• ronjaaaa96

    Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel

    Hej! Jag är en tjej på 18 år. Har växt upp med att man ska vara "ren" tjej, man får inte ha sex, man får inte "skämma ut familjen" får inte klä mig som jag vill osv. Jag ska gifta mig snart & måste blöda på bröllopsnatten. Om jag inte gör det kommer jag att bli mördad, förstår om det låter fånigt när någon därute läser det här men det kan inte vara mer sant. Kommer inte ha skydd eller någonting heller för bröllopet kommer ske i hemlandet (irak) jag är oskuld, har aldrig haft sex eller ens kysst en kille. Men när jg var 12 år gammal så stoppade jag in ett finger, visste inte riktigt vad jag gjorde, stoppade inte in wla fingret, bara typ toppen av fingret. Mår så dåligt. Vill ta sjölvmord när jag tänker på att det finns en stor chans att jg blir mördad av min egna familj pga hedern om jag inte blöder när jag i själva fallet är oskuld. Besköte ungdomsmottagningen för ungefär 6 månader sen o sköterskan där sa att jag fortfarande hade hymen kvar. Men är inte så säker??? Vet inte om jag är paranoid jag är bara så rädd för min familj. Sättet som dem ser saker o kultur är så äckligt. Jag skulle aldrig våga rymma även om jag är 18, kan jag ens göra det? Om dem hör av sig till polisen? Är kär i killen jag ska gifta mig med men han skulle aldrig acceptera mig om jag inte blödde. Snälla någon. Hjälp. Jag tar hellre självmord än att det blir värre,


    H
  • Svar på tråden Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel
  • Anonym (***)
    Anonym (det finns visst) skrev 2015-01-13 15:23:33 följande:

    Varifrån har ni fått att mödomshinnan inte finns,den finns, men den är inte en "hinna", det är bara ett namn som används på det hudveck som finns inne i slidan. Vissa föds dock med en hel "hinna", snarare ett hudlock, detta är dock en missbildning som kan vara farligt att ha när man hamnar i puberteten och får mens, då det inte kan komma ut=infektion. I övrigt så finns detta hudveck visst och det kan sitta ihop med håligheter i mitten i olika omfattning bland annat beroende på gener och vissa varianter är vanligare hos vissa folkslag osv. de som vet hur kvinnans könsorgan skapas när fostret växer och känner till detta om programerad celldöd har inte svårt att greppa detta. Vissa har mer "mödomshinna"/hudveck/slidkrans än andra och det stämmer visst att den inte brister på vissa förrän vid barnafödande, elasticiteten är mycket individuell och beror också på hur mycket hud som detta veck består av och i vilken omfattning den sitter ihop:

    Kolla själva:


    Se denna.
    http://www.ur.se/Produkter/161351-Myten-om-modomshinnan

  • Muslimsktjej
    Anonym (uppgiven) skrev 2015-01-13 15:46:39 följande:
    Trolla bort?

    Har DU inte förstått vad jag skriver till DIG?
    Jo jag förstod, att det är missvisande att kalla det mödomshinna när det inte är en hinna, jag svarade med att det inte går att trolla bort ord. Innan hette det mödomshinna, nu slidkrans men båda ord används idag och man syftar oftast på samma sak. Inget att göra åt det direkt.
  • Anonym (Kär?)
    Muslimsktjej skrev 2015-01-13 15:36:55 följande:
    Går tyvärr inte att trolla bort ett ord, så kommer alltid finnas folk som använder just "mödomshinnan", bara att förstå att man då oftast syftar på slidkransen.

    Går visst att trolla bort ord. Negerboll är ju ett ord som försvunnit. När jag var liten hette det Negerboll, nu heter det Chokladboll.
  • Muslimsktjej
    Anonym (Kär?) skrev 2015-01-13 16:14:03 följande:

    Går visst att trolla bort ord. Negerboll är ju ett ord som försvunnit. När jag var liten hette det Negerboll, nu heter det Chokladboll.
    Nja, det heter fortfarande negerboll enligt många. Ordet används fortfarande.
  • The past is now

    Stackar dess små individer som tror att alla kvinnor blöder vid sitt livs första samlag. Är det inte dags att denna "myt" dödas för gott!?

  • dagon
    ronjaaaa96 skrev 2015-01-13 10:28:49 följande:

    Hej igen! Tack för alla svar! Jag förstår inte varför vissa tror att jag skrev inlägget på skoj eller att jag inte var seriös? Hade jag inte vart desperat hade jag inte skrivit något inlägg alls. Jag googlade och såg att det var en annan tjej som hade skrivit att hon också var tvungen o blöda och fick mycket respons. Jag vill vara med killen & att gå ifrån min familj är jävligt svårt. Jag vågar inte ta sakerna i mina händer för jag tänker på alla tjejr som blivit hedersmördade. Ett exempel är Fadime? Hon hade till och med riksdagstal om hedersmord och hade skydd, ändå så blev hon skjuten av sin pappa & blev mordhotad när hon hade flytt. Kan man ens göra något diskret under bröllops natten? Min hymen är kvar men jag är fortfarande rädd om jag inte blöder & vill inte bli mördad för något jag inte ens gjort. Om någon som läser det här inte tar det allvarligt påpeka inte att jag inte är seriös. Förstår inte varför någon skulle ljuga om att bli mördad. Jag känner mycket ångest angående det hela och vet inte vart jag ska börja.


    Hej Ronja!

    Jag tycker din situation påminner lite om Sara Mohammads, hon som startade GAPF och det är nog hon som skulle förstå dig bäst. Hon är från Sulaymaniyya i irak. Fortsätt inte den här tråden för det är bara slöseri med din dyrbara tid med tanke på nivån på svaren utan ta kontakt med någon av organisationerna du fått
    innan. RING GAPF eller maila dom (kanske länka till den här tråden).

    Du säger att du är kär men du är bara 18 år och har inte fått någon övning i kärlek eftersom du inte har fått ha någon pojkvän och kärlek tar ett helt liv att lära sig. Killen har redan hotat dig och det gör man inte med någon man älskar.

    Du säger att du vill skydda dina syskon men hur ska du kunna göra det? Du kan ju inte skydda dig själv.

    Prata med någon som varit i samma situation, det är vad du ska göra nu.
  • Anonym (uppgiven)
    Muslimsktjej skrev 2015-01-13 15:57:45 följande:

    Jo jag förstod, att det är missvisande att kalla det mödomshinna när det inte är en hinna, jag svarade med att det inte går att trolla bort ord. Innan hette det mödomshinna, nu slidkrans men båda ord används idag och man syftar oftast på samma sak. Inget att göra åt det direkt.


    Jag förstår helt ärligt inte din tankegång alls.

    Jag skriver ett inlägg till dig med en enkel förklaring. Istället för att ta till dig vad det är i all sin enkelhet, insisterar du på att hänga upp dig på ett väldigt gammeldags ord och synsätt gällande "mödomshinnan".

    Du skriver själv att det i skolböckerna heter slidkrans och att man idag lär ut rätt vad gäller kvinnas anatomi och kön!
  • Anonym (uppgiven)
    Muslimsktjej skrev 2015-01-13 16:16:33 följande:

    Nja, det heter fortfarande negerboll enligt många. Ordet används fortfarande.


    Och?
  • Froststar
    Anonym (Agnes) skrev 2015-01-13 12:59:13 följande:

    Jag tycker att folk har lite fel fokus i den här tråden. Jag håller helt med om att myten om mödomshinnan är fruktansvärd och att synen på kvinnans oskuld inför bröllop osv också är fruktansvärd. Men jag tycker ändå inte att det handlar om det. Det handlar om en 18-årig flicka som ber om hjälp. Det kanske inte bara är att packa sina väskor och lämna sin familj och sin trygghet, trots att familjen gör fel. Ni kanske tycker det är hemskt att ge råd om hur hon ska provocera fram en blödning istället för att be henne rymma. Men det är väl ändå bättre att hon gifter (eftersom det är det hon verkar vilja) och fejkar en blödning än att hon inte får tips och råkar illa ut. Även på ungdomsmottagningar får tjejer råd om hur man ska göra, eftersom man som vårdpersonal inte kan göra någonting om någon är myndig.


    Och vad tror du händer i fortsättningen, min vän? Snipp, snapp, slut, sagan är slut och de lever happily ever after när hon väl sett till att få blod på lakanen? Ni är fega som sticker huvudet i sanden och tror att problemet begränsas till blod eller ej på bröllopsnatten. 
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Letitia
    Demina läkare skrev 2015-01-13 00:57:45 följande:
    Du bevisar att du är läkare, genom att länka till andra inlägg på det här forumet där du påstår att du är läkare..?
Svar på tråden Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel