Inlägg från: ensampappa11 |Visa alla inlägg
  • ensampappa11

    Min son är alldeles för feminin. Hjälp? (Endast seriösa svar)

    Som mitt användarnamn säger så är jag en ensamstående pappa. Min son, vi kan kalla honom Emil, fyller snart 4 år och han gör mig så lycklig. Min fru valde att precis innan Emils andra födelsedag avsäga sig vårdnaden vilket betyder att Emil bor hos mig på heltid. Varför hon valde att bryta kontakten är inte relevant, utan fokuset ligger på min älskade son. Hans enda stabila kvinnliga förebild, min mamma, bor flera mil uppåt i landet vilket gör att vi inte träffas så ofta. Jag har heller inte haft någon flickvän sedan jag träffade hans mamma, i alla fall ingen som varit långvarig. Så nu till frågan: hur kan min son vara så feminin?! Han har aldrig varit omringad av några kvinnor under en längre period förutom kärringarna på dagis, som givetvis hejar på när han väljer att klä ut sig med klänning och klackskor. Jag är ingen mansgris men är så jävla trött på att behöva skämmas över min son! Låter kanske sjukt och som en lögn men är 100% seriös och vill ha råd. Vill att han ska bli av med sin feminina sida då det sätter mig i fel dager. Endast seriösa svar, och JA jag är seriös och NEJ jag är ingen feministhatare men vill bara inte att min son ska bli en fikus!

    (Förlåt för stavfel och svärord men är så jävla upprörd. Hände en sak på dagis idag IGEN som fick bägaren att rinna över...)

  • Svar på tråden Min son är alldeles för feminin. Hjälp? (Endast seriösa svar)
  • ensampappa11
    CarolinW skrev 2015-01-19 20:30:51 följande:

    Varför så orolig? Det kanske bara är en fas eller så är det inte det. Huvudsaken är väl att din son mår bra och är lycklig?


    Är rädd att han kommer bli retad eftersom många i den åldern börjar förstå innebörden av ord så som bög och liknande. Är givetvis intresserad av hans bästa men det här beteende kommer bita tillbaka på honom när han blir äldre!
  • ensampappa11
    IntresseklubbenAntecknar skrev 2015-01-19 20:35:38 följande:

    Min son bor själv med mig och har bara mig, sin mormor och "kärringarna på dagis" och ändå är han EXTREMT grabbig.

    Innan treårsåldern kunde han leka med det mesta, men kring treårsdagen så blev han anti allt rosa, glittrigt, blommigt, osv. Kan tillägga att han började på förskola vid närmare fyra år, så det var inte det som påverkade heller.

    Med detta vill jag säga att barnet är den den är. Du kan inte ändra på det.

    Man kan inte bli bög för att man klär sig i klänning. Är man bög så är man - oavsett yttre attribut.

    Låt din son vara den han är. Det kan ju likaväl vara en fas som han kommer ur snart. Men sätt honom inte i ett fack pga vad han har mellan benen. Snälla, rara, gör inte det!


    Han har varit i den här "fasen" i över ett år och jag vill inte att han ska förknippa sin uppväxt med kvinnokläder! Jag är nästan hundra på att han kommer skämmas och ångra sig, så då är det väl bättre att jobba bort beteendet nu?
Svar på tråden Min son är alldeles för feminin. Hjälp? (Endast seriösa svar)