• Anonym (mc)

    Vårdnad under amning

    MxMeNow skrev 2014-10-15 18:48:07 följande:
    Och btw, det går att amma och mata med flaska även om alla barn inte klarar det!
    Det viktiga är att bebisen får i sig näringsrik mat.
    Inte att bebisen nödvändigtvis måste ammas.
  • Anonym (mc)
    Anonym (inte allt) skrev 2014-10-15 19:36:03 följande:

    Min erfarenhet är att väldigt få barn klarar det.Ja och det bästa är amning. Även om vissa hysteriska män vill hävda annat för att känna sig viktiga. Barnets bästa ska alltid komma i första rummet och även om ni anser att vissa saker är myter så betyder det inte att det är de.t

    Mammor och pappor ÄR inte lika och denna jämställdhetshysteri går överstyr när man dra in bebisar i den.

    Pappa blir lika viktig om han tar sig an uppgiften att direkt vara där och knyta an.

    Fast om amningen av någon anledning krånglar så måste bebisen matas med flaska för att överleva.

    All amning fungerar inte smärtfritt.


  • Anonym (mc)
    MxMeNow skrev 2014-10-15 20:39:55 följande:
    Det är inte "ditt" barn! Det är lika mycket hans barn. Och hans beslut att lämna under rådande omständigheter stödjer jag på inget sätt. Men för barnets bästa måste du lägga din bitterhet och ilska åt sidan. Det är inte självklart att du är det bättre föräldern bara för att du är kvinna!
    Bara för att föräldrarna inte kommer överens med varandra betyder det inte att någon av föräldrarna är mindre lämpad att kunna ta hand om och se till barnets bästa.


  • Anonym (mc)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 21:36:53 följande:
    TS har aldrig påstått att det "bara" är hennes barn heller. hon verkar vilja få detta att fungera. det hon har varit rädd för är att vårdnaden ska tillföra pappan, som på ett sätt som inte är till gagn för barnet bråkar om vårdnaden. TS vill amma, vilket inte kommer fungerar om barnet bor hos pappan, dessutom, eftersom det är hon som burit barnet och fött fram det så är det naturligt att hon har barnet första tiden, förstås gärna med pappan involverad så mycket som möjligt. den som verkar tänka mer egoistiskt och inte enligt barnets bästa är ju pappan, som vill hindra amning t.ex.

    vad förordar du egentligen? att det nyfödda spädbarnet direkt ges över till pappan, som flaskmatar barnet och tar hand om honom/henne, och att mamman, som burit fram barnet träffar barnet på dagtid ibland och inte får möjlighet att amma honom/henne? allt för jämställdheten?

    det är inte självklart att den "bättre" föräldern är kvinna. det behöver inte finnas någon "bättre" förälder alls, jag förstår inte ens meningen med att uttrycka sig så, de kan vara minst lika bra föräldrar, oberoende av hur man delar upp vårdnaden. eftersom de bor isär så måste barnet ha EN primär vårdnadshavare, den första tiden, och det naturliga, fortfarande, år 2014 är att det är kvinnan, i synnerhet med tanke på amning.

    när forskning visar annorlunda eller när män kan bära, föda och amma barn, då kanske det blir annorlunda.
    Det som kommer vara mycket avgörande är om bebisen kommer att behöva helammas eller inte.

    Visar det sig att bebisen även tar nappflaska finns det inget som säger att bebisen måste bo heltid hos henne utan hans trygghet kommer att vara minst lika viktigt för bebisen.
  • Anonym (mc)
    Anonym (linn) skrev 2014-10-15 21:51:26 följande:
    Trygghet är knappast att slussas mellan olika boenden.
    Man kan ha som personlig åsikt att deras bebis kommer att ha det tryggast att bo enbart hos henne men till saken hör att Familjerätten kan sen komma att utdöma gemensam vårdnad och växelvis boende.

    Då kommer bebisen att få bo t.ex en vecka hos henne och en vecka hos honom.

