Inlägg från: emelie vilmer |Visa alla inlägg
  • emelie vilmer

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    PaLo skrev 2015-02-11 12:07:47 följande:

    Varit på VUL idag och allt såg fint ut efter MA. Allt hade kommit ut och ny ÄL var på gång. Så nu är det bara att försökaigen och hoppas att det inte blir ett tredje mf/ma.


    Kunde dem se att ägglossning  var på gång?
  • emelie vilmer
    PaLo skrev 2015-02-18 15:35:34 följande:

    Ja det kunde de. Slemhinnorna hade tjockat till sig och äggblåsa hade börjat bildas på höger äggstock.


    Stämde nog väldigt bra med att jag hade ruggig värk i höger äggstock onsdag-lördag. Hade likadant i somras innan första graviditeten.


    Aha ok vad bra :) hoppas min kommer igång fort här igen. Jag kan dock inte få se det på VUL då det på nästa återbesök endast ska göra gravtest för att kolla hormonnivån. Dock sköter jag det själv hemma så förstår inte varför jag ska dit för det bara..
  • emelie vilmer
    Mallanmillis skrev 2015-02-21 16:36:55 följande:

    Hur går det för alla?

    Hur känner ni när andra runt omkring er blir gravida? Jag själv känner att jag inte kan glädjas på samma sätt längre efter det vi varit med om. Just nu känns det som att alla runt om oss blur gravida eller ska ha. Förra veckan ringde en barndomskompis och berättade att det väntar barn nummer 2. Visste inte riktigt vad jag skulle säga i telefonen men fick fram ett "åh va kul" och "grattis" men hörde själv hur dumt det lät när jag sa det. När vi sagt hej då och lagt blå satt jag och grät ... Vill kunna vara genuint glad.


    Ja här är det likadant. Kan inte alls glädjas över andras graviditeter. Ska ha kalas för min son snart men vet inte om jag orkar med att bjuda min syster som nyligen fått barn.. vet att jag måste men är så tungt att se andra bebisar och bli påmind..
  • emelie vilmer
    Mallanmillis skrev 2015-02-21 23:41:54 följande:
    Våra närmsta vänner fick barn nu i mitten på januari. Att träffa dom nu och får mysa med deras bebis är faktiskt underbart och där gläds jag med dom jättemycket faktiskt. Kanske låter konstigt men lite terapi att träffa dem faktiskt. Däremot blir jag nere när andra bekanta berättar att de blir gravida eller är det och jag känner mig hemsk som blir ledsen istället.
    Jag blev jätteglad såklart för deras skull.. men det är så tungt att träffa dem bara då tankarna och sorgen och längtan tas upp.. men absolut är jag superduperglad för deras skull.. jag får väl prova och hoppas att det kanske kan fungera som terapi för mig med.. och ja som du säger så är det kanske jobbigare med andra gravida. En kompis var en månad längre än mig och det är jobbigt att följa henne nu..
  • emelie vilmer
    Mallanmillis skrev 2015-02-22 00:02:34 följande:
    Klart du är glad för deras skull. Men förstår hur du känner.

    Har bekanta på Instagram som bara varit en vecka längre gångna än mig. Och nu se när de visar upp sina fina magar i v.30 gör såklart ont i hjärtat. Bläddrar snabbt förbi...

    Påminner bara om att vi förlorade vårat för 10 v sen.
    Jag bläddrar också snabbt förbi..

    Hoppas ni får en liten snart :) .

    Jag ska börja nu direkt efter mf tänkte jag, även om inte hormonerna helt är borta så kan man börja lite ifall att, innan första mensen kommer. Visserligen ville läkaren att jag skulle vänta på mensen först då jag ska tillbaka då, men men.. tror ändå inte det blir något.
  • emelie vilmer
    Anonym (37) skrev 2015-02-22 10:43:28 följande:

    Jag har nog haft äl nu i veckan och hoppas på befruktning. Då har vi inte väntat in första mensen. Fick reda på i veckan att 3 tjejer på jobbet är gravida. Typ alls som jobbar hos oss då det är ett mansdominerat kontor. De ska ha barn i slutet sv maj, juni och juli. Jag skulle fått i augusti. :( men nu hoppas vi ändå på att få en 2015-bebis. Får kolla om ngn vecka om det tog.


    Jag håller alla tummar för att det går för er
  • emelie vilmer
    Anonym (småland) skrev 2015-02-23 10:26:29 följande:

    Sista kvällen ikväll som vi kör oskyddat! Om det inte tar sig (vet ju inte äl då jag inte haft någon mens än efter missfallet) så hoppar vi till april och kör skyddat i mars. Men åååh vad jag hoppas på att få plussa direkt. om jag inte får mens tänkte jag testa mig på min födelsedag den 12 mars. Tycker att det känns som äl-värk idag så kanske kanske att det tar sig ikväll.

