• sejjan

    Obehagligaste filmen/filmerna du sett?

    Vilka skulle ni säga att det är? För min del får det bli Quentin Tarantinos debufilm Reservoir Dogs: De Hänsynslösa.

    Det jag tycker är så obehagligt med den är hur fullständigt känslokalla rånargänget är med Mr. Blonde som gillar att tortera snutar för skojs skull och hur de inte ens ser snutar som människor utan bara snutar..

    Även Pulp Fiction är obehaglig men det är mer för att det visas tydligt hur lite ett människoliv är värt i den, fast tycker ändå De Hänsynslösa är klart obehagligare.

  • Svar på tråden Obehagligaste filmen/filmerna du sett?
  • vallakra
    Uffesson skrev 2014-10-03 12:23:06 följande:

    Det finns många (jag älskar skräckfilmer och psykologiskt störande filmer), men jag räknar upp några av mina favoriter:
    - Silent Hill
    - Would you rather
    - I spit on your grave I
    - The others
    - SAW
    - 28 days + weeks later
    - The grudge (japanska)
    - REC
    - The exorcist
    - The conjuring
    - The orphanage


    Åh, The others är en av de bästa filmer jag sett. Är även lite mallig över att jag räknade ut hur allt hängde ihop lååååångt för min manSkrattande.
  • Sansa Snark
    vallakra skrev 2014-10-03 12:37:56 följande:
    Åh, The others är en av de bästa filmer jag sett. Är även lite mallig över att jag räknade ut hur allt hängde ihop lååååångt för min manSkrattande.
    Ja, jag gillade den också! Och så var den lagom läskig för min smak
  • Aruba

    Jag håller med dig om reservoir Dogs... Brr..

    Krigarens Själ var också sädär så den kröp in under skinnet på mig, social misär och svek som var skitjobbigt att se.

    En annan obehaglig film är Festen av Triers. Vuxna barn som bestämmer sig för att konfronera sin far på hans födelsedag ang de sexuella övergrepp han begått emot dem. Gör också ont i hjärtat och i själen...

  • Calendola

    Jag tittar i regel inte på skräck och tortyfilmer, blir för illamående. Men SAW och The Ring har jag sett och det var hemskt.  12 years a slave är annars en  galet obehaglig och upprörande film.


    fjong
  • silhuett

    Jag är nog ganska immun mot blodiga filmer, det jag tycker är desto mer obehagligt är när det förekommer misshandel och våldtäkter mot kvinnor, som i The Divide och Blindness.

    SAW-filmerna är också rätt vidriga..

  • Nikkig

    The Human Centipide är det absolut vidrigaste jag sett. Kunde inte se färdigt den ens... Den franska filmen The Martyrs är ruskigt obehaglig.

  • Voluptuous Shalimar
    NeedfulThings skrev 2014-10-02 20:40:01 följande:

    Kan inte komma på att jag någonsin sett en film jag tyckt varit just obehaglig. Är nog lite avtrubbad när det gäller film. Sett för mycket otäckt ända sen jag var barn, det påverkar mig knappt nu.

    Gäspade mig igenom Human centipede och höjde knappt på ögonbrynen när någon skickade länken till 2 girls 1 cup.

    När saker och ting är på riktigt dock blir det obehagligt. Som flådda djur på Facebook och liknande. Det har jag svårt för.


    Ja, alltså, Human Centipede hade jag väntat mig MYCKET mer av. Maken vägrade kolla, men jag (då höggravid), min syrra och hennes man och två vuxna bonusar frossade i galen tysk kirurg och hans påhitt... tyckte nästan filmen gränsade till parodi!

    The Ring skrämde däremot skiten ur mig, så obehaglig! Den filmen var ju först ut med tekniken med ryckiga filmsekvenser och diverse andra obehagliga trick också. Plus att jag såg den på bio. Huuuuu!
  • studentbruttan29

    Irreversable, human centipide och A serbian movie. Efteråt är man i något konstigt töcken för att man inte kan ta till sig hur någon ens kan komma på sådana hemskheter.

  • mepetite

    Sodoms 120 dagar har jag läst av de sade. Rekommenderar starkt. Sjukare fiktiva böcker får man leta efter annars serbian movie. Tror regissören ville visa med den filmen att allt kan göras tillgängligt om det finns en efterfrågan. Tänker på spädbarnsporren.

Svar på tråden Obehagligaste filmen/filmerna du sett?