Inlägg från: CarolinW |Visa alla inlägg
  • CarolinW

    Min son är alldeles för feminin. Hjälp? (Endast seriösa svar)

    Varför så orolig? Det kanske bara är en fas eller så är det inte det. Huvudsaken är väl att din son mår bra och är lycklig?

  • CarolinW
    ensampappa11 skrev 2015-01-19 20:32:42 följande:

    Är rädd att han kommer bli retad eftersom många i den åldern börjar förstå innebörden av ord så som bög och liknande. Är givetvis intresserad av hans bästa men det här beteende kommer bita tillbaka på honom när han blir äldre!


    Min son är sju år och har länge varit lite feminin, inte alls grabbig. Utan noga med sitt hår och vad han skall ha på sig. Han har länge älskat naglack i alla dess färger, inte bara "pojk" färger. Vet du hur han har utvecklats? Grannflickan kommenterade hans blå naglar när han var 6 år, sånt kunde juh bara flickor ha! Min sons reaktion chockade mig, hans sa bara "pojkar kan oxå ha naglack" och gick därifrån. Jag var så otroligt stolt över honom! Den tjej blev efter det" kär "ihonom.

    Det är vi som uppfostrar våra barn om hur dem skall se på varandra men först måste dem kunna vara stolta och våga vara sig själva. Om vi som föräldrar går runt och oroar oss om andras åsikter kommer våra barn göra det också. Jag har aldrig uppmuntrat min son till att ha nagellack eller färga håret rosa med sån färgspray. Det är han, jag får snarare stå ut med gapoch skrik från hans far för att jag tillåter det (vi är separerade sen 4 år). Nu går min son i en liten skola som har årskurs F-9 och där har han blivit accepterad för den han är då han har en sådan stark integritet i så ung ålder. Han har börjat bli grabbigare nu men han är ändå sitt gamla jag.

    Sluta oroa dig och visa din son att du stöttar honom oavsett vad och oavsett vilken ålder han är i!
Svar på tråden Min son är alldeles för feminin. Hjälp? (Endast seriösa svar)