Inlägg från: Anonym (Ätit för länge sen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ätit för länge sen)

    Roaccutan

    Kan du kanske slå hudläkaren en signal och berätta att det förbättrats så mycket och undra om hon ändå tycker du ska ta Roaccutan? Om jag förstod rätt skulle du inte heller börja förrän det gått en månad efter du slutat ta penicillinet, så beror väl också på åt vilket håll det går. 

    Som med alla mediciner finns det enorma mängder biverkningar som man kan få, men de flesta får ju dem inte. Ändå är det såklart möjligt att man får av dem. Jag har ätit Roaccutan, men det är 20 år sedan. Torra slemhinnor i näsan fick både min bror och jag av det (grav acne är ofta ärftligt), utöver det brände jag mig lätt i solen trots att jag vanligtvis inte reagerar alls. Andra biverkningar kan jag inte minnas, men det är som sagt mycket länge sedan och det kan tom ha ändrats något i medicinen.


    Det som däremot är mycket viktigt med Roaccutan är som tjej att man inte blir gravid och som kille inte gör någon gravid, eftersom Roaccutan orsakar fosterskador. 


    Om jag var du skulle jag vänta en vecka till (så det gått 3 av 4 veckor) och se hur det ser ut då och ringa läkaren. Att ta Roaccutan "i onödan" är inte så bra, men viktigt också att du inte har stora problem och framför allt att du inte får sådana bölder att det blir ärr. 


    Lycka till!

  • Anonym (Ätit för länge sen)

    Den är tyvärr inte så bra trots att jag är runt 40 år. Jag får fortfarande finnar och då riktigt elaka sådana ibland. Har ätit tetralycal och hudläkaren tyckte Roaccutan kunde vara bra, men vill inte innan det är säkert att jag inte blir gravid ens i misstag. 


    Roaccutanen tog då i gymnasieåldern bort den värsta acnen, men tyvärr fick jag en massa ärr, sk keloidärr som är levande ärr och växer. Ett är fortfarande aktivt efter mer än 20 år och diverse behandlingar, de andra är döda åtm för tillfället. Dessa ärr har jag lyckligtvis bara på ryggen och bröstet, men de två senaste åren har jag fått ett par vanliga ärr i ansiktet och på bröstet. 

    Pappa anser att det var pga Roaccutan vi fick ärr, men det tror jag inte. Brorsans är dessutom inga keloidärr utan helt annorlunda sort (gropar). Jag tror snarare att vi borde börjat med Roaccutan mycket tidigare. Svårt att säga förstås, för man vet ju inte hur det varit om man gjort på annat sätt. 


    Både min bror och jag hade alltså mycket stora och elaka finnar på ryggen. Översta hudlagret försvann ofta så det var öppna sår. Det var alltså ingen vanlig ungdomsacne. 

Svar på tråden Roaccutan