Inlägg från: forfucksake |Visa alla inlägg
  • forfucksake

    FORUM Anser du att aktiv dödshjälp ska vara tillåten?

    Det klart att det skulle kunna missbrukas, eller ske misstag. Det måste givetvis tillämpas väldigt restriktivt.

    Å andra sidan är dagens situation lika skrämmande. Tänk att ligga och plågas, utan utväg, och kanske inte kunna få hjälp!? Är inte DET en lika skrämmande tanke som att aktiv dödshjälp möjligen skulle kunna användas "fel"?

    Jag vill inte dö. Men hellre än att dö en plågsam, utdragen död, vill jag ha hjälp. Om ingen annan utväg finns. Det tror jag gäller många.

    Smärtstillande och lugnande räcker heller inte alltid, som vissa tycks tro. Det tar borde det värsta, men inte alltid mer än så.

    Aktiv dödshjälp handlar ju inte om att återinföra nån ättestupa eller att vem som helst ska få hjälp. Det handlar om svåra, obotliga fall.

  • forfucksake
    Dina08 skrev 2014-10-08 18:37:38 följande:

    Nej, i princip inte. Det finns alltför många skäl att vilja dö för att underlätta för anhöriga etc felaktiga skäl.


    Fast det är ju inte så att vem som helst ska kunna knalla in på sjukhuset och säga: "Jag vill dö, för jag är sjuk och vill inte vara en börda längre, hjälp mig."

    Det funkar uppenbarligen i Schweiz? Jag har inte hört om några fall där, då det har missbrukats.

    Sen är det ju i praktiken en avvägning mellan passiv och aktiv dödshjälp. Men faktum kvarstår: Att hålla människor vid liv till varje pris är inte humant.
  • forfucksake
    Astarte skrev 2014-10-08 18:46:57 följande:

    Men hur skulle du ha kunnat höra om det?! De som hade kunnat berätta är ju liksom. . . döda!


    Därför att jag är ett medium. Hur så?

    Skämt å sido. Jag menar naturligtvis fall där det antingen har funnits tveksamheter innan, eller efteråt har framkommit att det hela kanske inte gick lämpligt eller rätt till. Men jag har aldrig hört talas om något sådant fall.

    Vad jag vet tillämpas aktiv dödshjälp mycket restriktivt. Det tycker jag är bra. Jag tycker inte att vem som helst ska kunna få hjälp att ta livet av sig. Å andra sidan - vem har rätt att bestämma över mitt liv om inte jag själv?
Svar på tråden FORUM Anser du att aktiv dödshjälp ska vara tillåten?