• sextiotalist

    Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?

    Ann Cistrus skrev 2015-01-06 08:46:57 följande:

    Fast med ett bmi på 22 var du ju knappast ett skelett oavsett vad du själv såg i spegeln. För din egen hälsas skull var det väl i det snaraste ett perfekt bmi. Jag är själv 172 cm och har vid en punkt i mitt liv vägt 65-66kg och då kände jag mig fet. 


    det kan man visst. Har man en kraftig benstomme så kräver den några kilo mer muskler och även lite fett för att en kropp ska se snygg ut.

    jag har BMI på 23 och anses vara väldigt smal. Nu är jag 50+, men hade jag haft samma vikt som jag hade vid 20 skulle jag troligen se ut som ett skelett
  • sextiotalist

    De jag känner som är överviktiga så finns det några som har ätstörningar. Ett par säger att de helt enkelt gillar mat och äter för stora portioner. Dessa rör sig, så de är inte lata. En av dessa springer milen.

  • sextiotalist
    Ann Cistrus skrev 2015-01-06 09:17:44 följande:

    Alltså, rent objektivt så är man inte ett skelett med ett bmi på 22. Vad du eller någon annan ser är inte samma sak eftersom alla har sitt eget "filter" och subjektiva uppfattning om vad som är "ett skelett". 


    När jag hade ett BMI på 22 efter min graviditet, så var jag för mager. När jag tittar på kort från den tiden så var ansiktet insjunket, mina höftben stack ut och man såg revbenen tydligt. Med samma BMI innan min graviditet så såg jag snygg ut.

    Jag fick bredare höften och troligen en något kraftigare benstomme (ja, genetiskt, min mamma fick det också, men mer än vad jag fick) som gjorde att jag inte klädde i min gamla vikt
  • sextiotalist
    Anton Chigurh skrev 2015-01-06 09:29:02 följande:

    I ärlighetens namn, 60-talaren, så har benstommen väldigt lite med din totala vikt att göra, det är en väl etablerad myt att benstommen "gör att du väger mer" !!!

    Här är en vettig artikel i ämnet.

    Kram //Anton


    det vet jag om. Men en större benstomme kräver lite mer för att inte bli synlig, det är det som gör att en person med exakt samma vikt och längd kan uppfattas olika.

    Jag hade samma längd och vikt före och efter graviditeten, jag har sett bilderna.

    Jag behövde gå upp några kilon för att få en,snygg figur igen.
Svar på tråden Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?