• Anonym (Katja­)
    Äldre 5 Jan 23:30
    30959 visningar
    254 svar
    -1
    254
    30959

    Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?

    Läser i en tråd att folk har BMI på 38, 40 ja till och med 53 och undrar... HUR blir man så fet?
    Märker man inte när det börjar gå åt fel håll?

    Hur kan man tillåta sig själv att bli en (förlåt) val???

  • Svar på tråden Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?
  • Anonym (Hälsa­)
    Äldre 6 Jan 09:21
    #41
    Nayaa skrev 2015-01-06 09:03:37 följande:

    Hälsa: Jag skulle aldrig kalla någon spinkig, jag bryr mig inte om andras kroppsstorlek överhuvudtaget, det kanske är någonting du borde försöka ta efter?

    Att försöka få det till att det är lika allvarligt att kalla någon spinkig som val går jag dock inte med på. Att vara spinkig är norm i dagens samhälle, tjocka är en extremt utsatt grupp. Det är ju bara att läsa i den här tråden så märker du hur det ligger till.


    Nej, det kan jag inte säga att jag gör heller, är mer nyfiken på hur andra människor tänker och fungerar. Att berätta för någon hur de borde tänka kommer du säkert att sluta med när du fått lite mer livserfarenhet, tolerans är inte så dumt tycker jag :)

    När jag var 16 år och fick höra hur smal jag var så tyckte jag inte att det var ok, inte på det där avundsjuka lite elaka sättet det ofta sades. Numera så skulle jag inte kunna bry mig mindre om vad någon tycker om min kroppsform, det är liksom ointressant.
  • sextio­talist
    Äldre 6 Jan 09:25
    #42
    Ann Cistrus skrev 2015-01-06 09:17:44 följande:

    Alltså, rent objektivt så är man inte ett skelett med ett bmi på 22. Vad du eller någon annan ser är inte samma sak eftersom alla har sitt eget "filter" och subjektiva uppfattning om vad som är "ett skelett". 


    När jag hade ett BMI på 22 efter min graviditet, så var jag för mager. När jag tittar på kort från den tiden så var ansiktet insjunket, mina höftben stack ut och man såg revbenen tydligt. Med samma BMI innan min graviditet så såg jag snygg ut.

    Jag fick bredare höften och troligen en något kraftigare benstomme (ja, genetiskt, min mamma fick det också, men mer än vad jag fick) som gjorde att jag inte klädde i min gamla vikt
  • Äldre 6 Jan 09:29
    #43
    sextiotalist skrev 2015-01-06 09:10:24 följande:
    det kan man visst. Har man en kraftig benstomme så kräver den några kilo mer muskler och även lite fett för att en kropp ska se snygg ut.
    jag har BMI på 23 och anses vara väldigt smal. Nu är jag 50+, men hade jag haft samma vikt som jag hade vid 20 skulle jag troligen se ut som ett skelett
    I ärlighetens namn, 60-talaren, så har benstommen väldigt lite med din totala vikt att göra, det är en väl etablerad myt att benstommen "gör att du väger mer" !!!

    Här är en vettig artikel i ämnet.Glad

    Kram //Anton
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
  • svärds­lilja
    Äldre 6 Jan 09:34
    #44

    Har du reflekterat någon gång i din värld över att det finns människor som vill "tillåta sig" själva att bli tjocka, eller med din formulering, valar? Sedan finns det säkert många som inte vill bli tjocka, men har fastnat i ett självdestruktivt mönster som kan likställas med ett alkoholmissbruk (fast betydligt mer jobbigt att komma ifrån då mat och sötsaker finns överallt och är en social företeelse). Vissa blir det p.g.a. en enkel ekvation, större kaloriintag än kaloriförbrukning. Och så finns det säkert en liten klick av människor (däribland jag) som inte tycker vikt är så mycket av vikt och inget särskilt att hetsa upp sig över som du gör, sorry, menar som du verkar göra ;)


    Var glad och drick varm choklad
  • Äldre 6 Jan 09:37
    #45
    Anton Chigurh skrev 2015-01-06 09:29:02 följande:

    I ärlighetens namn, 60-talaren, så har benstommen väldigt lite med din totala vikt att göra, det är en väl etablerad myt att benstommen "gör att du väger mer" !!!

