• Centurione

    Vårdnad under amning

    Amningen och barnets trygghet hos EN anknytningsperson är naturligtvis viktigast i början. Självklart ska du amma ett år utan några störningar. Sedan finns det väl inget som hindrar att din ex-pojkvän kommer och hälsar på er ibland? Kanske går en promenad med barnvagnen, så hinner du vila och få egentid under tiden, när barnet är nyammat.

    Man bör inte ha växelvis boende före tre års ålder, så ska ni ha det får det dröja. Och det kräver en långsam upptrappning.

    Precis som flera har skrivit, så ska du absolut inte skriva på för gemensam vårdnad. Förhala det så mycket som det går, så att du hinner använda upp alla föräldradagarna själv! Det är tyvärr vanligt att mammor gör misstaget att skriva på för gemensam vårdnad - och att pappan sedan vägrar skriva över sina dagar på henne. Akta dig för det, nu när du har guldläge! (Hade ni varit gifta så hade du ju inte kunnat göra något åt att han fick del i vårdnaden automatiskt.)

  • Centurione
    MxMeNow skrev 2014-10-15 22:59:07 följande:
    Nej, barnet känner inte sin mamma! Rösten grumlas i magen från andra ljud eftersom de inte andas i magen känner de inga dofter.

    Och än än gång, jag är inte för jämställdhet och jämlikhet men jag Hatae hycklare som är för det men bara om kvinnan gynnas!
    Fast det viktigaste i frågor om barn, är BARNETS bästa. Och så hoppas jag att ALLA inblandade parter tänker. Diskussioner om jämlikhet och rättvisa mellan vuxna, är underordnat barnets bästa.
  • Centurione
    MxMeNow skrev 2014-10-16 17:52:10 följande:
    Var har jag skrivit att barnets bästa inte är viktigast?
    Du skrev att du var sur på att kvinnan gynnas. Detta borde inte vara någon issue alls, när det handlar om ett dibarn - då finns ju inget annat alternativ än mamman.
  • Centurione
    Tow2Mater skrev 2014-10-16 17:44:13 följande:
    Spyr av att läsa detta uttalande. Forhoppningsvis finns det inga gifta svinmödrar som skulle vilja ha ensam vårdnad om de kunde.
    I och för sig finns det par som kommer överens om att inte gifta sig, förrän mamman har tagit ut alla föräldradagarna. Så att de slipper att pappamånaderna fryser inne. Mamman får då ha enskild vårdnad tills de gifter sig - och då blir det gemensam automatiskt.
  • Centurione
    Tow2Mater skrev 2014-10-17 17:52:43 följande:
    Ok, närhet till mamman minskar risken for homosexualitet, en bra ursäkt jag i såfall kan kopa for att låta mamman vara viktigast forsta tiden! Varfor synliggors inte det oftare?

    "At birth, male babies get a surge of GnRH which results in a LH surge. This is apparently triggered by exposure to the mother?s pheromones. The LH surge keeps the testes pumping out a high level of testosterone which further masculinizes the brain by destroying or altering connections between nerve cells and creating male circuits. (Kohl & Francoeur, 1995, p.96)"
    Det där har inte jag vetat, och jag borde veta sådant här! Där ser man. Ännu ett skäl till att det är superviktigt att barnet är hos sin mor!

    Sedan är det naturligtvis så, att det kan finnas många saker som vi inte känner till ännu, som också beror av att barnet får vara hos sin mamma. Det bästa man kan göra är att inte störa naturen, utan att låta allting vara så som det alltid har varit, och som det är hos andra däggdjur. Det vill säga att barnet är hos mamman. Då riskerar man ingenting. (Menar såklart i normala fall nu - självklart ska man inte lämna barnet ensamt med en mamma som har en förlossningspsykos.)
Svar på tråden Vårdnad under amning