Inlägg från: EmmaMatildaG |Visa alla inlägg
  • EmmaMatildaG

    Roaccutan

    Hej!

    Jag har länge haft bekymmer med acneliknande utslag vilket fått mig att må väldigt dåligt. Jag har i ca 5 månader ätit ett penicillin men det har tyvärr bara gjort att utslagen blivit tusen gånger värre. Innan jag började med penicillinet fick jag acne ofta men hade åtminstone perioder som var helt bra. Under mina 2-3 sista månader med penicillinet blev acnen värre och värre och jag fick som stora bölder under huden som värkte och jag kände mig bara fulare och fulare.

    För 2 veckor sen kom jag till en hudläkare som skulle skriva ut roaccutan. Hon bad mig sluta med mitt nuvarande penicillin så att jag inom en månad kunde börja med det nya.

    När jag slutade med penicillinet tog det var 1 vecka så var bölderna under huden borta. Huden är absolut inte felfri, men ser ändå bättre ut än vad den gjort på länge.

    Jag går nu och tvivlar på om jag ska börja med roaccutan. Jag har läst alla de olika biverkningarna man kan få och känner mig orolig för dom. Samtidigt vill jag inget hellre än att bli fin i ansiktet igen.

    Är det någon här som ätit roaccutan? Är det värt det? Vad för biverkningar har ni fått om ni fått några?

    Eller är det någon som har andra tips jag kan testa innan jag börjar med detta?

    Jag fick dessa svåra utslag efter att jag hade p-stav, och sen dess är min hud förstörd. Jag tog ut den för ca 1 1/2 år sedan och sen dess har jag kämpat för att lyckas bli av med mina alla utslag.

    Snälla, hjälp mig! Ge mig alla råd ni kan komma på. ????

  • Svar på tråden Roaccutan
  • EmmaMatildaG

    Ja, sen drog det ut väldigt mycket på tiden då jag var tvungen att fixa p-piller innan, och sen har det ju vara jul och sådär nu, så den läkaren var ledig.

    Men så fin min hud är nu har den inte varit på länge, och det känns så skönt. Funderar på om jag kanske inte tålde tetralysal.

    Helst av allt skulle jag vilja slippa ta roaccutan, då jag faktiskt är rädd för bestående biverkningar. Har läst om massa folk som tappat mycket hår och som det aldrig vuxit tillbaka på, folk som fått nuckor rynkor, sen tror hud, självmordstankar, svåra depressioner osv.

    Jag vet att detta kanske inte drabbar alla, men jag vet inte om jag heller är redo att riskera att behöva må fruktansvärt dåligt för att få bort min acne, även om den också får mig att må dåligt.

    Men du verkade ändå reagera rätt bra på roaccutan. Var det värt att äta det? Hur är din hud idag?

  • EmmaMatildaG

    Jag känner mer och mer att jag nog inte ska äta roaccutan. Jag har försökt läsa lite om folk som ätit detta och de flesta verkar få tillbaka sina problem efter ett tag. För mig känns det helt ovärt att äta en stark medicin med hemska biverkningar om det kanske ändå inte hjälper.

    Jag är så himla tveksam. Jag vill helst inte behöva äta detta. Jag har som sagt ätit tetralysal i ca 5 månader men min hud gav verkligen motsatt effekt, och jag trodde det bara skulle bli bättre. Det var en enorm besvikelse och det har varit jobbigt att äta detta utan någon som helst bättring!

    Alla ni som ätit roaccutan, har det varit värt det?

  • EmmaMatildaG

    Har suttit och läst lite angående p-piller idag. Läste att om man har acnebelägen hud så är Diane ett väldigt bra preventivmedel. Jag fick utskriven yasmin 28 då min barnmorska påstod att det var det bästa. Men sen läste jag biverkningarna och där stod det att man kan få acne av detta preventivmedel. Detta kändes ju inte alls kul. Nu ser min hud ändå hyfsad ut, och nu är jag livrädd att få tillbaka skiten igen. Förstår inte varit inte min barnmorska nämnde diane.

    Någon som ätit yasmin 28? Är det bra? Eller är diane att föredra för mig som har lätt till acne?

  • EmmaMatildaG

    Jag fick mycket acne i ansiktet och det började förra året. Gick då och träffade en läkare som skrev ut penicillin. Då blev det ju så mycket värre och acnen jag då fick var inåtväxande. Dom gjorde jätteont, men jag kunde ju aldrig tänka mig att det kom ifrån penicillinet som skulle hjälpa mig att få bort dom.

    Nu när jag har slutat med det så har jag inte några inåtväxande acne kvar. Min hud är knte perfekt men det ser heller inte alls så illa ut som den gjorde när jag åt penicillinet.

    Självklart hade jag velat bli av med alla utslag, för man påverkas ju verkligen av dom.

    Jag ska fundera nån vecka till och sen se hur jag gör. Huden har bara blivit bättre och bättre, och fortsätter det så så vill jag inte ta nån mer medicin.

  • EmmaMatildaG

    Det är lite så jag känner. För mig känns det ovärt att börja med den just nu. Jag mår ändå hyfsat bra nu med tanke på min hud. Sminkar jag mig syns det knappt att jag har hudproblem. Det gjorde det absolut när jag gick på penicillinet.

    Dessutom sa min hudläkare till mig att jag inte ska träna under tiden jag äter roaccutan då man ofta får ont i leder eller utvecklar ledvärk om man tränar under tiden man äter medicinen. Träning är någon jag älskar och jag är på gymmet ca 3 dagar i veckan, och jag kan skulle inte vilja sluta gå dit, men enligt min läkare skulle jag absolut inte skulle träna under denna tid :(

Svar på tråden Roaccutan