• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Hej vänner! Nedan läste jag på Mamma Fitness Facebook sida:


    Alla som ammar går inte ner i vikt per automatik.
    Vissa går tom upp av amning.
    Skyll på dina hormoner!...


    Efter förlossningen sjunker nivåer av östrogen och prostaglandin, däremot är det ett annat hormon som "tar över" och det är prolaktin.


    Prolaktinet gör att mjölkproduktionen ökar och underhålls men även- och det helt naturligt- att fettförbränningen blir långsammare i att kroppen ser till att det blir tillräckligt med mjölk för barnet.
    Kroppen är inte ute efter förbränning utan snarare tvärtom, att hålla i fettet så mycket som möjligt så det räcker till amning.


    Om man tillhör kategorin där man behöver gå ner efter förlossningen men inte kan : ha koll på maten då många mammor blir extra hungriga av amning, sen börja med promenader och sen med lättare styrka.


    Livet är orättvisst, absolut

    Kändes väldigt skönt för mig att läsa då jag kämpat med vikten sedan nyår och mått dåligt över att jag fortfarande är så stor. Hoppas detta kan hjälpa någon annan och motbevisa myten att alla går ner av att amma..


  • johjen
    Kelsson1 skrev 2015-02-06 06:45:16 följande:

    Johjen: Jag sa ju att du ska lägga ner vikthetsen tills du slutat amma , riskera inte mjölken det är inte värt det.




    Japp äter nu bra med gott samvete!
  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-06 07:05:34 följande:

    Blä!! Storasyster har börjat vakna 06 och somnar inte om. Hon som alltid sovit till 07./07.30 även om hon tidigare vaknat till lite runt 06 då pappa går upp. När hon vaknar vaknar även Isa. Båda är ju glada men jag är trött ;-( Kom i säng sent och såklart ammade Lovisa både 01 och 04 i natt Hon som brukar sova så länge. Typiskt!! Ska försöka gå pch lägga mig med henne på fm. Vi får hoppas att det funkar. Inte så taggad för att lämna på dagis idag iaf. Vill bara ligga kvar i sängen. Nåja, nu är det dags att gå upp och göra frukost!!

    Kramar till er alla!! Hoppas ni är piggare än jag


    Usch då! Hoppas du får sovit lite nu på förmiddagen och får en fin dag med Lovisa. När hämtar och lämnar du på förskolan? Jag fick väcka Adam i morse efter han sovit 8 h i sträck då brösten sprängde... Vet ju att denna sömnlycka inte vara för evigt och kunde knappt tro att det var sant när han sov så här i natt också. Håller han på så här några nätter till så kanske jag hinner återhämta mig efter de senaste månadernas sömnbrist..

    Kram
  • johjen

    Lelle, skönt att läsa att det går lite åt rätt håll i alla fall! Kan somna lite tidigare och sova lite längre! Du är en kämpe och du ska se att sovperioderna blir längre och längre.. Kram

  • johjen

    Adam har börjat sova med öppen mun ibland. Betyder det att han redan andas med munnen? Någon som vet?

  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-06 10:43:08 följande:

    Lovisa gör också det ibland. Inget konstigt, de är ju 4 månader. Har frågat en vän som är barnläkare Ha, ha!! Ibland är Google inget bra, man kan börja noja sig för ingenting...


    Ja för jag haft hör/läst att de kan få adhd om de sover med öppen mun för tidigt! Eller rättare sagt att hjärnan inte får tillräckligt med syre och de öppnar munnen.. Som sagt Google är inte alltid så bra...
  • johjen
    lelle75 skrev 2015-02-06 11:29:46 följande:

    De kan tydligen andas med munnen mycket tidigare än så, läkaren som vi träffade ang nästäppan sa att de försöker att andas med näsan in i det sista sen tar munnen över, men detta gällde Alice och nästäppan. Kan Adam vara täppt kanske. Vet inte hur det är dock när de blir lite äldre än Alice.


    Adam är inte täppt förutom när han får upp bröstmjölk i näsan men tror helt enkelt att han börjar bli stor, 4 månader nu, och börjar använda munnen mer.
  • johjen
    lelle75 skrev 2015-02-06 11:40:50 följande:

    Jag läste också det, att det inte var bra med munandning, att de även kunde få sömnapne. Vi får fråga en läkare nästa gång, för är fortfarande lite orolig. Alice andas med munnen varje morgon på skötbordet..


    Kolla vad Villsågärna skrev, hon hade pratat med en barnläkare!
  • johjen
    Irma01 skrev 2015-02-06 12:34:45 följande:

    Hej tjejer!

    Vsg, inget kul med en super morgonpigg storasyster! Hoppas du hinner vila under dagen.

    Johjen, bar att du hittade den artikel, nu kan du verkligen släppa stressen angående vikten och ge det den tid det behöver! Inget dålig samvete här inte!!!

    Lelle 75, skönt att det går åt rätt håll, även om jag kan verkligen förstå din frustration. Men du ska se att det vänder snart.

    Hoppfulla fia, Storytel var verkligen en bra idé!

    Vi har just kommit hem från BVC, där Victor fick sin tredje dos av Rota och sina andra sprutor. Duktig liten kille som knappt grät, dock tyckte han verkligen inte om Rota denna gång. Hans minspel var bara för roligt, och vår BVC sköterska kunde inte hålla sig för skratt. Lilla charmtrollet!

    Han väger nu 7kg 250 g, och är 66 cm lång. Tydligen en riktig medelsvensson, han är prick i mitten av varje kurva

    Nu ska vi iväg och handla lite han och jag, så att vi är hemma i god tid i fall han skulle bli lite gnällig i kväll...

    Kram på er!


    Oj så stor han har blivit Victor! Är det dags för nästa fas snart?

    Kram
  • johjen
    Bell13 skrev 2015-02-06 18:44:42 följande:

    Men det kan väl inte stämma? Det är väl ärftligt väl?


    Nej precis stämmer inte!
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015