• ronjaaaa96

    Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel

    Hej! Jag är en tjej på 18 år. Har växt upp med att man ska vara "ren" tjej, man får inte ha sex, man får inte "skämma ut familjen" får inte klä mig som jag vill osv. Jag ska gifta mig snart & måste blöda på bröllopsnatten. Om jag inte gör det kommer jag att bli mördad, förstår om det låter fånigt när någon därute läser det här men det kan inte vara mer sant. Kommer inte ha skydd eller någonting heller för bröllopet kommer ske i hemlandet (irak) jag är oskuld, har aldrig haft sex eller ens kysst en kille. Men när jg var 12 år gammal så stoppade jag in ett finger, visste inte riktigt vad jag gjorde, stoppade inte in wla fingret, bara typ toppen av fingret. Mår så dåligt. Vill ta sjölvmord när jag tänker på att det finns en stor chans att jg blir mördad av min egna familj pga hedern om jag inte blöder när jag i själva fallet är oskuld. Besköte ungdomsmottagningen för ungefär 6 månader sen o sköterskan där sa att jag fortfarande hade hymen kvar. Men är inte så säker??? Vet inte om jag är paranoid jag är bara så rädd för min familj. Sättet som dem ser saker o kultur är så äckligt. Jag skulle aldrig våga rymma även om jag är 18, kan jag ens göra det? Om dem hör av sig till polisen? Är kär i killen jag ska gifta mig med men han skulle aldrig acceptera mig om jag inte blödde. Snälla någon. Hjälp. Jag tar hellre självmord än att det blir värre,


    H
  • Svar på tråden Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel
  • Muslimsktjej
    Anonym (uppgiven) skrev 2015-01-13 17:25:28 följande:
    Och?
    Inlägget var som du ser inte till dig, utan ett svar på den andres kommentar.
  • Letitia
    Demina läkare skrev 2015-01-13 00:49:00 följande:
    Nej, man måste ha en tjänst. Få som vet om det, och du är ju okunnig lite varstans. Vad man kallar embryonala strukt på engelskspråkiga hemsidor är inte intr i en disk om ev hinnor på vuxna pat.
    Din första mening skulle jag vilja se ett citat från en trovärdig källa på. T.ex. Socialstyrelsen.  Det är ju helt bisarrt, och det måste du ju inse själv..? Får man inte heller kalla sig läkare/sjuksköterska/barnmorska om man är tjänstledig, sjukskriven eller föräldraledig enligt dig..? 

    Bilden visade ju den nyfödda flickans könsorgan, och då är det inte längre en "embryonal" struktur, utan något som är i högsta grad närvarande hos den födda individen. Inte heller försvinner mödomshinnan under uppväxten... 

    Om vi ska tala om missuppfattningar inom detta område, så fanns det dock förr en uppfattning om att flickor föddes utan mödomshinna, och att den växte ut först under puberteten. Vilhelm Moberg trodde tydligen på detta, för han skriver om Ulrika i Västergöl (byhoran i Utvandrarsviten), att bonden som hon arbetade hos som 14-åring "tog hennes mödom innan den hunnit växa ut". Men så är det alltså inte, utan den finns där från början.
  • Zpree
    kire skrev 2015-01-13 15:30:26 följande:
    Hederskultur har väl i allra högsta grad med religion att göra. Den hämtar om inte alltid så ofta sitt stöd i en helig skrift. Vi skulle kunna hitta väldigt mycket stöd för upprättandet av en strikt hederskultur i bibeln, dock gör vi (annat än vissa marginalserade sekter) inte det längre. Vi har frigjort oss från den typen av bokstavlig tolkning som argument för upprätthållande av hederskultur, dessbättre. Dessvärre ser det inte likadant ut överallt i världen. Den världen finns nu även i större och större utsträckning hos oss. Det bör vi göra något åt, bl.a. genom att inte blunda för realiteter.
    Jag tror hederskulturen fanns innan alla religioner. Det handlar om män som tror sig äga kvinnorna och kan bestämma över dom. Det finns inget stöd för det inom de olika religionerna eftersom man ser på saken olika beroende på var i världen man bor. Däremot säger man att traditionerna säger så. Och en kultur/tradition berör alla inom landets gränser. Nu vet jag att kurderna utövar detta starkare än andra på vissa ställen. Och bland de finns det muslimer/kristna/yrzider.
  • Anonym (Herr SD)

    Islam, fredens religion. Tycker att vi i Sverige kan förbjuda religion helt och hållet. Religion leder bara till att folk lever under förtryck och rädsla.

  • Anonym (Agnes)
    Froststar skrev 2015-01-13 17:28:44 följande:

    Och vad tror du händer i fortsättningen, min vän? Snipp, snapp, slut, sagan är slut och de lever happily ever after när hon väl sett till att få blod på lakanen? Ni är fega som sticker huvudet i sanden och tror att problemet begränsas till blod eller ej på bröllopsnatten. 