    Här är en vettig artikel i ämnet.

    Kram //Anton


    Men nu handlade det inte om vikt utan utseende. Där spelar benstommen in oerhört mycket. Jag kommer aldrig ha en timglasfigur helt enkelt för att jag har smala höfter och breda axlar. Benstommen påverkar utseendet och hur vikt och muskler fördelar sig.
  • sextio­talist
    Äldre 6 Jan 09:38
    #46
    Anton Chigurh skrev 2015-01-06 09:29:02 följande:

    I ärlighetens namn, 60-talaren, så har benstommen väldigt lite med din totala vikt att göra, det är en väl etablerad myt att benstommen "gör att du väger mer" !!!

    Här är en vettig artikel i ämnet.

    Kram //Anton


    det vet jag om. Men en större benstomme kräver lite mer för att inte bli synlig, det är det som gör att en person med exakt samma vikt och längd kan uppfattas olika.

    Jag hade samma längd och vikt före och efter graviditeten, jag har sett bilderna.

    Jag behövde gå upp några kilon för att få en,snygg figur igen.
  • Anonym (finne­n)
    Äldre 6 Jan 09:41
    #47

    för mig berodde de på alkoholism och tröstätning efter att mitt barn dog i sjukdom.. Har ett bmi idag på 40+ och mår skitdåligt för det. 
    Så väntar på tid till dietist och sjukgymnast! Och hoppas komma på rätt köl igen...

  • Anonym (Smali­sen)
    Äldre 6 Jan 09:42
    #48

    Anonym (Sjukdom) skrev: "men majoriteten av de med övervikt har nån form av sjukdomsproblematik i grunden. tex Reumatism, fibromyalgi, problem med ryggen/knän som började innan viktuppgången, eller nåt annat trauma som påverkade livet. ätstörningar klassas som sjukdom. Dessutom kan mediciner påverka vikten. viktuppgång efter depression tex."

    Detta tror inte jag på. När man googlar om ämnet och läser statistik och vetenskapliga studier om detta så hittar jag inte något belägg för det du skriver, att majoriteten av de med övervikt och fetma har en sjukdomsproblematik i grunden. Om det är som du skriver har vi ju en väldigt sjuk befolkning eftersom en stor del av befolkningen är överviktiga. Övervikt och fetma finns överrepresenterat i vissa sociala grupper och regioner och beror på att man äter fel och rör sig för lite.

    Anonym (Sjukdom) skrev: "Jag har typ aldrig träffat en "tjockis" som är frisk och utan problematik i grund och botten. Någon som av ren lathet har suttit still och ätit i flera år bara för att bli tjock. visst det finns ju de där amerikanska tjockisarna men där kan man ju fråga sig om de verkligen är friska?"

    Jag har träffat många överviktiga som inte är sjuka. De är bara glada i fika, mat, godis och drycker. De skyller inte ifrån sig. De säger att de väljer att njuta av det goda i livet och får då ta konsekvenserna av det. Självklart skulle de önska att de kunde ät som de gör och samtidigt vara smala men de vet att den ekvationen inte går ihop.

  • Nayaa
    Äldre 6 Jan 09:52
    #50
    +1

    Det är så fantastiskt tröttsamt att människor tror att tjocka äter godis och chips hela dagen varje dag. Tror ni att tjocka är i konstant viktuppgång?

    Hur mycket för mycket tror ni egentligen att man måste äta för att gå upp 30 kg på 20 år?

  • Nayaa
    Äldre 6 Jan 09:53
    #51

    Det är så fantastiskt tröttsamt att människor tror att tjocka äter godis och chips hela dagen varje dag. Tror ni att tjocka är i konstant viktuppgång?

    Hur mycket för mycket tror ni egentligen att man måste äta för att gå upp 30 kg på 20 år?

Svar på tråden Hur bär ni er åt för att bli så tjocka?