• Rädisan26

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej!

    Jag fick för ett halvår sedan reda på att jag har en lättare PCO. Jag är normalviktig och började i december med LCHF i försök att öka chanserna. Jag har ätit 5kurer med pergotime där jag 4 av 5 gånger fått ägglossning, senaste gången med Pregnyl som komplement. I december gjorde jag en äggledarspolning där allt såg bra ut. Hade då på dag 12 en äggblåsa på 16mm och en på 22mm så jag har haft god effekt av pergotimen men ändå inte blivit gravid. Spermatestet visar toppenspermier.

    Så till saken, är nu inne på första kuren med Letrozol istället och är nyfiken på hur det har gått för er som använt Letrozol? Är det någon som använder det nu?

  • Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?
  • Pipam

    Hallå på er!

    Jag hoppar in... Har PCO och försökt sedan våren 14.
    Jag är på dag 21 och tog enkeldos letrozol från dag 5-9. (Mitt första försök med hjälp av något)

    Var på VUL dag 10 och då var det helt "stendött". Dag 15 fick jag utslag på Clearblues digitala (Började ta från dag 11)  Tog även senare på dagen ett billigt och likadant utslag att det var ägglossning...  

     Nu går jag och hoppas massor men jag har inte ett enda symptom. Har vart uppblåst i magen det senaste bara... Den enda biverkningen jag märkt av tabetterna är jättehemska hormon "finnar" som kommit på rygg/bröst...

    Ska ta ett test imorgon även om jag vet att det är tidigt...

  • MissBeesly

    Pipam, då verkar det ju som att du haft ägglossning. Vill du vara säker kan du ju be om att få ta ett progesteronprov en v efter ägglossning. Brukar du ha utslag på stickorna annars?

  • Pipam

    Ska be om ett sådant om det inte tar sig denna cykeln för att vara säker! Har aldrig haft utslag på något ÄL test tidigare nej.. Men nojjade såklart att det är falskt positivt eftersom PCO men jag antar att det inte är så troligt eftersom den mäter stegring och det gått från negativt till positivt?

  • efg

    Förstår jag er rätt om jag säger att letrozol ger äl tidigare än pergotime? Pergotime har ja haft äl senare än dag 20. När borde man börja testa med letrozol då?

  • skogstjejen19
    efg skrev 2015-02-13 15:15:31 följande:

    Förstår jag er rätt om jag säger att letrozol ger äl tidigare än pergotime? Pergotime har ja haft äl senare än dag 20. När borde man börja testa med letrozol då?


    Jag ska börja äl testa dag 10-11

    Har hört att man får tidigare äl av letrozole
  • skogstjejen19
    Cathy skrev 2015-02-13 12:24:35 följande:

    MissBeesly; jag har samma erfarenhet, testlagrets visar svagast. De kan visa svagt streck medan CB ger glad gubbe. Rfsu är något däremellan. Så jag använder bara CB nuförtiden. Nu är det ett tag sen jag gick på vul för att kolla äl men vill minnas att det ser ut som lite 'vätska' när man ägglossat. Minns jag helt fel?

    skogstjejen: hur såg det ut för dig när du haft äl?

    Tar ni annars äl spruta? Det ska jag göra.


    När jag ägglossat såg äggblåsan ut typ såhär. Se bild
  • efg
    skogstjejen19 skrev 2015-02-13 22:08:11 följande:
    Jag ska börja äl testa dag 10-11

    Har hört att man får tidigare äl av letrozole
    Okej! Men då ska ja nog också göra det! Beställt hem ett gäng nya test så de borde räcka! :) spännande! Vore trevligt om äl kom lite tidigare eftersom den var så himla sen med pergotime., blir så onödigt lång väntan mellan varje cykel. Misstyckas det vill man ju bara köra på direkt igen! Första pillret imorrn :)
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?