Inlägg från: Anonym (Bussen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bussen)

    Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!

    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 00:20:11 följande:

    Nu är det så att vår familj bor långt ute på landet, och det är ofta flera mil till närmaste by eller bebodda samhälle. Bussarna kör långa sträckor på mycket ödsliga vägar.

    Min dotter kom hem ikväll, nedfrusen och utmattad efter att ha gått hem i två timmar i kyla!! Detta efter att ha blivit utslängd av busschauffören efter att ha varit högljudd och skrikit skällsord. Och visst, så gör man ju förstås inte, men det står inte i proportion till att slänga av en 14-årig flicka mitt ute på en öde landsväg i mörkret! Hon kunde ju ha gått vilse i mörkret och förfrusit!!

    Hon hade varit på fest innan och glömt sin mobil där. Hon mår bra nu, men var illa tilltagen då hon kom hem - helt iskall och skakade kraftigt då hon kom innanför dörren. Dessutom hade hon gjort på sig och tvingats gå med det eftersom hon inte lyckats få upp byxorna med sina stelfrusna händer.

    Imorgon ska vi besöka vårdcentralen för att kontrollera att hon inte fått några bestående skador, men just nu ligger hon nedstoppad i en varm och skön säng iaf. :)

    Jag är bara så fly förbannad på idioten till busschaufför! Sånt här måste man väl kunna anmäla? Hur kan man slänga av ett BARN ute i öde mark bara för att det inte sköter sig???


    Antagligen slängde han av henne med all rätt! Aldrig varit med om eller hört någon som blivit avslängd från bussen utan anledning, du får väl uppfostra ungen att lära sig inte sitta och vråla på bussen helt enkelt! 

    Tur att hon inte dog, det är ju faktiskt 0 gradigt ute och att gå ute i 2 timmar då verkar mycket farligt...Men besök vårdcentralen du, hon kanske har frusit sönder hela benet... hönsmamma.
  • Anonym (Bussen)
    Batmamba skrev 2014-12-15 14:41:18 följande:
    Jag började gå ut när jag var 14/15 någonting. Det var på 90-talet. Men jag var alltid nykter och alltid i sällskap med vänner eller syskon. Mina föräldrar visste var jag var och med vem. Och jag skulle vara hemma 24:00. Därmed basta!
    Ja det känner man igen!
  • Anonym (Bussen)
    AnooYoo skrev 2014-12-16 12:12:27 följande:
    En sjökapten får låsa in bråkiga passagerare. Det är svårt för en busschaufför.
    Exakt!

    Eller tycker du att han skall låta personen i fråga fortsätta få åka på bussen om han/hon tex sliter tag i ratten? Låter rimligt!
  • Anonym (Bussen)
    Anonym (s) skrev 2014-12-16 14:56:32 följande:
    Förmodligen beroende på att en 14åring anses vara så pass vuxen för att själv kunna ringa efter sina föräldrar eller någon släkting.

    Det var inte busschaufförens ansvar att se till att ts:s 14åriga hade sin mobil med sig.
    Jo, enligt Ramborg är det så.
    Anonym (IQ) skrev 2014-12-16 15:30:18 följande:
    Det är inte busschaufförens problem. Hen behöver inte behålla stökiga passagerare ombord.

    Nej precis, varför ska HAN/HON behöva stå ut med det? Uppkäftiga ungar som blivit tillsagda skall av, så enkelt är det! Hade jag berättat att för mina föräldrar att jag hade stå och gapat som en jävla dåre på bussen och chauffören slängt av mig hade dom sagt: Jaha? Du får skylla dig själv! Sen hade dom även ifrågasatt satt varför jag var full när jag var 14 år.

    Men TS verkar lysa med sin frånvaro... undrar varför man startar en tråd i så fall!
  • Anonym (Bussen)
    Anonym (s) skrev 2014-12-16 17:02:28 följande:
    Oavsett hur mycket eller lite hon än nu drack hade hon fullt ansvar för att inte bete sig stökigt och störigt på bussen!

