Inlägg från: Anonym (jaja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaja)

    Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?

    Nja. Vi vill att våra barn ska få vara hemma på heltid tills den yngsta börjar skolan så jag jobbar 50% och min partner 75% men åh av varierande scheman så kan vi lösa det så att barnen är hemma.

  • Anonym (jaja)
    Anonym (Ggg) skrev 2015-03-04 23:14:10 följande:

    Därför är det bra att vi som gillar förskolan tar reda på fakta om skyndar oss att välja de bästa förskolorna. Då kan resten ta skrapet så ni kan fortsätta gnälla och få "rätt" i er kritik.


    Sen finns det ju många ställen där det bara finns en förskola att välja på eller där det finns flera är det så lång kö till den populära förskolan att barnen ändå måste gå två tre år på andra förskolor innan de får plats på förstahandsvalet.
  • Anonym (jaja)
    Anonym (Ggg) skrev 2015-03-06 16:29:48 följande:

    Fan, vilken töntig tråd.

    Aldrig i livet att jag stannar hemma och lever fattigliv när vi kan och har råd att bo i villa, göra vad vi vill med barnen och ha kul ihop på helger och kvällar!

    Mina barn går på en av Uppsalas högst rankade förskolor. Förskola. Fattar ni? De lär sig saker. Har roligt med kompisarna. Har bra personal. Egen kock som lagar skitgod mat.

    Jag skiter i hur andra gör så skit i hur jag/vi gör. Sitt hemma i fattigstugan för 12000:- efter skatt eller vad det nu var någon skrev och om ni mår bra av det så är det väl bra för er? Men vi vill inte ha det livet. Vi vill leva gott, äta gott, njuta av livets goda. Tillsammans med våra barn.


    Vi gör allt det där också trots att vi har varit hemma med våra barn till skolåldern
  • Anonym (jaja)
    K grrl skrev 2015-03-07 09:42:47 följande:

    Bara en nyfiken fråga: ni som är hemmaföräldrar, vad har ni för utbildning? Om ni är högutbildade, känns det inte lite som något bortkastat?


    Varför skulle det göra det? De flesta planerar ju inte att vara hemma i 20 år. Att vara hemma några år och sedan börja jobba igen är väl vad de flesta som skrivit har tänkt sig.
  • Anonym (jaja)
    K grrl skrev 2015-03-07 21:16:48 följande:

    Ja, givetvis är det så att utbildningen stannar hos en resten av livet, och att utbildning i sig inte är något bortkastat. Jag har själv mycket studier bakom mig. Men faktum är trots det att kunskap är någonting som åldras. 

    Givetvis kan du redan ha använt dig av den, det sade jag ju heller inte någonting om. Och i lika hög utsträckning man man givetvis vilja skola om sig och göra någonting helt annat. Men ja, jag har svårt att se poängen i att utbilda sig 4-5 år för att bara jobba i några år och lägga av. Om du har "ett par" utbildningar, planerar att vara hemma några år, och sedan har 15-20 år på dig att göra karriär, kan du antingen inte ha haft speciellt långa utbildningar, eller också har du ju inte jobbat särskilt många år. 


    Jag har fem års universitetsstudier i bagaget och har jobbat 11 år inom det området. Om det av någon anledning inte skulle gå hitta ett jobb efter jag hade varit hemma med barnen några år så känns det ändå som om det kan vara kul att byta yrkrsinriktning (nu är jag inte hemma heltid med barnen så det är bara en hypotetisk fundering)
Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?