• Anonym (sanning)

    Vårdnad under amning

    Anonym (**) skrev 2014-10-15 16:05:03 följande:

    Vårdnaden tillkommer automatiskt dig som sagt och sen kan han ansöka om gemensam vårdnad. Men vårdnaden kommer även om den blir gemensam i huvudsak vara din första åren. Alltså inget varannan vecka-boende, eftersom så små barn far illa av det. Pappan kan komma till dig och umgås med barnet men att han kommer få ha barnet boende hos sig behöver du inte oroa dig för. Hur mycket han än bråkar så kommer han inte få igenom det.


    Varannan vecka är inte vanligt att det blir för små barn men växelvis boende kan man få en dom på långt tidigare än2-3 år.
  • Anonym (sanning)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 16:19:30 följande:
    "För många små barn är det tryggast att bo stadigvarande hos den ena föräldern och att träffa den andra föräldern i barnets välbekanta miljö. Det är främst under det första levnadsåret som barn bör ha någorlunda kontinuerlig kontakt med åtminstone en vårdande vuxen och att kontakten under denna tid inte bör ha längre avbrott. Med tiden bör ni låta övergången till den andre föräldern bli mjuk med först hela dagar och sedan successiva övernattningar. För barn under tre år rekommenderas normalt inte växelvis boende då de ännu inte utvecklat sinne för den rumsmässiga tidsuppfattningen."

    www.babyhjalp.se/separera/boende-barn
    Du hänvisar alltså till en privatpersons webbsida? Vad vill du ha sagt med det där?


Svar på tråden Vårdnad under amning