• ölburk2

    Feminist Javisst- eller?

    Nej jag är inte feminist, helt enkelt för att den skapar motsättningar, å det har vi redan tillräckligt mycket av.
    Ska problem lösas, så går det inte att dela upp nåt i vi å dom, då skapas ju samtidigt ett nytt problem.., inte konstruktivt eller ens framkomligt i mina ögon.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Ha ha ha, ja än en gång så bevisas det tydligt, att feminism bara skiljer oss män å kvinnor åt, å inte alls förenar, alltid samma barnsliga tjafsande.., herregud, när ska ni nånsin fatta..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Anonym (man/sambo) skrev 2015-02-27 15:33:00 följande:
    Men, har du tänkt på att vi i egenskap av män kanske inte är riktigt objektiva då vi bestämmer att feminismen är tjafsig eller onödig? 
    Det fungerar alldeles utmärkt med humanism, så varför envisas med att skapa nya problem mellan könen.., ser då ingen vits med att lösa problem genom att skapa andra.

    Vill jag ha något uträttat, men använder mig av en strategi som inte fungerar, inte går hem hos alla, ja då får jag byta ut den, å så fungerar det med feminism idag, den delar upp oss i två läger.., bara tjurskallar å egoister skulle hålla fast vid en sån strategi. 
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Det är glödjade å upplyftande, att se hur fler förstått att vi inte kan bli för idelogiska, när vi ska lösa problem som faktiskt handlar om samma sak, en bättre Värld för alla, oavsett kön, religion eller vad det nu kan vara för nåt vi anser oss tillhöra.

    Att det inte fungerar att ha sin ideologi som utgångspunkt, syns ännu tydligare hos de religiösa, men även dom vill i grunden samma sak.
    Men ideologin sätter stopp för det, då det ofta spårar ur till att börja handla om vilken religion som är den rätta å hur den ska tolkas, istället för att gemensamt lösa praktiska problem å lämna det religiösa utövandet åt sidan.

    Men även hos de religiösa tycker jag mig ana en förändring.
    Ett glädjande exempel på det, är initativet från muslimerna att skydda de judiska synagogorna i Oslo å Stockholm.
    Mer sån´t, för det är den enda framkomliga vägen, d.v.s att vi alla lägger våra ideologier å religioner åt sidan, å gemensamt hjälper till med att skapa en fredligare å bättre värld för alla.
    En värld där vi alla har rätt till utövning av religioner å ideologier, men aldrig på bekostnad av demokrati eller åsikter.

    Det är synd att det alltid ska behövas ett krisläge för att vi ska inse hur fel vi gör, men så har det även sett ut historiskt (mins t.ex Europas/Världens kvinnors kamp för fred under 1:a världskriget)

    Så kom igen nu, lägg ideologier å religion åt sidan, så fixar vi till världen som vi vill ha den, det är ju vi å våra barn som ska leva här nu å i framtiden, inte de som är döda sen länge.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    MadHatter skrev 2015-03-01 12:36:12 följande:
    Så du menar att MP, S, Fp, C och V definierar feminism som en ideologi som bygger på att skapa motsättningar mellan könen och därför bara kallar sig feministiska pga av påtryckningar (från vilka?) och säger att de bedriver feministisk politik men inte gör det?

    Varför skulle dessa partier vilja kalla sig feminister om de själva definierar det på ovanstående sätt?

    Din fråga hade med mitt inlägg att göra där jag skrev att de feministiska ideologierna bygger på att det finns en maktobaöans i samhället till kvinnors nackdel. Vad är det du vill ha förklarat? Det är väl själva grunden till de feministiska rörelsernas upsstartande och existens?
    Heltidspolitiker, Sveriges Riksdag, politiker generellt, ligger oftast nåt eller några år efter trender, strömmningar, folkviljan, den allmäna opinion.., du får kalla det vad du vill, kommer inte på nåt bra ord själv.
    Jag vet inte varför, men det finns de som gjort sammanställningar på det, hade jag haft en länk hade jag gjort ett undantag å länkat till det.

