• Johan75

    Tror du på ett liv efter döden?

    Nej, det finns (enligt mig) inget som pekar på ett liv efter döden i den bemärkelse som de flesta menar. Det är slut, precis som det var innan jag föddes. 

    Däremot lever ju delar av mig kvar i mina barn och de människor som jag berört under livets gång. Det är de närmaste jag kommer odödlighet - och tur är väl det?


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Johan H skrev 2015-02-15 01:02:11 följande:
    Eftersom Gud och bibelns ord talar om evighet så är det i evighet vi ska leva i salighet.

    Tänk dig att du är förälskad i någon fast du gångrar de med 10 så känns sinnesstämningen uppe i himmelriket. Alla vill ju vara lyckliga. Här på jorden är vi det stundtals. Eftersom jag bara fick uppleva 40-50 sekunder av himmelriket kan jag inte svara på vilka känslor och hur länge dessa varar. Men de jag upplevde när jag vara nära att dö var de bästa jag upplevt.

    Om jag ska vara tydlig så ni ska förstå. Så kan man förklara det som de "Den bästa jointen jag har rökt, bästa sexet jag upplevt eller den mest romantiska förälskelsen fast gånger 10.

    Sen om ni vill tro de är upp till er, jag bara talar av egen erfarenhet då jag vet vad jag såg och upplevde. Jag tror inte de är en slump att många har sett ett starkt ljus vid en nära döden upplevelse. 1000 tals människor har upplevt de och kan intyga att så är fallet. Men har man inte upplevt de så kan jag förstå de som tvivlar eller inte tror. Samma sak med kristen tro. Vi kristna har känt av den heliga anden och tagit emot hans frälsning på insidan därför vet vi att Gud är sann. Kristna vet vad jag talar om därför de upplevt. Ateister vill ofta ha synliga tecken eller hitta sanning via bevis såsom vetenskapen bygger kring. Om ni ateister förstår kristendomens hemlighet och vågar öppna era hjärtan och sinnen så kommer ni förstå vad vi kristna talar om. De som söker som Jesus säger komma finna honom via hjärtat inte vis synliga tecken eller rationell bevisföring. Jesus kan visa sig i drömmar såsom många har upplevt eller visa sig personligen eller via mirakel såsom helanden vid sjukdomar. Men i de flesta fall är de personliga möte med Jesus när man öppnar upp sitt sinne och hjärta likt du gör vid yogapass. Jag är ganska säker och ibland undrar jag varför inte kristna erbjuder ateister att finna Jesus via medition att finna ett lugn och hitta sig själv. Istället för meditation och sitta på golvet borde alla ligga ner, knäppa sina händer och istället be i stillhet. Säkert 20-30% hade kristendomen ökat. Felet är bara rädslan att icketroende vågar inte låta den heliga anden komma in i sitt liv samt kristna idag är fega att vittna vad de upplevt och trycker i sina kyrkor pga förtrycket mot den kristna tron. Men de som söker ska finna som Jesus säger allting är upp till var och en vill jag söka Gud eller vill jag inte tro.
    Fast det här är ju rätt självcentrerade tankegångar. Varför ska vi ateister just öppna oss för kristendomen. Det vimlar av religioner där ute som lovar liknande saker. Nu gissar jag av ditt namn (vilket var osedvanligt snyggt måste jag erkänna) att du är född i "väst" där kristendom dominerar som religion. Hade du varit född i Indien så hade du med stor sannolikhet varit hindu och trott på en alternativ tillvaro efter döden. Hade du varit född i Pakistan hade du med stor sannolikhet varit muslim. 

    Varför skulle icketroende vara rädda för den heliga anden? Hur ska jag som icketroende tänka när jag ber (som du tycker att jag ska göra) till någon/något som jag bara inte tror på? Blir inte det hyckleri? Kan du som kristen prova att på ett ärligt sätt be till Allah? 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    SupersurasunkSara skrev 2015-02-14 22:04:33 följande:

    Alla får ha sin egen åsikt. Jag tror att meningen med livet är att vi ska leva det så bra vi kan, lära oss det vi kan och ta itu med svåra saker, komma vidare.


    Jag är övertygad om att vi skapar vår egen "mening" med livet - och då spelar ju synen på vad som händer efter döden stor roll. Många är nog de som lever sitt liv i den här världen endast för att maximera möjligheterna till lycka i nästa. 

    Rent sannolikhetsmässigt har dock alla med en mer specifik syn på efterlivet fel. Det borde enligt mig ingjuta lite mer ödmjukhet än vad som brukar förmedlas. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    SupersurasunkSara skrev 2015-02-15 12:36:18 följande:
    Det jag har fetmarkerat får du gärna förtydliga. Jag förstod inte riktigt hur du menar.
    Det finns så pass många förklaringar från olika håll om vad som händer efter döden. Kristendomen har en, islam en annan, hinduismen en tredje och så vidare. Så fort man går vidare från påståendet "jag tror inte att döden är slutet" till något mer specifikt så finner man sig i en värld där de flesta människorna på planeten tror något annat. 

