• johjen

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    villsågärna38 skrev 2015-02-03 13:28:18 följande:

    Du får börja göra som jag. Gå och lägga dig vid 22-tiden. Här är det så intensivt på dagarna med två barn på morgonen och em (storasyster vaknar ju senast 07 också) så jag pallar def inte att vara uppe sent på kvällen. Då skulle jag vara ett vrak även om jag sover ungefär 7 uppstyckade timmar per natt

    Hoppas ni får en fin dag fastän du är trött!!

    Kram


    Ja jag får göra det, lägga mig tidigt och inse att jag inte kan vara uppe till 23-00. Adam hade ju en period då han sov 5-7 h i sträck men nu är det mer 3-4 h första passet och får passa på och sova då.

    Varit ute och gått i snö och sol, pratat med vänner i telefon, lekt med Adam så det har varit en helt ok dag! Hur har er dag varit?

    Kram
  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-03 16:53:24 följande:

    Måste bara berätta en söt grej När jag hämtade på dagis idag så var Lovisa vaken hela tiden i vagnen. Var nöjd på väg dit (hon har en kudde i ryggen nu så hon ser rätt bra) och låg så snällt och väntade medan jag hämtade storasysters saker inne. Sen gav vi oss av hemåt och eftersom det snöade fällde jag upp båda suffletterna. Då sitter de omlott och ser inte varandra. Lovisa började gallskrika och jag försökte sjunga och vifta med en skallra. Inget funkade. Då sa storasyster - Jag vill titta på Lovisa! Och så fällde hon ner sufletten så de såg varandra igen. Då blev Lovisa tyst med en gång och började prata istället Mammahjärtat smälte


    Nejmen gud så sött! Syskonkärlek! <3
  • johjen

    Verkar som några av oss sovit lite bättre i natt?! Adam somnade runt 21;15 vet inte exakt eftersom jag slumrade in jag med men vaknade vid 22 gick och borstade tänderna och sen somnade jag 22:30 och sov till 03 när Adam vaknade och var hungrig. Han åt i en timme till 04 ( någon mer som äter så länge på natten?) och sen somnade jag 04;30 och sov till 07:30! Ammade 15 min sen tog min sambo Adam så jag skulle få sova lite till men självklart kan jag inte sova mer då! Men ändå sovit hyfsat och är nöjd med det.

    Vad ska ni göra idag? Jag träffa en annan mamma och gå en barnvagspromenad, lite spännande för vi har inte träffats förut men haft lite kontakt här via FL. Kram på er

  • johjen
    Judda skrev 2015-02-04 13:53:36 följande:

    Hej tjejer!

    Inte varit inne på ett tag här. Var inne i gravidtråden o skrev för ett par v sen när jag legat inne på sjukhuset för observation o var ganska orolig, men jag fick inga svar. Kändes som att mitt inlägg drunknade i bebissnacket.

    Men nu är äntligen vårt lilla knyte också här så nu kanske jag platsar lite bättre. Förra måndagen, 26/1 (4 dagar före BF) kom vår lilla "Kostas". Det blev en liten prinsessa och hon har fått namnet Doris.

    Jag blev riktigt dålig efter förlossningen så vi stannade i 4,5 dygn. Fick tyvärr en väldigt dålig start med amningen, både för att jag blev dålig o för att Doris inte förstod hur man skulle ta tag. Nu har hon lärt sig hur man gör, men jag har nästan ingen mjölk så vi matar mkt med ersättning. Känns jättetråkigt för jag vill verkligen amma. ???? Har en elektrisk pump o pumpar efter varje amning men det kommer sällan mer än 10 ml ur ena bröstet o 20 ml ur andra. Börjar kännas lite hopplöst.


    Hej Judda!

    Grattis till Doris, vilket härligt namn!

    Låter jobbigt att du blev så dåligt efter förlossningen, var vad det som hände? Jag hade det också väldigt jobbigt amningen och Adam hade inte heller något bra tag och vi gav ersättning efter varje mål och successivt blev det bättre och bättre och när Adam var två månader slutade vi helt med ersättning. Jätte olika om man har mjölk eller inte men vad jag förstår är det bra att amma mycket om man vill öka produktionen. Hoppas du hittar ett sätt som funkar för er!
  • johjen
    azurea skrev 2015-02-04 15:39:36 följande:

    Ja det har varit en mardrömsstart rent utsagt. Jag hamnade ju också själv på intensiven först och så allt det här. Så nu är det förhoppningsvis bara lättare framöver. De mår mycket bättre om än ej bra. Fortfarande hosta, slem, igentäppta mm men jämfört med att knappt kunna andas så är det fantastiskt mycket bättre. Försök att inte använda nässug för mycket, anledningen är att ju mer du suger ju mer slem bildas så en avvägning är bra att göra det när det bara behövs. Något vi fick lära oss på sjukhuset. Det finns nezeril typ för små barn som man kan ta upp till 3 ggr per dygn, helst innan amning precis. Funkar lite bättre än bara koksalt (som du kan köra innan amning/mat varenda gång för att frigöra slemmet bättre så det går ner i magen). Vet inte riktigt hur de tar RS-prov för jag var inte närvarande när det gjorde det. Tror det måste skickas iväg för analys. Frågade om RS var extra allvarligt i år men det upplevde de inte. Däremot är värsta tiden just nu.

