• gbgumman

    Samsover du med ditt barn?

    Ja så länge de ville det själva. Sonen sluta vi 8 år och dottern kommer ibland och är 7 år. De har fått välja själv.

  • gbgumman
    Anonym (dsf) skrev 2014-11-17 21:05:55 följande:

    8-12 år? Ska ni läsa godnatt-sagor när dom är 16 också eller?


    Vad är det för fel med det. Jag är 37 och älskar högläsning än. /bibliotekarien
  • gbgumman
    Leola skrev 2014-11-21 08:00:09 följande:
    Man ser till att göra familjesängen säker förstås! T.ex. sova med täcket bara till höften så bebisen inte riskerar att få täcket över huvudet, inga stora fluffiga kuddar nära bebis, rulla en handduk runt bebisen så den inte kan rulla över på mage osv..Tillämpar man säker samsovning ökar det inga risker.

    Rent biologiskt kan du väl också förstå att det vore konstigt om det var förenat med risk att sova nära sin avkomma? Det är ju så naturligt det kan bli att en bebis sover nära sin mamma o pappa!

    Sen att du tycker det är fel att en förälder på middagen går iväg och nattar sitt barn längre än vad du gör, det spelar väl ingen roll? För barnens trygghet är viktigare än dina åsikter om hur en nattning ska gå till..

    Rent praktiskt är det inte svårt att samsova heller, vår dotter sover själv i familjesängen tills jag och sambon går och lägger oss.
    Så tänker jag med. Att inte sova nära mina barn de första åren skulle konstigt och onormalt. Som att jag fött en sak och inte en levande varelse. Mina barn har själva slutat och är nu 7 och 10. (Den lilla kan komma ibland än) jag saknar dem och sover sämre nu. Dock har mina barn somnat rätt lätt och jag behöver inte ligga bredvid länge när vi har gäster. De vet ju att jag kommer sen så de oroar sig väl inte för att somna.
Svar på tråden Samsover du med ditt barn?