Inlägg från: Anonym (hälsocoach) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hälsocoach)

    Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?

    För att snabbmaten är billigare än grönsaker.

    För det finns för lite tid att laga mat.

    För att alla tidningar skriver dumma "gå ned i vikt" knep. Resultat blir tokbanta för att svulla nästa gång. Eller Lchf som rent av är sjukt.. grädde ost smör kött.. stackars kropp.

    sen bara för att man är smal betyder det inte att kroppen mår bra. En med fetma syns det, men den smala med fett på insidan vet oftast inte om sin fetma. Att ha ett högt BMI och röra på sig är bättre än en smal som sitter still!

  • Anonym (hälsocoach)

    Snabbmat onyttig mat är billigare! Makaroner färdiga köttbullar o korv osv.. det går snabbt innehåller nästan ingen näring! Har du aldrig varit i en affär?


    Anonym (Ansvar) skrev 2015-01-06 16:32:17 följande:

    Skitsnack att grönsaker är dyrare än snabbmat... Så mycket tid tar det inte heller att laga ordentlig mat. Dessutom handlar det inte så mycket om vad man äter, utan hur mycket. 


  • Anonym (hälsocoach)

    Haha vilken källa har du på den?


    Anonym (Jaja) skrev 2015-01-06 16:18:44 följande:

    Man ser att kolhydrater förstör för en till slut


  • Anonym (hälsocoach)

    Varför säger du chips,läsk osv.. ja kroppen behöver kolhydrater! Om du äter som du ska i normal portion är inget farligt! Du vet förstås vilka mineraler kroppen behöver? Jag har ingen lust att skriva en uppsats om vad som är vad! Min utbildning talar för sig! Va du utan dina kolhydrater och lycka till.


    Anonym (Jaja) skrev 2015-01-06 17:11:38 följande:

    Så du menar att chips, läsk, godis, potatis, ris, pasta inte innehåller kolhydrater? Och att man inte blir sjuk av att äta sådana saker hela tiden?


  • Anonym (hälsocoach)

    Ja det talar ju lite för att du inte vet vad "snabbmat" är. Om jag gör lax med en vitaminrik sallad samt nån potatissallad eller korv med pasta. Vad kostar tror du?


    Anonym (Ansvar) skrev 2015-01-06 17:20:06 följande:

    Snabbmat för mig är pizza, kebab, hamburgare osv. Alltså köpt färdiglagad. 


  • Anonym (hälsocoach)
    Anonym (trött) skrev 2015-01-06 17:33:56 följande:

    Jag gick som sagt ner 26 kg med en normalkost bestående av allt. Jag åt absolut kolhydrater i ren och hälsosam form. Kolhydrater är livsviktiga för hjärnan tex!


    Varför behöver vi kolhydrater?

    Det mesta av kolhydraterna bryts ner i kroppen till sockerarten glukos, som behövs som energi till cellerna. Glukos lagras i levern i form av glykogen som fungerar som energireserv. Hjärnan kan bara använda glukos som bränsle och behöver ungefär 100 gram glukos om dagen.
  • Anonym (hälsocoach)

    Precis :) Grattis till nedgången


    Anonym (hälsocoach) skrev 2015-01-06 17:42:09 följande:

    Varför behöver vi kolhydrater?

    Det mesta av kolhydraterna bryts ner i kroppen till sockerarten glukos, som behövs som energi till cellerna. Glukos lagras i levern i form av glykogen som fungerar som energireserv. Hjärnan kan bara använda glukos som bränsle och behöver ungefär 100 gram glukos om dagen.


  • Anonym (hälsocoach)

    Men snälla sluta läs Aftonbladet! Varför är en potatis dålig? Kroppen behöver motion och bra mat i form av rätt mängd av näring.


    Anonym (Jaja) skrev 2015-01-06 17:27:18 följande:

    Men kroppen behöver inte de snabba kolhydraterna eller hur? Varför inte ta de bra kolhydraterna och må bra istället? Det borde du ju veta som är utbildad i det.


