• Rädisan26

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej!

    Jag fick för ett halvår sedan reda på att jag har en lättare PCO. Jag är normalviktig och började i december med LCHF i försök att öka chanserna. Jag har ätit 5kurer med pergotime där jag 4 av 5 gånger fått ägglossning, senaste gången med Pregnyl som komplement. I december gjorde jag en äggledarspolning där allt såg bra ut. Hade då på dag 12 en äggblåsa på 16mm och en på 22mm så jag har haft god effekt av pergotimen men ändå inte blivit gravid. Spermatestet visar toppenspermier.

    Så till saken, är nu inne på första kuren med Letrozol istället och är nyfiken på hur det har gått för er som använt Letrozol? Är det någon som använder det nu?

  • Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?
  • Pipam

    Min läkare ringde igår. Om jag inte blir gravid denna cykel ska jag köra samma kur med letrozol 2 gånger till, sen ska vi göra en fullständig utredning om det inte tagit sig. Inatt drömde jag att jag plussade och idag är jag övertygad om att jag inte är gravid... Blöäääääääääää!

  • hagnestahill
    eagle87 skrev 2015-02-11 14:53:29 följande:
    När har du bim?

    Jag tog första tabletten idag på dag 3. Kännde du ngr biverkningar?

    Tänkte börja med äl test dag 10. Fick tid för ultraljud först dag 18. Fanns inget innan.
    Hej!

    Ursäkta sent svar, jag har varit väldigt frånvarande i den här tråden tyvärr pga mkt annat (jobb mm). Men nu är jag tillbaka!

    Jag har BIM idag. Fick dock som vanligt spottings för ett par dagar sedan och sen mer mensliknande blödning igår kväll =( Så 1:a cykeln med Letrozol funkade inte.

    Nu tar jag nya tag om ett par dagar, dvs om 3 dagar (dag 3 på denna mens) tar jag omgång 2 med Letrozol. Min gyn vill att jag provar med samma dos ett par månader till eftersom äggblåsor mm ändå såg bra ut mitt i cykeln (gjorde VUL dag 11 och hade en blåsa på ca 14 mm).

    Mina erfarenheter av Letrozol hittills är:

    - Inga större biverkningar, men lite huvudvärk under tablettdagarna som sen gick över
    - VUL dag 11 såg bra ut, äggblåsa 14 mm
    - Förmodad ÄL en vecka efter sista tabletten
    - Fick aldrig fullt utslag på stickorna eftersom jag tog de fel tider mot vanligt pga jobbet, men fick en klar stegring och två nästan lika starka streck, dvs mkt starkt på förmodad ÄL dag.
    - Har även tempat och enligt temperaturstigningar och Fertility Friend appen hade jag ÄL exakt den dagen som mina stickor var som starkast, vilket talar för ÄL då
    - Dagen för förmodad ÄL var även magen galet svullen och jag hade stark värk i vänster äggstock (den som hade blåsan på 14 mm en vecka tidigare)

    Kanske släppte inte ägget ändå, eller var det en toppen ägglossning men spermierna var dåliga etc. Man vet ju aldrig vad det beror på att det inte tar sig om gyn ändå sa att allt såg normalt ut och goda chanser till ÄL. Men, nya tag som sagt nästa cykel, så kanske bättre lycka då.

    På tal om spermier så har ju sambon lämnat prov, det har snart gått 3 veckor så borde få svar i dagarna... Vi är jättenervösa för det. Många frågor som snurrar i huvudet... Tänk om det är hans spermier som är dåliga? Är det därför provresultatet tar sån tid?... osv...

    Hoppas det går bra för er andra som använder Letrozol!
  • hagnestahill
    Pipam skrev 2015-02-17 07:47:32 följande:

    Min läkare ringde igår. Om jag inte blir gravid denna cykel ska jag köra samma kur med letrozol 2 gånger till, sen ska vi göra en fullständig utredning om det inte tagit sig. Inatt drömde jag att jag plussade och idag är jag övertygad om att jag inte är gravid... Blöäääääääääää!


    Jag fick också order om samma kur Letrozol några gånger till. Alltså inte högre dos (som en del andra får).
  • efg
    eagle87 skrev 2015-02-17 14:55:08 följande:

    Dag 9 idag


    Spännande! Tack för uppdateringen! Jag tog idag tredje tabletten och såg att du skrivit tidigare om huvudvärk, jag har också ont i huvudet sen kvällen jag tog första tabletten. Inte så mycket men brukar inte ha huvudvärk så kanske beror på letrozol!
  • Pipam
    apelsinpress skrev 2015-02-17 08:37:20 följande:
    Jag fick också order om samma kur Letrozol några gånger till. Alltså inte högre dos (som en del andra får).
    Ok! Så bra... Jag har haft lite mörka flytningar idag så jag först trodde jag skulle få mens men nu är det spårlöst borta...
  • skogstjejen19

    Verkar som många har segstartad mens med letrozole.

    Jag blödde lite lite en dag sen var det uppehåll 20 timmar nästan, sen kom en störtflod.

  • Cathy

    Hej tjejer!

    Ledsen har varit lite frånvarande. Nu är en kur tagen och min kropp har betett sig väldigt konstigt. Först och främst har jag ingen äl-sekret? Jag vet att det kan försvinna och att med letrozole så hålls östrogennivåerna lågt vilket gör att man kan ha mindre sekret (och låga östrogennivåer är bra - bättre ägg!) men jag hade inte förväntat mig ingen sekret alls! :( I fredags trodde jag att jag hade äl men fick inte utslag på nåt äl test (borde det inte gett utslag även dagen efter alltså om LH piken var i torsdags??) men funderar om inte ett ägg kunde ha lossat då? I varje fall så var jag på VUL idag och en blåsa är kvar och skulle visst lossa när helst så idag tog jag en äl spruta. Men känns inte alls som äl skulle vara på gång :( Så får se vad som händer....

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?