte källsortera men jag kan ändå inte jobba som sopåkare och låta blia tt tömma soporna hos folk som inte källsorterar...
  • Lena
    ursula skrev 2014-09-29 18:34:06 följande:
    En undersköterska eller sjuksköterska eller läkare som inte vill jobba med döende , ska de slippa , Det kan andra göra
    Lyckas de hitta ett jobb där de slipper tycker jag det är helt okej men lyckas de inte och skriver på för något annat får de uppfylla sina arbetsuppgifter.
  • Lena
    Tow2Mater skrev 2014-09-29 18:38:56 följande:
    Tror nog det är ovanligt att en barnmorska som är mot abort skulle soka sig till ett ställe som i huvudsak utfor aborter och propsa på att inte behova utfora dem.

    Men vad händer med de barnmorskor som soker tjänster där man inte utfor aborter, men blir arbetslosa och av arbetsformedlingen tvingas soka alla tillgängliga bm tjänster? Ska de inte kunna neka och få A-kassa ändå? 

    Ska man inte kunna utbilda sig till bm om man inte vill utfora aborter, går yrket miste om en stor andel kompetenta och annars lämpliga personer.
    Jag tycker att man i första hand inte måste göra det precis som man inte i första hand måste veckopendla
  • Lena
    Mrs VW skrev 2014-09-29 20:10:14 följande:
    Jag kan bara förmedla det mina kollegor sagt. Mycket möjligt att de överdrivit men oavsätt verkar de dom upplevt tagit hårt då de helt slutat arbeta som barnmorska för att istället arbeta som ssk.

    Jag lägger ingen värdering i abortfrågor. Det är upp till var och en. Däremot tycker jag att de som inte vill vara med vid senare aborter inte aka tvingas till det. Detta för att få upp antalet barnmorskor till förlossningarna. Det är alltid brist på barnmorskor och det är tråkigt att de går flera med utbildning och erfarenheter inom vården men på fel ställe pga aborterna.

    Sen är det viktigt att kvinnan som gör aborten tas omhand av en barnmorska som inte värderar aborten eller tycker det är jobbigt. Det blir ingen bra vård.
    Antagligen räknar de även in samtal om abort med gravida som är osäkra och liknande.
Svar på tråden Ska personal i sjukvården ha rätt att vägra utföra aborter?