    Det ingick inte i busschaufförens arbetsuppgifter att stanna kvar och ringa hennes föräldrar och eller polis då uppenbar fara för henne inte förelåg då hon bevisligen klarade av att gå hela vägen hem.
    Precis, uppenbarligen var det INTE NÅGON FARA FÖR HENNES LIV!
    Anonym (rätt!) skrev 2014-12-16 17:06:27 följande:
    Även om man druckit för mycket så nog fan fattar man att man inte skriker skällsord på bussen. För en gångs skull fick en ouppfostrad unge sitt rättmätiga straff, heja chauffören!

    Exakt!
  • Anonym (Bussen)
    Anonym (Stökigt) skrev 2014-12-16 17:16:01 följande:
    Det är sant.

    Men frågan är ändå hur kan man som en vuxen busschafför kasta av en berusad, ensam14-årig tjej mitt i natten, mitt i ingenstan där det tagit flickan 2 timmar att gå hem i kylan? Trots fula ord på bussen?

    Jag har både sett och hört värre på stans bussar och det av äldre grabbar. Ingen kastade av dem i STAN dessutom.
    Hur kan du veta hur full 14-åringen var, hur mycket kläder hon hade på sig? Kanske mamma'n drog till med det för att ömka sig, svårt att veta dock när TS lyser med sin frånvaro! Och hur skulle busschauffören veta att hon hade 2 timmar att gå? Vad tycker du busschauffören skall göra då? Ingenting? Det är hans arbetsplats, ska han acceptera vilken skit som helst? Jag har aldrig varit med om att en busschaufför kastat av någon pga en petitess, förmodligen hade hon stått och gapat som in i helvete och så hade han ledsnat efter sagt åt henne 10 ggr... Däremot har jag varit med om att busschaufförer hotat med att kasta av folk, och om man då har någon vett i skallen så lugnar man sig.
  • Anonym (Bussen)
    molly50 skrev 2014-12-16 17:40:24 följande:
    Jag tycker inte att man kan lägga ett sådant ansvar på en så pass ung tjej.
    Visst ska man veta skillnad på rätt och fel när man är 14 år. Men det yttersta ansvaret ligger ändå på föräldrarna. I detta fallet TS.
    TS är den som ska informera sitt barn om det här med att dricka alkohol.
    Hon är också den som ska ha koll på var hennes dotter håller hur och vad hon gör och se till att lämna och hämta när dottern ska någonstans.
    Hon ska också uppfostra dottern till att uppföra sig på ett bra sätt.
    Sen är det upp till barnet att visa ansvar.
    Det verkar vara dåligt med den varan hos både TS och hennes dotter i det här fallet.
    Kanske mest hos TS.
    Att många får sin första fylla vid 14 år är inte något udda... Men är det då föräldrarnas fel om tonåringen dricker i alla fall fast föräldrarna sagt att dom inte får? Som att det skulle vara udda att tonåringar inte gör som mamma eller pappa sagt?! Hur kan du tycka att det är mest TS fel? Tonåringen lider väl inte av total oförståelse? Eller uppenbarligen kanske hon gör det med tanke på att chauffören kastade av henne, antagligen pga som någon annan skrev:

    Chauffören var tvungen att släppa av henne då han fruktade för dom andra medpassagerarnas liv!!!
  • Anonym (Bussen)
    molly50 skrev 2014-12-16 18:31:11 följande:
    Självklart ska hon ta ansvar för sina handlingar. Var någonstans har jag skrivit något annat?

    Men jag undrar bara om du anser att TS inte har något som helst ansvar i det här?
    Tycker du verkligen inte att TS borde bry sig mer om vad hennes dotter har för sig än vad hon verkar göra?
    Anonym (Bussen) skrev 2014-12-16 17:54:50 följande:
    Att många får sin första fylla vid 14 år är inte något udda... Men är det då föräldrarnas fel om tonåringen dricker i alla fall fast föräldrarna sagt att dom inte får? Som att det skulle vara udda att tonåringar inte gör som mamma eller pappa sagt?! Hur kan du tycka att det är mest TS fel? Tonåringen lider väl inte av total oförståelse? Eller uppenbarligen kanske hon gör det med tanke på att chauffören kastade av henne, antagligen pga som någon annan skrev:

    Chauffören var tvungen att släppa av henne då han fruktade för dom andra medpassagerarnas liv!!!
    Det har jag heller inte påstått att det är.
    Man vill ofta visa sina kompisar att man är tuff och häftig och vågar göra som de.
    Och självklart gör de det även fast föräldrarna sagt att de inte får.
    De testar ju gränser.
    Men menar du att man som förälder inte har något ansvar för vad ens barn gör bara för att barnet snart är straffmyndigt?

