• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    villsågärna38 skrev 2015-02-15 07:07:33 följande:

    Irma, Johjen och Bell - tack för era fina ord!! Somnade 19 med Lovisa igår. Så slut. Och i natt har hennes förkylning brutit ut. Lilla tjejen! Hon har legat på min arm eller på sidan bredvid mig i natt men vi har ändå sovit bra. Ammat två ggr. Blev rossligt först runt 05 och då har hon legat på mitt bröst sen dess för att få riktigt mycket lutning (jag nästan sitter i sängen) och då har det lättat så hon kunnat sova. Och jag med till och från Hoppas på kort och enkel förkylning. Jag känner mig faktiskt bättre idag och började känna av detta i torsdags så blir kanske kortvarigt om vi har tur.

    Hoppas ni sovit gott i natt!!

    Kram


    Å jobbigt att även Lovisa blivit sjuk nu.. Stackars er ni har verkligen inte haft det lätt med alla förkylningar. Tur att det är vår snart! Och som du skriver vi hoppas på en kort och enkelt förkylning för er alla <3.

    Adam har verkligen stort närhetsbehov just nu! Från att ha sovit hela nätter i sin egna säng med avbrott för amning till att vakna så fort jag lägger över honom i hans säng eller runt 30 min efter. Vill sova brevid mig och äta oftare också. Innan åt han vid 3 tiden och sen vid 7 om han somnade runt 21-22. I natt somnade han 21 åt vid 01, 03, 05, 7:30.. Så trött idag! Vet att många av er har det värre och jag har haft det ganska bra en tid så ska vara nöjd med det..Vi ska ha bror med familj här på middag men det ska nog gå!

    Nu blir det frukost här och sen en.promenad med Adam i babybjörnen. Kram på er!
  • johjen
    Irma01 skrev 2015-02-15 09:46:34 följande:

    Förstår dig...som sagt, det är nog Event fasen som sjunger på sista versen!

    Samma här i natt. Somnade 19, vaknade 21 och åt lite, somnade om, vaknade halv två och sedan 30 min senare. Tog upp honom och han somnade i min famn, lät honom sova där 1 timme, la honom tillbaka i son säng och så vaknade han vid halv sex. Är rätt så slut idag! Vid frukost var han på ett strålande humör och nu sover han efter amning igen. Antar att det är den fasen han befinner sig i (relationships) som spökar. Han vaknar nästan aldrig av att behöva vara nära, då självklart får han det om han visar det behovet. Vi får se hur det fortsätter. Mycket som händer i hjärnan just nu!

    Känns sådär att jag har årsmöte i hundklubben idag, behöver nog ett antal koppar kaffe för att få igång hjärnverksamheten

    Kram


    Verkar som Victor och Adam är i samma fas fast inte i samma utvecklingsfas! Närhet och amma ofta verkar vara det som behövs! Igår var vi på ikea och ammade i ettan deras amningsrum och när vi satt o bilen på väg hem så började han gallskrika och ville komma upp och få ligga vid bröstet även om det bara var 1 h sedan vi ammade sist. Så vi fick stanna på en busshållplats och ammade 10 min sen somnade han och sov hela vägen hem..Förstår din trötthet, ska faktiskt dricka en kopp kaffe idag vilket jag inte har gjort sedan jag började med ivf behandlingen i januari förra året.. Hoppas mötet går bra! Kram
  • johjen
    Danisen skrev 2015-02-15 11:22:48 följande:

    Åååh stackars er villsågärna38. Jäkla förkylningar . Hoppas att ni blir friska snabbt.

    Vi var på kalas igår hos min farmor. Min farbror hans sambo och dotter var förkylda. Jäkligt respektlöst när dom vet att vi kommer med en bebis tycker jag. Dom kunde åtminstone sagt det så vi kunde få möjlighet att bestämma själv hur vi ville göra. Deras dotter hostade mycket. Mest det som oroar mig iom smittspridningen. Hoppas att Maja klarar sig.


    Ja det var respektlöst! Man skulle ju velat vetat sådant i sådana här Förkylningstider! Hoppas Maja klarar sig. Har precis haft Adams kusiner här på besök och tvättat och spritat händer på oss alla och sköljt Adams näsa även om de inte var sjuk. Man vet ju aldrig vilka dagissmittor de kan bära på!
  • johjen

    Så glad för en vän som idag fick plus på stickan på 6:e ivf försöket!! Nu håller jag alla tummar och tår att detta ska gå vägen för dem och att Adam får en ny lekkamrat som föds ungefär ett år efter honom. Minns tillbaka när man själv var nygravid och tankarna snurrade i skallen.. Nu ligger vårt lilla mirakel här brevid mig och sover så söt, helt utslagen efter kusinernas besök.. <3

  • johjen

    Villsågärna, kanske är det tänder på gång. Lite bubblig i tandköttet. Finns en ny kräm på apoteket som ska vara bra mot detta. Får köpa den imorgon. Hur mår ni allihopa?

    Irma, jag mådde ju ganska illa i början av graviditeten och var rejält uppblåst under ivfbehandligen så var inte så sugen på kaffe då. Sen har jag inte börjar men.känner att efter inte ha sovit en hel natt på 5 månader så är det nog dags att börja dricka kaffe igen..

