• Kelsson1

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Hej tjejer, har inte varit inne o läst på minst en vecka och när det här är en så pass aktiv tråd (vilket är väldigt positivt) så hinner jag inte läsa ikapp. Börjar kännas som att det är dags att lämna tråden när jag aldrig tillför något vettigt, gör bara korta inhopp här o där . Min lilla kille är snart 5 månader gammal och kräver all uppmärksamhet på dagarna så finns ingen möjlighet att komma in då och delta i diskussioner och eftersom han sover så dåligt om nätterna så behöver jag vila när han gör det.
    Hoppas att jag kan återkomma någon gång senare om jag får mer tid.
    Önskar er alla bara gott och framgång i alla spår.
    Varma kramar!

  • Kelsson1

    Även mina tankar gick till dig Irma när jag hörde om det fruktansvärda igår kväll. Skickar varma kramar!

    Tack alla för fina kommentarer.
    Det som fått mig att fundera på att lämna tråden är att jag på senare tid inte ens hinner gå in och läsa . Men om det inte gör något att jag dyker in och läser och kommenterar bara sporadiskt så hänger jag kvar en stund till.
    Vill ni mig något de gångerna jag inte är inne och läser kan ni citera något av mina inlägg (försöker gå in och kolla efter det även om jag inte hinner gå in på trådar och läsa alla inlägg) så försöker jag se till att svara.
    Varma kramar till alla!

  • Kelsson1

    VSG: Skönt att ha hjälp och sällskap av mamma. Min kunde inte komma när maken skulle vara hemifrån i förra veckan så fick klara mig själv. Normalt är det väl ingen big deal men med min lilla pojke kan det vara en riktig utmaning och det visade sig att jag inte fick sova mer än 3,5 timmar under natten för barnen så var lagom mör när maken kom hem igen...

    Irma: Självklart känns allt annat obetydligt i jämförelse när någonting så stort inträffar. Har själv förlorat nära omkring mig och vet hur obetydligt annat känns vid dessa tillfällen. Varma kramar till dig!

    Ego: Vi har nu köpt årskort till Andys lekland så dottern och hennes bästa kompis kommer att få leka där (i Bromma) minst två dagar i veckan om och när det är dåligt väder ute . Känns som man haft bästa dagen ever när dottern haft så roligt med sin bästis (vadå leva genom sina barn )

  • Kelsson1
    Bell13 skrev 2015-11-17 21:44:24 följande:
    Hjältedåd att fixa 3,5 h sömn. Jag är en sådan där som inte fungerar när jag haft sömnbrist, sitter liksom bara och gråter och likadant om jag inte äter ordentligt.

    Är också på Andys nån gång i veckan med mellandotter och hennes bästis. Douglas tycker det är helt ok i området för de allra minsta

    Kram
    Hade inget val, maken kom hem först på kvällen annars är sömn mer viktigt för mig än mat men har man två små så går man nog på utan att fatta tröttheten innan den andra är tillbaka.
    Visst är Andys guld värt för ungarna
  • Kelsson1

    VSG: Såg av någon anledning inte ditt tidigare inlägg.
    Jag vet att du är en del ensam med barnen och du är en hjältinna som orkar allt.
    Vi har haft parklek varje dag mellan 1 timme och 3 timmar från augusti och fram till nu (för det mesta 3 timmar) så vi tycker att de kan gott få springa inomhus nu så vi vuxna slipper frysa

    Bell: Jag har börjat fundera på om inte det vore dags för Niilo att börja sova i vaggan nu men mammahjärtat är inte riktigt redo för det

  • Kelsson1

    Bell: Vi får nog båda vänta tills mammahjärtat är redo

    VSG: Jo hon går på förskola 30 timmar per vecka o de är ute mycket med förskolan också. Bara det att bästisen bor inte i samma område så de brukar stanna i parken så tjejerna får fortsätta sina lekar. Konstigt nog verkar 8 - 9 timmar tillsammans inte räcka utan det blir alltid tårar när det är dags att gå in oavsett hur länge de får leka.
    Vi bor intill parken så brukar ha termos med tevatten o mellis till barnen med oss. De tycker att det är så kul med picnic i parken.
    Men det hinns inte med avancerade middagar (brukar köra med storkok som värms upp) eller städning (får vänta till helgen) utan det är bara middag o sen direkt sängen för dottern.
    Men det är egentligen enklare för oss att hon leker ute, har ju då en lycklig liten som äter med god aptit o stupar i säng

    Sira: Så är det, man går som i dvala o önskar att de små snart lär sig att sova längre perioder.
    Just nu försöker vi introducera gröt så förhoppningen är att det inte ska dröja allt för länge innan han sover längre pass.

  • Kelsson1
    villsågärna38 skrev 2015-11-23 13:44:46 följande:

    Hej vänner!

    Hur är det med er? Här är det lite oroligt idag. Äldsta tjejen är förkyld igen och fått astmahosta återigen så den hade inte vuxit bort ännu tyvärr visade det sig. Varit på Närakuten i helgen och även kollat öronen men det var inget fel med dem. Puh! Fick inhalera för hennes astma dock vilket var toppen. Så mycket mer effektfull än de små puffar man kan ta hemma. Dock upptäckte de ett blåsljud på hennes hjärta Hjälp! Behöver ju inte vara nån fara men som mamma blir man ju nervös iaf. Lyckats få en tid redan nästa vecka på Alva barnklinik för att kolla upp det hos en erfaren barnläkare vilket känns skönt. Nån som varit med om nån liknande? Ni som har äldre barn?

    Kram


    Har inte heller erfarenheter av blåsljud men håller tummarna så de blir blå att det bara är på grund av förkylningen och att du får undersökningen fort så du slipper oroa dig länge. Kramar
  • Kelsson1

    VSG: Här har dottern fått kräksjuka , hoppas så att lilleman ska slippa. Blir inte mycket sömn så är som en zombie men bytte till julgardiner igår kväll/natt så dottern blev glad när hon vaknade idag

  • Kelsson1
    villsågärna38 skrev 2015-11-26 09:30:09 följande:
    Nej men stackars er!! Fy!! Ammar du? Risken är ju mindre att de blir sjuka första halvåret om man ammar. Håller tummarna. Kräksjuka är det värsta som finns. Nästan iaf. Har han fått rotavaccin? Vi gav Lovisa. Blev inspirerade då storasyster blev kräksjuk förra hösten hoppas hon kryar på sig snart! Kram
    Jag delammar fortfarande, har funderat på att sluta men det är så mysigt med stunderna när han tar bröstet
    Han har fått rotavaccin så hoppas att det hjälper, han har inte visat symptom än så chansen finns att han slipper.
    Storasyster är också bättre sen igår kväll så om det inte vänder igen är hon imorgon eftermiddag fri från karantän o livet kan återgå till det normala.
  • Kelsson1

    VSG: Storasyster här var väldigt tidig med språket lite så att de på förskolan förundrades nästan dagligen över hennes stora ordförråd. Vi får väl se hur det blir med lillebror.
    Min systers äldsta var också tidig med språket men nummer två har precis kommit igång och hon har hunnit fylla 2 år. Så verkar skilja sig ordentligt mellan barnen där .

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015