    Min teori är att politiker är så "upptagna" med att förverkliga partiprogrammet att dom inte är tillräckligt lyhörda för folkviljan.
    Där kommer förresten lobbyismen in, dom har ju till uppgift att snedvrida folkviljan å oftast bilda en låtsas opinion för att politikerna ska bli påverkade..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    MadHatter skrev 2015-03-01 13:29:31 följande:
    Men menar du också att dessa riksdagspartier inte anser sig vara feminister och inte vill driva en feministisk politik? Och att dessa partier också definierar feminism såsom Tecum gör?

    Jag tror ju att dessa partier definierar feminism som strävan efter jämställdhet mellan könen. Och att de faktiskt vill nå dit, fast de prioriterar det olika och har olika bilder av vägen dit.
    Jo det gör dom säkert, dom har bara inte ännu upptäckt det vi här redan märkt av, d.v.s att det är enklare att rätta till nåt om det bara utgörs av konkreta förslag/åtgärder, utan att utgå från feminism, religion eller politiska idelogier.

    Jag tror det skulle fiungera lika bra med att se det som generella problem å orättvisor i samhället, nåt som behöver rättas till, vi behöver inte hela tiden peka ut grupper eller använda oss av "tycka synd om" argument.

    Du skulle t.ex aldrig säga på din arbetsplats. "Jag är feminist å tycker det är sexistiskt att det bara finns bananer att äta, eller jag är Moderat å tycker det är vänstervridet att det bara finns röda öpplen att äta."

    Du skulle förmodligen istället säga. "Jag tycker det borde finnas ett större urval av frukt, så att alla kan välja den frukt dom vill äta."
    Ja du fattar säkert vad jag menar, även om exemplet är töntigt.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    MadHatter skrev 2015-03-01 18:19:14 följande:
    Då förstår jag hur du menar. Det du skriver är ju nåt som i alla fall jag funderar en del över - i vilka sammanhang det faktiskt är relevant att gruppera människor för att komma åt underliggande problem och i vilken mån själva grupperingen istället förstärker problemet. Intressant resonemang som man kan behöva med sig i olika sammanhang.

    Det jag diskuterar med Tecum var om feminism idag är lika med F! vilket jag inte alls håller med om - feminism är en samlingsideologi, inte ett politiskt parti - tvärtom kallar sig ju olika partier med olika inriktningar i övrigt för just feminister. Vilket för mig visar att feminism kan se olika ut, men att det gemensamma är en strävan efter jämlikhet mellan könen. Sen kan man ju diskutera (vilket jag förstår är det du gör) huruvida feminismen behövs för att åstadkomma feminismens strävan.
    Bra.., för det är ju eg helt ointressant var idéer kommer ifrån, så länge dom ger önskat resultat.
    Men politiker generellt har inte fattat det, dom börjar ofta ett förslag, en åtgärd med, "Vi i X-partiet vill/tycker" å så har dom direkt politiserat frågan å förstört alla möjligheter till att fokus ska bli kvar i frågeställningen, nu blir det istället ett jävla tjafsande om vilket parti som har den bästa idén.

    Du tar upp F!, ja dom om några tillsammands med SD är verkligen några som inte kan framföra en enda sak, kommentera en enda sak, utan att framhäva sig själva.
    Å vad det leder till ser vi i precis varenda tråd som skrivs här på FL.., inte går det värst många inlägg innan det blivit partipolitik av det, om dom inte själva först gjort det till en partipolitiska fråga, vilket är lika vanligt.

    Om feminism behövs, ja det gör den väl, om vi håller oss till dess grundidéer.
    Men absolut inte om vi låter F! hålla i taktpinnen, å det brukar ju vara den högljudda miniroteten som ger sig själva tolkningsföreträde, tyvärr. 

    Ja feminism ser väldigt olika ut, jag har bott i Gambia så jag vet mer än väl hur olika den ser ut.., ännu en anledning till att utgå från mänskliga rättigheter å lika å samma möjligheter för alla.., inte en chans att det skulle gå att få förståelse för (svensk) feminism i Gambia, varken från majoriteten av kvinnorna å definitivt inte från männen.
    Däremot fungerar det bra att prata om mänskliga rättigheter å få förståelse för dom, trots en nästan obefintlig närvaro av mänskliga rättigheter för alla..

    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Feminist Javisst- eller?