    Jag känner mig så vilsen efter missfallet. Jag vet inte vad jag ska göra eller vad som ska hända nu. Det enda jag vill är att fort få bli gravid igen. Alla planer och drömmar bara stannade av efter missfallet.


    Lycka till och kör på hårt ska jag göra så fort jag märker av äl.

    Känner samma gällande drömmarna/planerna, helt avstannade.. fruktansvärt jobbigt.!
  • emelie vilmer
    Anna Hbg skrev 2015-02-25 09:23:21 följande:

    Om jag ser till min cykel innan ma så borde jag ha bim nu i helgen men har inte riktigt koll eftersom allt varit lite knas på den fronten sen jag slutade blöda.

    Jobbigt med all denna väntan :o


    Det går väl inte se till den gamla cykeln? Det borde väl börja på nytt? Jag vet inte alls men det är vad jag tror.

    Håller med dig helt om att väntan är fruktansvärd.. Lycka till iaf!
  • emelie vilmer
    Mallanmillis skrev 2015-02-28 18:27:13 följande:

    Jag som hade en sån bra dag idag. Nu blev jag deppig och fick ont i magen istället. Hemskt hur jag kan reagera så men har mått/mår psykiskt dåligt efter allt som hänt. Så en liten grej bli så himla stort o jobbigt för mig. Känner ändå att jag börjar landa lite så jag börjat jobba mina 90% igen. Känner mig dock väldigt skör, var o varannan vecka är det ngt som river av plåstret över hjärtat och man får börja om på nytt igen :(


    Känner samma här. Varför kommer det fler frågor efter missfallet än innan?? Sedan var det även jobbigt innan då man försökt bli gravida i över ett år..
  • emelie vilmer

    Åh känner verkligen för er. Måste vara skittufft.. Hoppas ni får en lyckad graviditet snart.

    Hann precis också berätta för min son. Jag sa att det inte var någon bebis, att vi trodde fel. Ville inte säga att det dött. Nu hoppas jag mensen kommer igång snart så vi kan börja försöka igen men väntan är så jobbig. Sen att jag även måste försöka i 1-2 år för att bli gravid gör det inte lättare.

  • emelie vilmer
    Moonlight83 skrev 2015-03-05 00:09:36 följande:

    ...............

    Hon blev väldigt ledsen när vi fick missfall nr 2.Hade precis berättat det för henne när vi bara några dagar senare fick missfall.Men hon är väldigt rar och omtänksam.Hon kramade mig och sa att jag lovar dig mamma ""det kommer en ny bebis till din mage". Men hon blur ledsen i bland och säger att hon med vill ha en lillebror.

    Håller med att omställningen är skit jobbig.Jag skulle ha gått på havandeskapsledighet i början på juni och såg fram i mot att slippa jobba under hela sommaren.Jobbar i vården och sommarveckorna med alla vikarier är skitjobbigt hos oss.Har även varit mycket tjavs och stressigt på sistone så riktigt längade efter 2 års frånvaro därifrån.

    Sen har vi hela tiden fått anpassa oss hurvida man kommer vara gravid eller ej när man planerar framtidens semestrar, ekonomi, prioriteringar av byggen här hemma.Nu blir det tex carport i stället för ett barnrum till på övervåningen då det helt plötslugt fick högre prio mm.Nu kunde vi tex åka på skidsemester helt plötsligt vilket vi inte tänkt göra då jag skulle varit gravid.

    Försöker vara glad över att vi lyckades bli gravida på egen hand iaf då vi var på vippen att starta upp med ivf.Har ju lyckats bli gravida 3 gånger på 2,5år och alla de tre gångera under 1 års tid.

    mf v 5,ma v18 samt mf i v10


    Glömde citera.

    Åh känner verkligen för er. Måste vara skittufft.. Hoppas ni får en lyckad graviditet snart.

    Hann precis också berätta för min son. Jag sa att det inte var någon bebis, att vi trodde fel. Ville inte säga att det dött. Nu hoppas jag mensen kommer igång snart så vi kan börja försöka igen men väntan är så jobbig. Sen att jag även måste försöka i 1-2 år för att bli gravid gör det inte lättare.
  • emelie vilmer
    Elyssa81 skrev 2015-05-25 13:29:27 följande:
    Är du gravid?
    Bilden kom inte med.. Ja det ser ut som det iaf. Tog idag ett digitalt där det stod Gravid 1-2 :D det är andra försöket efter att mensen kommit tillbaka efter missfallet och vi myste bara den dagen jag hade ägglossning, helt otroligt! Tidigare graviditeter har jag försökt i över ett år.
    Det är dock fruktansvärt jobbigt att tro att det kommer bli något denna gång...
Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?