    Jag var extremt förkyld precis innan förlossning. Sen fick min man det. De trodde kanske att vi bar på RS och gav det till barnen men det är svårt att veta. Ingen fick ju ta på barnen förutom vi och neo och bara min mamma & pappa som sett dem på avstånd utöver oss. symptomen är lite tricky då det är en förkylning den slår bara extra hårt mot de små om det är RS. Skulle nog söka vård om jag upplever att det är jobbigt för dem och det inte riktigt går att underlätta med koksalt mm. Bättre tidigare än sent. Hela avdelningen var full av RS-smittade eller magsjuka barn just nu.

    Vi åkte ju in först när lilltjejen knappt kunde få luft, kanske lite för sent. Sen med pojken slog det om så fort att vi inte kunnat ana det, men det var ju också extra farligt då de var så små/för tidigt födda. RS peakar efter 5-6 sjukdomsdagen och kan tyvärr hålla i sig 3 veckor om det vill sig illa. Vet inte om detta gör dig klokare :). Vi hoppas att våra små är pigga och krya om 1-2 veckor i alla fall.


    Oj oj oj vad tufft det låter! Vilken resa ni redan har gjort med de små! Stor kram till dig!
  • johjen

    Usch vilken dag jag haft med missnöjd och skrikande bebis och kände mig som mamman som inte har koll på sitt barn på mammadejten idag. Fast när man läser hur tufft det kan vara för de små liven och hur skört livet kan vara blir man så tacksam för den lilla killen som just nu ligger här bredvid och jollrar <3.

    Hur har ni haft det idag tjejer?

    Kram på er alla underbara mammor

  • johjen
    Hoppfulla Fia skrev 2015-02-04 21:34:02 följande:

    Hihi, precis så där kände jag mig på föräldragruppen förra veckan. Alla andras ungar låg snällt och om de gnällde var det mat eller blöjan. Olle gapade och bröt ihop när jag försökte ge bröstet så jag satt där med tutten i vädret och en kränkt bäbis som hängde sig bakåt och tröck sig från bröstet. Bara bryta ihop å komma igen. Hoppas ni hade trevligt i varje fall.

    Olle har fått sin första vaccination idag. Lilla plutten. Tyckte så synd om honom för han såg så glad och förväntansfull ut när Stefan våran BVC-sköterska tog fram sprutorna. Men han repade sig på ett par minuter efter sista sprutan. Har sovit lite mer men annars varit vid gott mod. Hoppas att han sover bra inatt för det behöver jag verkligen. Hoppas ni får en lång och härlig vila i natt alla kämpande mammor!! Kram


    Haha skönt att höra att man inte är ensam!

    Adam sov väldigt gott natten efter första vaccinationen så håller tummarna att Olle gör det också . Nu blir det dusch och sen sängen. Imorgon börjar vi på babymassage, spännande! Förhoppningsvis god natt och djup sömn till er alla!
  • johjen

    Vågar knappt skriva det men Adam sovit 9 timmar i sträck!! Borde ju vara helt underbart men de senaste timmarna har jag kontrollerat att han andas varje kvart typ.. Och nu sitter jag här och är orolig över varför han sover så länge medan jag pumpar mina sprängfyllda bröst.. Är detta normalt att helt plötsligt sova en hel natt? Han är sovit 8 h i sträck vid 2 tillfällen förut. Förstår att detta måste vara provocerade för er som inte sovit men känns inte helt normalt och då blir man ju orolig!

  • johjen
    villsågärna38 skrev 2015-02-05 07:15:07 följande:

    Det är säkert ingen fara alls Lovisa hade säkert sovit så länge igår också om jag inte väckt henne efter åtta timmar och ammat (orkar def inte pumpa på natten). De är ju snart fyra månader våra små

    Kram


    Ja det är ju sjukt att man ska oroa sig för detta också att de sover bra! Nu kommer han säkert vakna varannan timme i natt! I alla fall så vaknade han precis och ammar nu så verkar vara ok.

    Kram
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015