• sextiotalist

    Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!

    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 10:47:00 följande:

    Trodde inte att folk skulle börja attackera mig med både det ena och det andra. Trodde det fanns mer sympati faktiskt.

    Om man inte uppfostrar sitt barn på "rätt" sätt blir man attackerad av mobben.

    Om det man säger inte alltid är 100 % logiskt så ljuger man.

    Om det är någon som försvarar en så tror folk att den personen är TS.

    FL-mobben är aggressiv.

    Nu har jag hur som helst ringt bussbolaget, och de lovade att prata med den berörda chauffören, så nu får vi se vad som händer. Förhoppningsvis får han sparken.


    tvivlar på att han får sparken, möjligtvis en reprimand.

    Det ni kan ta med er, både du och din dotter. Beter man sig illa, så blir det konsekvenser, alltid ha en mobil med sig så man kan ringa om något händer.

    Att din dotter inte få röra sig fritt förrän hon visat ansvar.

    Du skriver att hon har stor frihet, inget fel att ge sina ungdomar frihet. Men då ska de kunna hantera den, missbrukas friheten, då får man minska den.

    Det är en läxa för både dig och din dotter
  • sextiotalist

    Jag hade även varit fly förbannad på mitt barn om han hade uppfört sig så illa att han blivit avkastad från bussen. Jag hade även tagit ett samtal för att få reda på vad som egentligen hade hänt. Inte för att skälla. Jag hade däremot haft önskemål om att de hade en strategi hur man hanterar en sådan situation

  • sextiotalist
    Lavish skrev 2014-12-13 13:03:24 följande:

    Gissningsvis trodde busschauffören hade hon hade mobiltelefon då i stort sett alla ungdomar i den åldern har det nuförtiden.

    Men nej, jag håller med om att det inte var okej. Att slänga av henne i ett samhälle däremot, hade varit okej. Där hade en fjortis behövt klanta sig rejält för att inte lösa situationen. Men ute i skogen efter mörkret utan telefon kunde hon faktiskt ha dött ja. 


    eller så försökte ts dotter hävda att hon var äldre än hon var, det är ju inte första gången det händer. Många flickor i nedre tonåren försöker ofta lägga på några år.
  • sextiotalist
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:47:38 följande:

    ehm jo det är curling om man hämtar så pass vuxna barn tycker jag.

    eller betalar de för bensinen?


    det håller jag med om fullständigt. Undantag finns. När det härjade en,våldtäktsman så stod fäder, bröder och respektive och väntade vid busshållplatsen.
  • sextiotalist
    Johan75 skrev 2014-12-13 13:57:49 följande:

    Jag håller inte med. Att skapa möjligheter och i viss mån underlätta för barnens (även i vuxen ålder) sociala liv är inte curling enligt mig. Möjligtvis kan det benämnas som att barnen är bortskämda om det sker väldigt mycket.

    Curling är det som mellan raderna förmedlas av TS. Där man sopar de negativa konsekvenserna som uppstår när barnen betett sig illa eller felaktigt under mattan och där man istället skyller allt på någon annan, må det vara busschaufförer, skolan, eller något annat. 


    det håller jag inte med om, curling har jag fått lära mig att när man vill att barnen inte ska få möta några motgångar, där man sopar undan allt som är jobbigt. T.ex skjutsa ungar hela tiden för att det är för jobbigt att gå, åka buss eller cykla.

    Det ska inte förväxlas med att man någon enstaka gång skjutsar.
  • sextiotalist
    elmadumle skrev 2014-12-13 13:58:16 följande:

    Alltid? vem skrev det? det handlar om några få tillfällen om året. Men om min fulla (händer sällan) 22 åring ringer och frågar om jag kan hämta så nog sjutton gör jag det om jag kan, tragiskt att man inte bryr sig mer om varandra i en familj.


    om 22-åringen varit på ett ställe där det inte finns något alternativ och det skitit sig med planerna. Möjligtvis då. Men om det finns kommunikationer, inte en chans. Redan nu får min egen 17-åring ta sig hem för egen maskin på samma sätt som jag, sambon och även grabbens kusiner får göra. Inte ens sambons curlande ex skulle göra detta
  • sextiotalist
    elmadumle skrev 2014-12-13 18:39:40 följande:

    Det finns inga bussar sent på kvällen/natten i våran lilla stad. Så när min man har hämtat min 50 åriga bror på fest ett par gånger, är det curling? vi hjälper varandra i våran familj. Tycker det är skrämmande att det ska kallas curling när man ställer upp ibland, så sällan som ett par gånger om året kanske.


    nej, men sitta hemma och vänta på att ens fullvuxna barn ska ringa ex på skjuts varje helg det är curling, vilket inte är helt ovanligt om jag förstått det rätt bland vissa

    Om man kommer överens vid enstaka tillfällen är en annan sak
  • sextiotalist
    Grande Rock skrev 2014-12-16 19:40:01 följande:
    Med ett snarlikt resonemang kan vi kasta ut besvärliga individer från ett flygplan och säga: hade hon haft en fallskärm hade det inte varit någon fara.
     

    Jag är mycket tveksam till att busschauffören funderade över riskerna med att lämna en dåligt klädd tonåring vid vägkanten en mörk och kylig fredagskväll.
    Iom att TS påtalat incidenten för bussbolaget hoppas jag att man gör en risk och konsekvensanalys för liknande situationer och tar fram lämpliga rutiner.
    Vid ett snarlikt beteende så brukar den stökige på ett eller annat sätt omhändertagen och det är inte en gång man läst om att plan behövt landa för att bli av med en stökig passagerare och då har det också blivit väldigt dyrt.
    Förutom det att "den stackars passageraren" ofta är i ett främmande land utan bagage (däremot kanske lite varmt)
    Skillnaden är också att de "enda" som passagerare stör är de i kabinen, piloterna sitter skyddade i en låst cockpit
  • sextiotalist
    Anonym (-) skrev 2014-12-17 08:16:39 följande:
    Rättelse: passageraren står inte utan bagage. Vi får nämligen inte ta med oss incheckat bagage som inte har sin ägare med sig på planet.
    Bra, jag har funderat över det. Men dyrt kan det bli, väldigt dyrt
  • sextiotalist

    Med facit i hand, så borde busschauffören ringt efter en taxi, så ts hade fått lov att lösa ut sin dotter, några sura hundralappar misstänker jag. Men troligen är det svårt att få tag på en taxi och inte så många taxichaufförer är villiga att ta en obstinat (och kanske berusad) 14-åring och inte ens vetat om de fått betalt för den körningen i obygden

Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!