Inlägg från: lillekatt |Visa alla inlägg
  • lillekatt

    Varför tillåter föräldrar att deras barn vistas i en miljö där de utsätts för mobbning?

    katastrofplantagen skrev 2014-10-19 15:33:51 följande:

    Vill inleda med att säga att jag förstår att ingen förälder vill att ens barn blir mobbade.

    Ingen förälder ger säkerligen upp striden mot mobbning när detta händer ens barn.

    Få föräldrar har möjlighet att följa med till den miljö det inträffar varje dag.

    Det är mer jag förstår i ämnet, men minst lika mycket jag inte kan begripa.

    När ens barn utsätts för mobbning i exempelvis skolan, och detta inte upphör, varför ser inte föräldern/föräldrarna till att skapa det liv som ekonomiskt tillåter föräldern att vara med i skolan och förhindra att ens barn utsätts? Eller redan på förskolan.

    Om mina barn drabbades så skulle jag hålla dem hemma från förskola alt vara med i skolan. Jag skulle ordna billigare boende, och alla andra förutsättningar för att jag eller den andra föräldern kunde skydda våra barn ifrån mobbning.

    Jag vet att visionen är att reda ut och lösa problem, gärna flytta på den mobbade och inte mobbaren vilket är fel, men när det inte går. Mobbning förstör människor för hela livet och alla föräldrar borde göra allt i deras makt även rent praktiskt för att hjälpa barnet.


    Hur länge är det tänkt att föräldern ska sitta med i skolan? Tänk om mobbningen avtar efter en vecka och sedan när du försvinner så börjar det igen? Ska ni hålla på så tills ditt barn går ut gymnasiet?

    Om jag skulle vara i den situationen där ingenting fungerar och skolan inte är med på noterna så skulle jag helt enkelt ta och byta skola och låta mitt barn gå i terapi. Inte för att det är något fel på denne, men för att stärka och ge barnet självförtroende och en grundtrygghet så att hen inte hamnar i samma roll i den nya skolan, vilket det tyvärr ofta sker.
Svar på tråden Varför tillåter föräldrar att deras barn vistas i en miljö där de utsätts för mobbning?