  • Anonym (hälsocoach)

    Du behöver inte äta alls om du inte vill. Men tillslut dör du. Det är okej att äta en pizza beroende på hur ofta och vad du har för livsstil. Tränar du mycket behöver kroppen återhämtning och fylla på med energi. Varför tror du idrottare äter massa kolhydrater innan träning? Om du frågar vilken utbildad dietist om detta så får du nog svar.


    Anonym (Jaja) skrev 2015-01-06 17:44:18 följande:

    Vilka kolhydrater är bra enligt dig? Om man inte vill äta de snabba kolhydraterna om du förstår vad jag menar? 


  • Anonym (hälsocoach)

    Asså helt allvarligt.. nej du blir sjuk tillslut du får brister som ta lång tid att upptäcka. Alla kan banta men det handlar om att lära sig att äta rätt och röra sig. Vill du va utan, va det. Att låta kroppen vara utan kolhydrater är poppis för det går snabbt och folk behöver inte röra sig för att få ner i vikt. Vi är skapta för att röra oss! Ut och rör er och njut av livet!


    Anonym (Jaja) skrev 2015-01-06 17:52:17 följande:

    För det är en kh som höjer blodsockret fort. Är det inte bättre att ta grönsaker istället. Och hur ska diabetiker äta bra utan att få så blodsocker för högt?


  • Anonym (hälsocoach)

    Omg orka diskutera med någon som tydligen vet bättre än nån som läst 5 år på universitetet. Men då så, du kommer leva länge och va frisk, smal och vältränad. Lycka till med bean, köttet och all grädde


    Anonym (Jaja) skrev 2015-01-06 17:57:24 följande:

    Och det finns idrottar som inte äter de snabba kolhydraterna efter träning utan har andra knep oxå. :)


  • Anonym (hälsocoach)

    Vetenskap är en trolig källa. sen om du vill tro på mitt yrke bryr jag mig faktiskt inte om. Du kanske säger att en jurist inte kan sitt arbete eller att en lärare inte kan lära barn. Du låter bara bitter.. Ta en banan så mår du säkert bättre.


    EnAnonumius skrev 2015-01-06 18:07:06 följande:

    "Min utbildning talar för sig!"

    Jaha OCH?

    Vem som helst kan slänga ur sig "titlar" och påstå att de har en viss utbildning. 

    Men vet du. Det ger dig (eller andra som sysslar med sådant oavsett ämne) större trovärdighet och/eller auktoritet än någon annan i tråden (andra trådar), för den saken skull.

    Du är lika trovärdig och/eller icke trovärdig som någon annan i denna tråden som diskutera ämnet.


  • Anonym (hälsocoach)
    Anonym (Hatar LCHF) skrev 2015-01-06 18:15:30 följande:

    "Hälsocoach" är inte en 5-årig universitets utbildning. Det är en 2-årig högskoleexamen från Högskolan i Skövde som man läser på distans. Dessutom krävdes det bara 0,6 på högskoleprovet att komma in på den i höstas. Knappast en tung akademisk utbildning... 


    Jag har inte läst nåt skit i nån håla som Skövde. Tar du för givet att alla läser hälsocoach i Skövde? Jag är dietist och lärare i idrott. Har tränat hela livet och tycker det är kul när människor mår bra och lever bra. Men vi ska tydligen tala om högskoleprov istället för kost. Ät vad du vill/ tro vad du vill. Ditt liv är inte mitt problem//
  • Anonym (hälsocoach)

    Jag är inte bitter. Jag mår bra av min kost och mår du bra av din så kör på. Nu ska jag till gymmet så lycka till med eran kost. Hej hopp.


    EnAnonumius skrev 2015-01-06 18:30:15 följande:

    Ja just det vetenskap är en trolig källa. Och inget jag har hävdat att det inte skulle vara det. 

    Så man är bitter bara för att man inte köper  ditt påstående att du är "utbildad" och håller dessa påståenden för sanna? Sedan så är det väldigt obildadt att komma med utlåtande som "min utbildning talar för sig själv". Ger ju knappast ett s.k bildat utryck.

    Så vem är det som skall sluta att vara bitter och ta en banan för att må bra sade du?  Du kan ju börja med dig själv att följa det rådet.


Svar på tråden Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?