Inlägg från: Anonym (ja, nej, eller?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ja, nej, eller?)

    Feminist Javisst- eller?

    Är för jämnställdhet men emot manshateri, så i dagens ögon gör det mig alltså inte till feminist

  • Anonym (ja, nej, eller?)

    En fråga.

    Det där med jämnställd snöröjning.
    Att tjejer skadar sig mer än män på trottoarerna, för män kör bil mer än kvinnor (observera att det nämns inget om vilken sorts skor man använder)


    Hur betraktas det med tanke på att av 35 som omkommer i trafiken är 30 män, borde då inte vägarna plogas först då fler män än kvinnor dör(lite värre än skadas i mina ögon sett)  på de oplogade vägarna?

    Och att runt 2% av de som dör i arbetsrelaterade olyckor är kvinnor resterande män, skall vi kvotera in kvinnor i denna statistik för att det skall bli jämnställt?

    är feministernas rop om jämnställdhet i dessa frågor?

  • Anonym (ja, nej, eller?)
    Haskel skrev 2015-02-27 12:28:36 följande:

    Jag är INTE feminist av den anledningen att jag älskar kvinnor. Jag ser upp till kvinnor, mer än män. Feminismen förtrycker kvinnor och framställer dem som hjälplösa våp. Medans kvinnor enligt min mening är det generellt starkare könet. Att exempelvis kvotera in kvinnor, är enligt min mening ett hån åt kvinnor.

    Dessutom är det uppenbart att det finns vissa skillnader mellan könen. Jag anser att de bör tillvaratas istället för att blundas för. Alla vill dessutom bli behandlade som det de ÄR. En kvinna vill bli behandlad som kvinna och en man vill behandlad som en man. OM man däremot ser sig själv som något av ett neutrum, så vill väl givetvis den personen bli behandlad som ett neutrum. Alla vill INTE bli behandlade som ett HEN, eller neutrum.

    Dessutom ifrågasätter jag starkt det SK. manshatet inom feminismen. Hur kan man påstå sig vara för jämställdhet och samtidigt hata ett kön?


Svar på tråden Feminist Javisst- eller?