    Motsätter hon sig Familjerättens beslut och hans vilja kan det bli tal om kidnappning av bebisen från hennes sida.


  • Anonym (mc)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 22:17:38 följande:
    Att det kommer bli växelvis boende första åren är väldigt liten sannolikhet, vilket nämnts tidigare.
    Men det utesluter dock för det inte helt att det kan komma att bli så!

    Familjerätten kommer i så fall förmodligen även titta på saker som vi här i tråden egentligen inte har någon aning om.


  • Anonym (mc)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 22:30:57 följande:
    Familjerätten utgår från barnets bästa och forskning och den tyder på att det bästa för barnet är att de första åren ha ett primärt boende och att inte slussas emellan två hem.
    Fast nu är det så att varken du eller jag kan veta helt säkert.
    Du och jag kan endast sitt och spekulera över hur det kommer att bli.


  • Anonym (mc)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 22:51:47 följande:
    ja, det är klart, de kommer göra en bedömning utifrån det specifika fallet. men eftersom jag har utbildning och erfarenhet inom det här området så har jag ändå en ganska bra aning om hur det faktiskt brukar gå till och vad de bedömer utifrån, och risken är väldigt liten att det kommer bli växelvist boende.
    Fast du kan dock fortfarande inte veta helt säkert då du inte har just deras specifika fall framför dig!


  • Anonym (mc)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 23:06:04 följande:
    jag har aldrig hävdat heller att jag vet exakt hur det kommer bli för dem. jag säger bara att risken är väldigt liten att det blir växelvis boende. det är i yttersta undantagsfall som det skulle dömas till det. för det är inte till gagn för barnet i 99% av fallen.
    För mig är det helt ärligt helt ointressant vilka siffror du försöker dra fram för mig då varken du eller jag vet så mycket egentligen om deras specifika situation.

    Ts kan t.ex ha problematik som vi inte känner vilket kan innebära att Familjerätten beslutar utöver om gemensam vårdnad om växelvis boende.


  • Anonym (mc)
    Anonym (**) skrev 2014-10-15 23:31:34 följande:
    jag förstår inte riktigt vad du vill ha ut av det här? eller alla andra förövrigt som dundrar på om personliga åsikter om hur de tycker att det ska vara. TS frågade om hur det skulle kunna bli i det här fallet, hur hennes chanser till vårdnad och att ha barnet hos sig den första tiden verkar. vad jag och några andra försöker göra, är att svara på det, utifrån det man faktiskt vet. vad ska vi göra tycker du? låta bli att svara vad vi tror och på så sätt försöka hjälpa TS bara för att vi inte vet exakt allt om TS och situationen?

    om min utbildning och erfarenhet säger att risken är ytterst liten att det blir växelvis boende, ska jag låta bli att säga det då för att det KAN ligga något bakom som TS inte sagt som gör att det bedöms annorlunda?
    Jag försöker bara försöka bara att påvisa för henne att det inte alls är säkert att bebisen kommer att bo hos henne hela tiden utan det blir i så fall sen upp till Familjerätten att avgöra det beroende på vad utredningen av deras situation sen visar.

    Jag är inte ute efter att stjälpa ts
  • Anonym (mc)
    Deelicious skrev 2014-10-16 13:31:34 följande:

    Jo fast du kan ju inte vara så ego att bara tänka på dig själv. Han är lika mycket förälder som du och att han får vara med sitt barn lika mycket som du är viktigare än att du ammar.


  • Anonym (mc)
    Tow2Mater skrev 2014-10-16 17:44:13 följande:

    Spyr av att läsa detta uttalande. Forhoppningsvis finns det inga gifta svinmödrar som skulle vilja ha ensam vårdnad om de kunde.


    Som väl är verkar ts klok som har insett att familjerätten har bra koll på vad som är bäst för barnet.
  • Anonym (mc)
    Tow2Mater skrev 2014-10-17 15:23:10 följande:

    En sån mamma tänker isåfall bara på sig själv, inte på barnets bästa.


