Inlägg från: Anonym (Jag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag)

    Får man hindra sitt barn att äta?

    Jag tycker det är svårt att säga nej till ett hungrigt barn. Vad man kan begränsa är mackor mellan måltiderna och godis till på lördag. Sen måste ett barn få äta sig mätt på mat. Frukt får de ta så mycket de vill och har man en kompis över och vill äta nåt så är popkorn ett bra alternativ. Övervikt hos barn beror mer på att barnen inte rör på sig som de ska.

  • Anonym (Jag)
    Anonym (PapaPenita) skrev 2015-01-28 22:27:35 följande:
    Det samt osunt stora matportioner.
    Det är väldigt sällan barnfetma handlar om enormt stora portioner. Ett barn som sitter framför dator, xbox och ipad och blir skjutsat fram och tillbaks från skola blir överviktigt. Sen äter de barnen godis och glass och dricker läsk jämt. Fixar man till det så behöver man inte mäta upp några knytnävar mat. Barn äter olika från dag till dag. Vissa dagar är de jättehungriga och har tex inte tyckt att lunchen varit god i skolan och därför inte ätit bra. Ska de inte få äta sig mätta hemma då? Eller om jag lagar 'favoritmaten'? Andra dagar gillar de inte det man lagat och tar mindre då.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (PapaPenita) skrev 2015-01-28 23:17:01 följande:
    Du har ju inga som helst belägg för det du skriver. Sluta sprida osanningar och läs på i ämnet om det intresserar dig. Men sitt för fan inte och hitta på!
    Kan du inte diskutera något utan att börja svära? Det spelar ingen roll hur många artiklar du hittar på nätet. Jag har läst många artiklar och ingenstans står det att barnfetma beror på för stora portioner mat. Att äta mer än man gör av med beror på vad för typ av mat barnen får. Snabbmat/färdiga rätter/halvfabrikat brukar innehålla mer kalorier än den mat du lagar från grunden. Lägg till godis och och läsk + mindre rörelse så har du boven.
Svar på tråden Får man hindra sitt barn att äta?