    Hade det varit fara för någon medpassagerares liv så tippar jag på att chauffören hade ringt till polisen.


    Precis då hade chauffören ringt polisen, därav var det inte det då han släppte av henne!

    Klart TS har ansvar för barnen när dom inte är myndiga, men jag säger bara att man inte kan kontrollera barnen in i minsta detalj vad dom gör när dom är med kompisarna, om dom röker tex, på vilket sätt ska ts stoppa det, eller om dom väljer att dricka, lätt för barnen att lova att dom absolut inte skall dricka. Så gör dom det i alla fall!
  • Anonym (Bussen)
    Johan75 skrev 2014-12-17 08:46:34 följande:
    Anonym (Bussen) skrev 2014-12-17 08:31:56 följande:
    Precis då hade chauffören ringt polisen, därav var det inte det då han släppte av henne!

    Intressant debatteknik det där att ifrågasätta hur andra kan veta något om den specifika situationen och ändå själv vara helt säker på hur det förhöll sig, trotts att man inte var där. 
    Till skillnad från vissa andra här inne, så kan jag lägga ihop 1+1. Svårt det där ibland hörru att använda sunt förnuft. Måste vara fruktansvärt jobbigt att inte äga det sinnet!
  • Anonym (Bussen)
    Anonym (Hrm) skrev 2014-12-17 10:35:36 följande:
    Du kan lägga ihop 1+1 säger du men ditt resultat blir något som du tror är det rätta. Händelser i verkliga livet är inte som enkel matematik, snarare betydligt mer komplicerat. Om man drar ditt 1+1 lite längre så kan det ju stämma. Du vet att något + något blir 2 av något. Låt oss då säga att vi har två frukter, ett äpple och ett päron. Lägger man ihop dom blir det två frukter. Men med de fakta som fu har på handen i detta fall (dvs i denna tråd) vet du inget mer än att du har två frukter. Du vet inte om hur stora de är, vilken färg de har, om de är hela, skalade, skurna, hackade, mosade etc. Och i och med att du inte vet mer än så så kan du inte heller veta vad som händer när du lägger ihop dessa två.

    I denna historia har vi bara TS vinkel på vad som har hänt. Vi har inte dotterns och vi har absolut inte busschaufförens eller medpassagerarnas vinkel. Vi vet inte vad dottern exakt har gjort. Vi vet inte om hon var påverkad eller inte. Vi vet inte om hon åkte tillsammans med kompisar eller inte. Vi vet inte vad busschauffören gjorde innan han (?) kastade av dottern. Eller var det så att han bad henne gå av bussen så som vissa busschaufförer här inne säger att de skulle ha gjort? Vi vet inte heller om hon fick stiga av mitt ute i ingenting eller om det var på en hållplats. Vi vet inte om det syns att dottern är 14 och inte 20. Jag tror tex inte att alltför många skulle fundera ens på att ringa efter en förälder när en 20 åring beter sig illa...

    Hur som, det är mycket vi inte vet om i denna historia men däremot är det mycket vi kan förmoda, men det gör vi efter våra egna erfarenheter. Jag tror, utefter mina egna erfarenheter, att det finns mycket mer i historien än vad som framkommit i det som TS har skrivit. Jag tror att chauffören hade försökt få dottern att skärpa sig på annat vis innan det gick så långt som att hon blev "avkastad". Jag väljer att tro att hon blev ombedd att gå av bussen, jag tror ju knappast att chauffören gick till handgriplighet för att få av henne från bussen. Har jag fel där så kan chauffören polisanmälas. Jag väljer också att vara skeptisk mot dotterns historia. Jag tror inte att hon var opåverkad. Jag tror inte att hon åkte själv. Hade hon gjort det, varför betedde hon sig så illa att hon inte fick åka med bussen längre? Och var det så att hon var på bussen med några vänner, varför reagerade inte de? Varför ringde inte de efter hjälp? Eller hade de också glömt sina mobiler på festen?
    Orkar inte läsa din uppsats, men det blir nog bra.
Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!