    Fast det handlar inte om det. Det handlar om vad man kan göra åt saken på ett anonymt forum. Folk har redan sagt till henne vart hon ska vända sig om hon vill ha hjälp, sedan är det upp till henne. Hon är 18 år och får bestämma över sig själv. Ingen visste ju när hon skulle gifta sig, det kanske var dagen efter hon skrev inlägget. Vad ska man göra? Då är det väl ändå bättre att hon får hjälp så att hon kan fejka en blödning än att inte få hjälp och råka illa ut.
  • Anonym (Jag)
    ronjaaaa96 skrev 2015-01-13 12:23:07 följande:

    Tråden är riktig & det finns väldigt många vänner som lever likadant som jag gör. Det är fortfarande något som pågår, det slutade inte när Fadime blev mördad & det slutade inte heller när Hedil blev det. Jag är orolig för att blöda för att jag en gång när jag var mindre (som jag skrev från första början) la in ett finger men bara toppen av fingret. & har försökt prata med mamma men hon säger bara "det är ingen som inte har blödit i vår stad, det är ovanligt att INTE blöda." & ALLA som har gift sig i kurdistan som jag träffat på blödde under bröllopsnatten. Men det är för att de aldrig "rört där nere" osv. Kan en gynelog lägga in en liten blodpåse & sy igen mödomshinnan till ett litet hål? Kan man använda sig av såndär blog påsar man själv kan lägga in i vaginan? Tacksam för seriösa svar! Snälla


    Om det är viktigt för dig så beställ såna här.

    www.hymenshop.com

    Så går du på toa innan samlaget och använder. Kolla upp det och testa själv. Vet att det skapade rabalder bland männen i Egypten när de började säljas där och tjejerna började lura dom med dessa.
  • Anonym (L)
    Anonym (Jag) skrev 2015-01-13 18:09:15 följande:

    Om det är viktigt för dig så beställ såna här.

    www.hymenshop.com

    Så går du på toa innan samlaget och använder. Kolla upp det och testa själv. Vet att det skapade rabalder bland männen i Egypten när de började säljas där och tjejerna började lura dom med dessa.


    Och du kanske har någon utomstående som kan beställa hem så ingen frågar vad det är för något hemma, om du inte skulle komma till paketet först?
  • KakanSmakan

    Är det här något ni talar om öppet inom familjen? Din oskuld menar jag, eller hur viktig den är. Kan du tala om detta med din mamma? Berätta att du är nervös och så, inte över blodet, men rent allmänt över sexdebuten.

    Du har ju ändå rent mjöl i påsen om man säger så, du är ju oskuld (oavsett om du fört in en tipp av ditt finger eller inte, en penis går ju längre och bredare upp än så). Så egentligen borde du inte oroa dig för oskuldsfrågan, även om jag mycket väl förstår dig.

    Det här med att blöda och inte är väldigt individuellt. Min enäggstvillingsyster blödde inte en droppe, medan blodet forslade ur mig. Det såg ut som att någon blivit mördad i sängen efteråt. Det finns inte en chans att alla kvinnor i din släkt/hemstad har blött vid första samlaget. Kanske inte ens din mamma eller svärmor?

  • Linnez

    Hur gammal är din syster?
    Även om du tycker kille du ska gifta dig med verkar bra så vet du ju faktiskt ingenting om honom! Jag tycker inte du ska åka ner dit över huvud taget! Kontaktar du myndigheterna tala om att du har en lillasyster som väntar samma öde, får du skyddat boende och din syster är kvar så kan de låsa in din syster tills det är dax för henne och då har hon ingen alls att få hjälp ifrån, eller möjligheten att be om det. Pratar ni någonsin om det här och framtiden som väntar er du och din syster?

    Bor du nära kan du inboxa så ska jag se vad jag kan göra!

  • Anonym (Somliga religiösa seder...)

    Förlåt mig TS, jag menar inte att förolämpa dig och din familj - men jag har så jäkla svårt för att ta den religionen seriöst. Och i ärlighetens namn - den gör mig livrädd (trots att jag själv inte lever under hedersvåld och liknande och heller inte är kristen som mina föräldrar är).

    De som drabbas är sådana som dig. som inte får bestämma över sin egen kropp. Vem f*n har sagt att din oskuld (blöda eller inte blöda) är alla andras information? Hur kan det vara någon annans än din egen angelägenhet.

    Phu... Nu har jag lugnat mig lite. Men jag blir samtidigt så uppgiven. Jag vill helst av allt bara hämta upp dig och ha dig här i mitt eget hem och skydda dig från allt ont som finns där ute. Jag tycker att du ska kontakta en kvinnojour. Eller Polisen, eller Soc. Men bäst är nog ändå kvinnojourerna. De är bäst på att hålla tätt i leden (inte skriva ner en massa och sådant exempelvis). Jag hoppas att det ordnar sig för dig, och att du skaffar dig en bra pojkvän som respekterar dig (och är tillräckligt utbildad för att veta att det inte nödvändigtvis blöder när man har sex första gången).

Svar på tråden Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel