• LaOtona

    Mat för 1000kr GÅR det verkligen?

    Absolut, det ska väl gå i en och en halv vecka bara? Går utan större problem längre än så. Vet att vi, två vuxna och ett barn, brukar handla för runt 600 per vecka utan att snåla.


    Mycket linser och bönor. Ärtsoppa är i princip gratis, gott och nyttigt också. Potatis är billigt - potatisbullar/rårakor. Soppor är gott och billigt.
    Ofta handlar det om att inte äta olika saker varje dag utan bara handla för kanske tre rätter på en vecka och sen göra storkok av det och sedan förnya de rätter du har.


     


     


     

  • LaOtona
    Aniiee skrev 2015-01-13 15:18:29 följande:

    Om du har ett barn också så vill jag säga; NEJ, det går inte. Du kan plåga dig själv med ensidig och tråkig mat, men utsätter du ditt barn för det så kommer det bli problem.

    Vad slösar ni pengar på som gör att ni inte längre kan ha mer än 1000 kr för mat? 


    Det behöver inte alls bli ensidigt för att du inte köper så många olika varor. Det gäller bara att vara lite kreativ. Och om barnet "utsätts" för ensidig mat i en-två veckor så kommer det inte bli några problem alls.
  • LaOtona
    Aniiee skrev 2015-01-13 20:05:28 följande:

    Fast nu när jag skrev så lät TS påskina att det gällde.... tja, forever? Inte bara två veckor, som kröp fram senare. 

    Tio dagar (eller, kommer inte barnbidraget på typ fredag?) är ju inte det minsta märkvärdigt....


    Nja, hon skrev väl ändå att hon suttit och räknat och kommit fram till att det var vad de hade kvar att spendera på mat. Men det spelar ingen roll, vi tänkte olika!
Svar på tråden Mat för 1000kr GÅR det verkligen?