Inlägg från: LittleSunshine84 |Visa alla inlägg
  • LittleSunshine84

    Roaccutan

    Jag har ätit roaccutan två gånger. En gång som 14-åring och en gång som 26 åring. Det är det bästa jag någonsin har gjort. Hade tidigare ätit tetralysal säkert tjugo gånger. Fick tillslut ulcerös kolit som man kan utveckla efter mkt användning av viss antibiotika.

    Den här typ av akne växer sällan bort på ett sätt man önskar. Jag hade bölder under huden som kunde sitta i evigheter men tur inte så många åt gången. Hade inga problem på bröst eller rygg.

    Jag rekommenderar det starkt trots biverkningarna :)

  • LittleSunshine84
    EmmaMatildaG skrev 2015-01-03 09:27:20 följande:

    Det är lite så jag känner. För mig känns det ovärt att börja med den just nu. Jag mår ändå hyfsat bra nu med tanke på min hud. Sminkar jag mig syns det knappt att jag har hudproblem. Det gjorde det absolut när jag gick på penicillinet.

    Dessutom sa min hudläkare till mig att jag inte ska träna under tiden jag äter roaccutan då man ofta får ont i leder eller utvecklar ledvärk om man tränar under tiden man äter medicinen. Träning är någon jag älskar och jag är på gymmet ca 3 dagar i veckan, och jag kan skulle inte vilja sluta gå dit, men enligt min läkare skulle jag absolut inte skulle träna under denna tid :(


    Det måste alltid kännas värt det :)

    Jag simmade under tiden jag åt medicinen och kunde hålla igång.

    Om du avstår nu så tänk på att man ofta inte startar kurer på sommaren utan endast på vintern om du ångrar dig.

    Tror dessutom att man rekommenderar att man väntar med att skaffa barn ca 1 år efter avslutad kur. Minns inte riktigt. Men kan vara bra att tänka på :)

    Siliconeskin är en ansiktslera som kan köpas på hälsokost för runt 150kr. Den hjälpte mig mkt och var skonsam för huden.

    Roaccutan är stark men den består nästan av rent A-vitamin :)
Svar på tråden Roaccutan