Inlägg från: Maddi |Visa alla inlägg
  • Maddi

    Varför tillåter föräldrar att deras barn vistas i en miljö där de utsätts för mobbning?

    katastrofplantagen skrev 2014-10-19 15:33:51 följande:

    Vill inleda med att säga att jag förstår att ingen förälder vill att ens barn blir mobbade.

    Ingen förälder ger säkerligen upp striden mot mobbning när detta händer ens barn.

    Få föräldrar har möjlighet att följa med till den miljö det inträffar varje dag.

    Det är mer jag förstår i ämnet, men minst lika mycket jag inte kan begripa.

    När ens barn utsätts för mobbning i exempelvis skolan, och detta inte upphör, varför ser inte föräldern/föräldrarna till att skapa det liv som ekonomiskt tillåter föräldern att vara med i skolan och förhindra att ens barn utsätts? Eller redan på förskolan.

    Om mina barn drabbades så skulle jag hålla dem hemma från förskola alt vara med i skolan. Jag skulle ordna billigare boende, och alla andra förutsättningar för att jag eller den andra föräldern kunde skydda våra barn ifrån mobbning.

    Jag vet att visionen är att reda ut och lösa problem, gärna flytta på den mobbade och inte mobbaren vilket är fel, men när det inte går. Mobbning förstör människor för hela livet och alla föräldrar borde göra allt i deras makt även rent praktiskt för att hjälpa barnet.


    Jag har själv blivit mobbad och bytte skola, efter det mådde jag toppen! Utan mobbningen skulle jag inte vara den personen jag är idag.

    Självklart skulle jag göra allt, ALLT, för att mina barn inte blir mobbad eller mobbar. Men att hålla dom hemma från skolan vad hjälper de? Det är ingen lösning. Dessutom är det svårare att stoppa mobbning nu eftersom det kan pågå på internet.

    Skolan tillsammans med föräldrar och elever måste samarbeta för att stoppa mobbning.

    Samtidigt måste vuxna börja vara förebilder för våra barn, så det kanske är dom vuxna barnen som måste sluta att mobba varandra på jobbet och respektera individen.
Svar på tråden Varför tillåter föräldrar att deras barn vistas i en miljö där de utsätts för mobbning?