• sejjan

    Obehagligaste filmen/filmerna du sett?

    Vilka skulle ni säga att det är? För min del får det bli Quentin Tarantinos debufilm Reservoir Dogs: De Hänsynslösa.

    Det jag tycker är så obehagligt med den är hur fullständigt känslokalla rånargänget är med Mr. Blonde som gillar att tortera snutar för skojs skull och hur de inte ens ser snutar som människor utan bara snutar..

    Även Pulp Fiction är obehaglig men det är mer för att det visas tydligt hur lite ett människoliv är värt i den, fast tycker ändå De Hänsynslösa är klart obehagligare.

  • Svar på tråden Obehagligaste filmen/filmerna du sett?
  • Anonym (Solen)

    Men när jag var liten (9-10 år kanske) så var nog kanske "Besökarna" med Kjell Bergqvist och Johannes Brost en av de mer obehagliga Skrattande

  • Bunny on speed
    sejjan skrev 2014-10-01 22:49:02 följande:

    Cannibal Holocaust annars, den såg man i unga dar, ångrar det.


    Åh, den gillar jag.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Palestrina

    En film med Olle Sarri som heter Apan. Har nog aldrig mått så dåligt av en film någon gång. Man lever sig verkligen in i filmen och upplever fullständig ångest.

    Den innehåller dock ingen tortyr eller dylikt. Sådana filmer undviker jag, vill helst inte läsa om dem heller...

  • Anonym (anneli)

    När jag såg "King-Kong" på 70-talet så fick jag lämna biosalongen svimfärdig. Tycker mig minnas att King Kong bröt en orm mitt itu? Konstigt. Jag gick ut och satte mig i foajen tills filmen var slut och väntade på min väninna.

  • Anonym (Rodde)
    Anonym (Solen) skrev 2014-10-02 14:23:27 följande:

    Men när jag var liten (9-10 år kanske) så var nog kanske "Besökarna" med Kjell Bergqvist och Johannes Brost en av de mer obehagliga Skrattande


    Den minns jag mycket väl! Tyckte den var skitkul! Har sällan skrattat så mycket. Minns du scenen när brevbäraren kommer och det blir värsta missförståndet.
    Här...



  • JoBa

    Det finns några filmer som gjort mig illa berörd på ett djupare plan. Mästerverk som jag inte vill se om. Schindler's list är en av dem. Fy fan, jag mådde fysiskt illa flera dagar.

    En annan obehaglig film är Cronenbergs "Dead ringers". Jag tror den heter "Dubbelgångarna" på svenska. En mycket märklig studie i galenskap med två tvillingbröder som arbetar som tandläkare i centrum.

    Roman Polanskis "Repulsion" tyckte jag också var obehaglig, men jag var väldigt ung när jag såg den. Vet ej hur jag skulle finna den idag.

  • OupaOupa

    Favoritar, har ännu inte sett en film som gett mig tillräckligt mkt obehag men ska kolla de titlar som nämns här.

  • nozpa
    Anonym (Solen) skrev 2014-10-02 14:17:10 följande:
    Ja, den toppar min lista över "obehagliga" filmer.
    Hade förträngt den faktiskt. Men när jag såg titeln här så insåg jag att visst ja, den sjuka filmen. Och ja fy. Men som sagt, såg ca 20 minuter, sedan pallade jag inte mer. Och jag är ingen känslig person egentligen. Men den är bara sjuk.
Svar på tråden Obehagligaste filmen/filmerna du sett?