  • johjen
    Danisen skrev 2015-02-15 19:06:30 följande:

    Är det multi mams salva du menar johjen? Min bvc sköterska sa att alvedon var lika effektivt att badda på. Men jag vet inte hehe... jag kör nog med multi mams dental heter den ungefär haha.

    Ja, jätte respektlöst. Hoppas verkligen att hon inte blir sjuk igen. Jobbigt med det små när dom är förkylda ju.


    Tror det är den jag menar. Fick tipset av min Bvc-sköterska så de verkar ju som de rekommenderar olika!
  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-16 06:44:42 följande:

    Hej tjejer!

    Hur har er natt varit? Jobbigt här Lilla Lovisa har varit så rosslig. Låtit som ett tröskverk och haft svårt att äta trots att kag sköljt med koksalt. Ska köpa avsvällande Nezeril idag och prata med vårdcentralen. Själv har jag inte sovit typ alls Blä!! Så rädd att det är rs.

    Kram


    Stackars Lovisa, förstår att det är tufft för henne och jobbigt för dig. Bra att du pratar med vårdcentralen, kanske får ni ta ett rs prov redan idag? Nu hoppas vi givetvis att det inte är rs och att Lovisa snart blir frisk igen! Kram på er!
    Irma01 skrev 2015-02-16 09:01:41 följande:

    Stackars Lovisa! Förstår att du är orolig...Ska du inte åka och kolla om det är RS eller inte, så du slipper oroa dig?

    Ingen bra natt här heller. Victor vaknade många ggr, och sov i perioder i min famn, dvs att jag "sov" halv sittandes, fick alltså inte mycket sömn. Vi hade träning på schemat idag, men det avbokade jag, då jag känner att v behöver vila i stället. Får väl ta en promenad senare. 

    Antar att det är hans nuvarande utvecklingsfas som spökar, hoppas dock att det blir bättre på natten, för det är inte kul när han skriker varje timme...

    Stor kram, hoppas Lovisa kryar på sig fort och håller alla tummar att det INTE är RS.


    Låter som en.jobbig natt Irma! Antar att det blir lite kaffe idag? Vart befinner sig Victor i sin aktuella fas och hur lång är den? Får läsa på lite om kommande faser.. Hoppas ni kan vila lite under dagen! Kram

    Adam somnade kl 21 men vaknade kl 01, 03, 06 och till slut 08. Har precis ammat igen i sängen och just nu sover han. Han känns lite gnälligare än vanligt och hoppas inte hans kusiner smittade honom med något. Annars var det så roligt att se hur han kollade efter dem och skrattade när de busade med hohonom! Själv vaknade jag upp i natt av att jag hade fått ett stort herpesutslag mellan näsa och mun vilket händer typ en gång om året.. Gör så ont och ger allmän sjukdomskänsla i kroppen. Så orolig att jag ska smitta Adam då jag själv blev smittad av min mamma som liten. Vågar knappt ta i honom utan att tvätta händerna först och eftersom det påverkar hela kroppen så gör det även ondare att amma.. Vi får också ta det lugnt idag och bara eventuellt ta en lugn promenad.
  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-16 12:19:45 följande:

    Hej på er!

    Har varit på Vc på fm och tagit rs-prov. De var så gulliga och förstående. Hörde att hon hade slem och lite högre andningsfrekvens än vanligt men kan lika gärna vara en vanlig förkylning. Om nån dag vet vi som tur är. Kanske redan imorgon. Hon är glad på dan iaf, bara lite tröttare och äter mer sällan. Har köpt Nezeril näsdroppar vi ska ta till natten och då ska vi även ge Airomir som är luftrörsvidgande spray som storasyster har för sin förkylningsastma. Annars order om att hon ska sova med huvudet högt och åka in el ringa ambulans om hon får riktiga problem att andas. Känns skönt att ha tagit prov och fått prata med en läkare som lyssnat och kollat hals och öron. Var inget i vare sig öron el hals och bara 37,5 så inga bakterier iaf.

    Kram


    Vad bra att ni gjort detta och att en läkare kollat på henne! Håller alla tummar för att hon inte ska ha rs! Hoppas dagen går bra och att Lovisa kan sova lite och vila sig frisk . Kramar!
  • johjen
    Danisen skrev 2015-02-16 10:43:29 följande:

    Usch villsågärna38. Ring vc och gå och kolla henne Idag <3 kramar till er

    Jag har med haft en mög natt. Inte Maja dock . Hon åt vid 00.30 somnade inte om mer än i en halvtimme till typ 01.30 se var det full rulle på damen jollrade och skrattade och hade sig. Ville ha nappen samtidigt som hon låg där så den åkte ut HELA tiden så började hon gråta Tills hon fick nappen haha fisunge <3 sen skulle damen ifråga äta igen så jag somnade väl 04.30 tiden. Där emellan slumrade jag till. Men inte mycket sömn här heller. Ska till gyn och ta cellprover idag.

    Var på bio igår såg 50 shades, se den . Jag har en tjej som vägrar flaskan totalt. Det gick bra till hon blev jätte hungrig. Tur att jag kom strax efter hon blivit hungrig. Så 3h är för länge för mig att vara borta. hade pumpat åt henne men näääää icke haha. Tuttfia är hon <3


    Klart att tutten är bättre! Adam ville inte heller ta flaska när jag var och träffade några vänner förra helgen. Bio hade varit kul men det får nog vänta några månader tyvärr.. Kram
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015