• DickRex

    Feminist Javisst- eller?

    Nej absolut inte! Jag är mot stereotypa könsroller, våld och förtryck på alla sätt och vis, och för jämställdhet. Men att sätta en kvinnlig etikett på en ism, och genom de ge goda egenskaper åt ett kön tyder ju bara i sig på att hela den rörelsen själv sitter fast i detta könsrollstänk. Verkligheten är en annan än den som målas upp av de mer rabiata feministerna. Kolla in bara in dessa två länkar:


    https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/barnmisshandel.html

    ...och fundera sedan på om det verkligen är befogat att sätta en kvinnlig etikett på den humanism som många feminister står för.

    Det är i sak inget fel på mycket av de som feminister säger (även om F! är nästan lika skrämmande som SD) men namnet på ismen är missvisande och delar upp individer efter kön.
    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
  • DickRex
    ölburk2 skrev 2015-02-28 10:50:55 följande:

    Det är glödjade å upplyftande, att se hur fler förstått att vi inte kan bli för idelogiska, när vi ska lösa problem som faktiskt handlar om samma sak, en bättre Värld för alla, oavsett kön, religion eller vad det nu kan vara för nåt vi anser oss tillhöra.

    Att det inte fungerar att ha sin ideologi som utgångspunkt, syns ännu tydligare hos de religiösa, men även dom vill i grunden samma sak.
    Men ideologin sätter stopp för det, då det ofta spårar ur till att börja handla om vilken religion som är den rätta å hur den ska tolkas, istället för att gemensamt lösa praktiska problem å lämna det religiösa utövandet åt sidan.

    Men även hos de religiösa tycker jag mig ana en förändring.
    Ett glädjande exempel på det, är initativet från muslimerna att skydda de judiska synagogorna i Oslo å Stockholm.
    Mer sån´t, för det är den enda framkomliga vägen, d.v.s att vi alla lägger våra ideologier å religioner åt sidan, å gemensamt hjälper till med att skapa en fredligare å bättre värld för alla.
    En värld där vi alla har rätt till utövning av religioner å ideologier, men aldrig på bekostnad av demokrati eller åsikter.

    Det är synd att det alltid ska behövas ett krisläge för att vi ska inse hur fel vi gör, men så har det även sett ut historiskt (mins t.ex Europas/Världens kvinnors kamp för fred under 1:a världskriget)

    Så kom igen nu, lägg ideologier å religion åt sidan, så fixar vi till världen som vi vill ha den, det är ju vi å våra barn som ska leva här nu å i framtiden, inte de som är döda sen länge.


    SÅ JÄVLA RÄTT!!! Punkt slut!
    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
Svar på tråden Feminist Javisst- eller?