    Även om vi visste att en av alla de förklaringar som finns var rätt (vilket vi givetvis inte gör) så är det sannolika att den man väljer är fel. 

    En sak hade ju varit ifall människor sedan urminnes tider och över alla religioner och kulturer förmedlade en samstämmig bild av sina spirituella upplevelser. Då hade det funnits skäl att misstänka att det fanns något. Men nu är det inte så. De upplevelser man har är väldigt olika, och de verkar onekligen spegla just den föreställning som råder i den kultur man verkar i. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    SupersurasunkSara skrev 2015-02-15 12:53:08 följande:
    Ok. ja att påstå benhårt att just det man själv tror på är att ge sig själv för stor betydelse Eller just sin egen tro för stor betydelse. Men jag upplever tvärtom att berättelserna är rätt lika oavsett vem personen som berättar den är.

    Deras TRO kan vara vitt skild från andras, men deras UPPLEVELSER, nära döden upplevelser eller tidigare liv upplevelser där de får gå igenom sitt dödsögonblick, de tycker jag är väldigt lika varandra i det stora hela.
    Det här med ljuset, tunneln och att se sin egen kropp utifrån? Det finns väl ganska många försök till vetenskaplig förklaringar om varför man upplever det. Därmed inte sagt att dessa förklaringar på något sätt skulle "bevisa" att det man upplevt saknar spirituell koppling. 

    Sen får man inte heller glömma att denna bild av vad som händer efter döden är väldigt populär i vår kultur och har förmedlats via böcker och filmer. 

    Tunneln av ljus är ju exempelvis vanlig (och det finns som sagt vetenskapliga förklaringsmodeller till detta) - men kristna upplever ofta att de möter Jesus eller släktingar. Hinduer rider på kor i tunneln. Skulle det visa sig att majoriteten av hinduer, judar och muslimer som har näradödenupplevelser också möter Jesus - då finns det ju något att gå på. Men jag har inte sett något som tyder på detta. 

    För mig verkar det väldigt troligt om att det handlar om neuropsykologiska effekter av dödsliknande symptom i kombination med vad man tror, önskar och förväntar sig. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    SupersurasunkSara skrev 2015-02-15 13:55:58 följande:
    Du pratar om religion. Det gör inte jag. Tunnel har aldrig någon sagt något om till mig, att se sig själv utifrån däremot, men oftast för att vi som gör regressionen ber dem om att göra det. (Av olika skäl) Men ljuset ja, de allra flesta upplever en energi, ett ljus som känns fridfullt. Några få upplever istället ett fridfullt mörker.
    Ja, och det känns väl inte allt för otroligt att ett fridfullt ljus eller mörker är något som kan förklaras neurologiskt? Kanske i kombination med något annat som man tänker på, önskar eller förväntar sig.

    Religion är ju det vanligaste försöket att förklara vad som händer efter döden. Vi kan väl vända på det - om de flesta troende kristna upplevde tidigare liv och symbios med världsaltet så skulle det säga någonting, men istället verkar de oftare uppleva Jesus, släktingar (och vissa fall helvetet, djävulen och demoner) och annat som är att förvänta sig enligt kristen tro. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    SupersurasunkSara skrev 2015-02-16 08:21:32 följande:
    Nja, det kan jag inte hålla med om. Visst finns det troligen de som upplever att de talar med Jesus osv, men de har jag hittills inte stött på iaf
    Men det beror nog, enligt mig, på att du håller på med det du håller på med. Du sysslar med regressionsterapi som uttryckligen säger att det finns tidigare liv och att terapin kan få dig att minnas dessa. Inom dessa kretsar så finns vissa specifika föreställningar och förväntningar - och de uppfylls. Inom kristna kretsar finns andra föreställningar och förväntningar - och de uppfylls. Sen bekräftar ni (inom respektive grupp) varandra om hur "rätt" just era upplevelser är och upplever starka igenkänningsfaktorer. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Bjoer skrev 2015-02-17 09:41:47 följande:
    Ok? Var menar du att den osäkerheten kommer ifrån? Jag menar att det är ett logiskt måste att existera för att kunna tänka. Du verkar mena att man kan tänka utan att existera. Hur skulle det gå till?
    Det är ett logiskt måste att något existerar för att dina tankar ska finnas. Detta något måste inte vara "du", åtminstone inte det "du" som du tror. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (Enjoy life) skrev 2015-02-18 12:51:06 följande:

    Men vissa försöker bortförklara det ändå och om man fortfarande insisterar att det hänt kan man bli klassad sinnessjuk. Man kan alltid skylla på hallucinationer tex. Men vi har rätt att tro. Åsiktsfriheten att säga vad vi tror på är mer tvivelaktig.


    Helt klart. Det är skillnad mellan vad som är ok att "tro" på och vad som inte är ok - och det verkar ha mer med medlemsantal att göra än plausibilitet. 


    ">

    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Tror du på ett liv efter döden?