• Dr Nail

    Tror du på ett liv efter döden?

    Hm. Jag röstar ja. Det här livet känns overkligt, det måste finnas nåt mer. Ja, jag tror snarare mer på ett liv efter detta än det här s.k. "livet".

  • Dr Nail
    DickRex skrev 2015-02-15 12:30:43 följande:

    Jag blir lätt deppig när jag läser om folk som på fullaste allvar hävdar ett liv efter detta. Kan inte fatta hur människor kan vara så korkade (ber en smula om ursäkt, men det finns ju inget annat sätt att beskriva det på) tror på sina villfarelser. Jag menar, tror de också att Carl-Einar Häckner verkligen trollar när han bara ger oss illusioner? ...och hur sjutton kan de på fullt allvar tro att något är sant bara för att motsatsen inte går att bevisa? Sedan alla dessa "nära-döden-upplevelser". Jag tvivlar inte ett ögonblick på att många har upplevt vad de beskriver, men att bara av det skälet koppla ihop det med evigt liv, himmelriket eller annat är bara för mycket. Starka religiösa upplevelser är bara upplevelser, och är precis som drömmar (eller trippar av droger) ibland jätteverkliga. Rent ut sagt skrämmande att vuxna människor i vårt upplysta samhälle än idag tror på tomtar och troll... 


    Men lilla vän! Inte påverkar det väl dig vad människor tror och inte tror! Är det verkligen så skrämmande att det finns personer vars åsikter skiljer sig från din? Så lättskrämd borde man inte vara i "vårt upplysta samhälle" :)
  • Dr Nail
    Bjoer skrev 2015-02-16 12:08:02 följande:

    Really? Hört talas om ISIS? Westboro Baptist Church? Vad man tror och vad som är ens världsbild påverkar ens handlande och folks handlande påverkar mig. Att säga att vad någon tror inte påverkar andra är naivt. SD tror t.ex. att mycket är invandringens fel och försöker agera efter det politiskt, VP tror det är kapitalisternas fel och F! tror det är patriarkatets fel. Vad folk TROR är högst relevant för mig, eftersom det påverkar mig och mitt liv.


    Jaja, du söker bråk helt enkelt. Men inte en riktig fight, för då åker man till Irak eller Syrien och strider mot IS, utan bara lite meningslöst tjafs med vanligt folk. Gör det du - påverkar inte mig :D
  • Dr Nail
    Anonym (Enjoy life) skrev 2015-02-18 18:50:13 följande:

    Angående kaffepannan i omloppsbana....det finns en massa rymdskrot har jag hört. Ett av de största halvreligiösa snacket nu lär vara planet x. En planet som sägs komma in i vårt solsystem och förbi jorden under judiska passoverfestivalen. Den är 300 gånger större än jorden. Nu ska tydligen vissa dö av skräck när de ser den. Man orkar bara inte tro allt man hör.


    Menar du Nibiru? Jag har läst att det bor ödlor på där, som kan kontrollera oss på nåt sätt, och som judarna står i maskopi med...det förklarar väl varför den kommer under judarnas största festival. Eller rättare sagt: det förklarar vad judarna EGENTLIGEN firar, om du förstår vad jag menar

    :(
  • Dr Nail
    SupersurasunkSara skrev 2015-02-20 08:30:23 följande:

    På vilket vis blir ditt liv bättre eller sämre pga mina upplevelser? Blir ditt liv bättre om  du lyckas övertyga mig om att jag har fel och att min tro är barnslig?

    Du har verkligen inte förstått alls. Jag säger inte att det jag har upplevt är bevis för någon annan än mig själv. Det jag har sagt är att DU kan inte bevisa att det jag upplevde inte hände.

    Det jag har skrivit och det jag har länkat till är för att försöka förklara vad som fått mig att fundera, inte för att bevisa för någon att det jag upplevt är riktigt.

    Det du nu skrev sist bevisar bara en sak för mig och det är att du har en människosyn som jag inte alls delar så för min del avslutas diskussionen här.


  • Dr Nail
    Anonym (Bambu gud) skrev 2017-06-14 14:40:39 följande:

    Här samlas det intellektuella bottenskrapet ser jag. Mänsklighetens avskräde sitter här och filosoferar om strunt.


    Bra, då kommer du att trivas här.
Svar på tråden Tror du på ett liv efter döden?