Inlägg från: Anonym (Pigg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pigg)

    Samsover du med ditt barn?

    Nu är mina barn stora men vi samsov inte. De somnade vid 8-tiden och vi var vakna kanske två timmar till. Ni som samsover går ni och lägger er samtidigt som barnen? Våra barn somnade tryggt och lugnt i sina sängar (i rummet bredvid oss) efter nattningsritual med sagor och godnattvisa. Ibland kom de förstås upp om de inte kunde somna meddetsamma, men då var det bara att leda tillbaka.

    Jag är väldigt lättväckt och skulle ha blivit en väldigt dålig mamma om jag inte fått sova på nätterna. Om barnen kom för att de vaknat fram på småtimmarna fick de förstås ligga kvar i vår säng, fast då sov jag som sagt väldigt dåligt.

  • Anonym (Pigg)

    Kan tillägga att våra barn i dag är självständiga och trygga individer, liksom de varit under hela sin uppväxt, det hänger verkligen inte på om man sover ihop eller inte. Man gör vad som passar ens familj, trygghet förmedlas till barnen under hela dygnet, är de trygga i sina egna sängar sover de alldeles utmärkt där.

  • Anonym (Pigg)
    LaLola skrev 2014-11-22 09:30:19 följande:

    Nä, varför skulle man göra det bara för att man samsover?


    Därför att mina barn skulle ha vaknat om någon kröp ner hos dem, precis som jag vaknar om någon kryper ner hos mig. Vi är lättväckta hela bunten.
  • Anonym (Pigg)

    Jag måste fråga för att jag undrar verkligen, ni som samsover men inte lägger er samtidigt som barnen, nattar ni alltså även små bebisar i er säng och går sedan därifrån? De kan ju vakna upp, krypa omkring, ramla etc?

Svar på tråden Samsover du med ditt barn?