  • Anonym (mc)
    Anonym skrev 2014-10-17 11:24:05 följande:

    Nej det kvittar inte. Du borde läsa på. Anknytningen till mamman börjar redan i magen. Det finns ganska mycket forskning som visar detta. Det är ingen slump att nyfödda ofta blir helt lugna när de är hos mamman till skillnad från när andra håller dem. Och amning är så oändligt mycket mer än mat. Ersättning är just ok ersättning och inget annat.


  • Anonym (mc)
    Anonym (fått barnbarn nu) skrev 2014-10-19 13:53:36 följande:
    Familjerätten är INTE någon DOMSTOL!   Familjerätten dömer aldrig någonting,  minst av allt beträffande boende,  vårdnad eller umgänge!

    Tingsrätten som dömer stöder sig på riktlinjer framarbetade av barnpsykologer.

    Kidnappning!?   Eventuellt kan det bli fråga om egenmäktigt förfarande när någon motsätter sig tingsrätts dom.   Då lär barnet ha blivit något äldre än nyfött.
    Nu märker jag att du tolkar det jag skrev bokstavligen!

    Det jag menade var att Tingsrätten stödjer sig inte blint på riktlinjer framarbetade av barnpsykologer utan mycket vikt läggs på individuell lämplighet hos mamman respektive pappan.

    Dömer Tingsrätten till gemensam vårdnad och växelvis boende kan det sen bli tal om kidnappning om någon av föräldrarna motsätter sig det genom att medvetet hindra den andre från andre från att få träffa barnet alls.


  • Anonym (mc)
    Anonym (Jio) skrev 2014-10-19 15:20:16 följande:
    Nej du vet inte ngt om detta. Det skulle räknas som egenmäktighet med barn, inte kidnappning och ingen tingsrätt i landet skulle döma växelvist boende för en liten bebis där föräldrarna dessutom är i konflikt.
    Jag märker av ditt inlägg att du inte är särskilt insatt i detta:

    Om mamman t.ex drabbas av kraftigt försvagat hälsotillstånd är sannolikheten liten att mamman får ensam vårdnad av barnet.

    Är pappan däremot i fullt stånd att ta hand om barnet är sannolikheten stor att han får ensam vårdnad om barnet.

    Ett barn mår i grund och botten bäst av att bo med båda föräldrarna men när det inte fungerar kollar man på vem av föräldrarna som är mest lämpade utifrån barnets bästa och fattar sen beslut utifrån det.


  • Anonym (mc)
    Anonym (fått barnbarn nu) skrev 2014-10-20 08:18:25 följande:
    Och?
    Varför såna känslostormningar bara för att alla inte ser på saken på samma sätt som du gör?
  • Anonym (mc)
    Anonym (Jio) skrev 2014-10-20 12:53:04 följande:

    Mamman är fullt frisk. Du verkar ha svårigheter med att hålla dig till TS SITUATION här i känsliga rummet där man INTE ska spåna iväg om annat skit i hennes tråd. Kidnappning? Tror din hjärna varit kidnappad länge...


    Nu tror jag bestämt att din hjärna spelar dig ett allvarligt spratt då du verkar ha väldigt svårt att ta till dig av att ts:s situation kan komma att försämras och då är det inte alls säkert att hon kommer att få ensam vårdnad om barnet.
  • Anonym (mc)
    Anonym (Jio) skrev 2014-10-20 17:08:22 följande:

    Jag tycker nog snarare att tomrummet där din borde ha suttit spelar sig ett spratt som sitter och fantiserar som i psykos om möjliga tillstånd ts som är frisk KAAAN komma att drabbas av senare. Sök hjälp.


    Vad ska jag söka hjälp för?

    För att jag är mogen nog att inse att ts hälsa kan komma att ändras efter graviditeten/förlossningen till det sämre?
Svar på tråden Vårdnad under amning