• Veladis

    Familjelivs julkalender: Lucka 20



    Julen sägs ju vara barnens högtid, så vad passar bättre än lite barnarbete?

    Nä, men så här var det.

    Man kan koka knäck till förbannelse, klä den snyggaste granen och ha miljoner paket, men det blir i allafall inte jull förrän det är ordentligt städat. Annars går jag efter devisen att "städning när man har barn är som att skotta snö i snöstorm", och städar inte i onödan, men till Jul ska det vara rent.

    Jag hade dammtorkat men blev avbruten av oväntade gäster som ledde till fikastund  och glömde dammtrasa och vattenpyts i fönstret i vardagsrummet.
    Sen blev det sådär tyst som det blir när barnen antingen somnat eller hittat på bus...Japp. Lilla hjärtat, snart tre år, hade hittat städattiraljerna och gått lös på golvet (varför smådutta på lister etc, liksom). Eftersom hon går all in med allt hon gör hällde hon ut allt vatten också. Det var bara borstarna på fötterna som skridskor som fattades för att det skulle bli Pippi-style.

    Min lilla städerska önskar detta Lego i lön. Det är min motivering.
  • Veladis

    Så menade jag inte, 880215! Min tanke var att du tagit fel på dagens datum och kanske därför missade att tävla i dagens lucka! Jag ifrågasätter ingen, försöker bara hjälpa till!

Svar på tråden Familjelivs julkalender: Lucka 20