• Anonym (Moa)

    Vad uppfylla innan bli med barn?

    Vad känner ni att det finns för "krav" innan man bildar familj? Jag vet att alla värderar olika!!

    Jag har en fast anställning. Jag har inga sparade pengar. Inget körkort. Bor i hyresrätt. Jag är 25 år gammal. Planerar att få bort mina krediter, så kanske nästa år kan jag börja ta körkort och sen börja spara pengar för att köpa bil. Hade gärna också köpt hus. Samt eventuellt vidareutbilda mig på högskola. Jag vill helst ha allt det där uppfyllt innan jag bildar familj med min sambo. Känns enklare på något sätt. Men kanske fungerar det också att göra allt det där medan man har barn.

    Vad har ni / hade ni för krav på er själva innan ni bildar familj?

  • Svar på tråden Vad uppfylla innan bli med barn?
  • Anonym (Moa)
    tobbe01 skrev 2015-03-14 08:23:06 följande:

    Hoppsan detta kanske var en tjejtråd?


    Tråden är för alla :) Tycker också om att resa och har som längst varit i Sydamerika. Annars mycket resor i europa + nordafrika. Känner mig inte färdig än heller med resandet :)
  • Anonym (Moa)
    Jw83 skrev 2015-03-14 08:05:52 följande:

    Sedan jag var ung så har jag haft samma krav innan barn. Jag har varit benhård med min lista ;)

    Båda ska ha utbildning och fasta, bra jobb.

    Ett stort sparande

    Äga min drömgård med mycket mark

    Köpt hästar

    Ha ett kärleksfullt, felfritt förhållande utan gräl, med en man som verkligen VILL ha barn.

    Genomfört drömbröllopet :)

    Nu sitter vi här med vår nyföding och allt på listan var genomfört innan han kom till världen :) Jag är väldigt glad över att jag väntade tills allt var klart. Nu behöver jag bara njuta av föräldraledigheten med vetskapen att vi ger vårt barn en trygg uppväxt samtidigt som vi kan leva ut våra egna drömmar.


    Det låter helt underbart!!! Grattis!! Det är så jag också vill ha det, ha klart allt för att sen bara kunna njuta den dagen vi får ett barn till världen! Så det kan ju dröja ett par år :)
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Johanna) skrev 2015-03-13 21:16:55 följande:

    Håller med om ovanstående.

    Jag tycker verkligen att det är bra att du TS vill ta tag i dina krediter innan du får barn, och skaffa inga fler krediter! En trygg ekonomi är jätteviktigt när man ska bli förälder anser jag, finns tillräckligt mycket annat att oroa sig för. Hus och högskoleutbildning kan man skaffa under tiden man har barn, men jag personligen tycker det underlättar att fixa utbildning och sparande i förväg.

    Om man tycker att det känns viktigt med hus beror det ju förstås på hur dyrt det är där man vill bo - är det väldigt mycket pengar man behöver spara ihop till kontantinsats kan det ju vara klokt att vänta något år med barn tills man sparat ihop mer, men är det billigt behöver man ju inte ta hänsyn till det. Här där vi bor kostar ett normalt hus 3-5 miljoner så det är rätt mycket pengar man måste ha (650 000 och uppåt inkl maximala pantbrev, lagfart och buffert på 100000). Vi (31 år) har därför valt att inte ha så bråttom med barn utan vill ha sparat klart tills barnet kommer, men vi längtar inte ihjäl oss efter barn heller så det gör inget. Vi började spara vid 26 och det känns bra att ha ordnat upp det före barn tycker vi .


    Ja jag betalar av rätt höga summor i månaden just för att de ska försvinna snabbast möjligt så de kanske t o m är väck innan detta året är slut :) Kommer aldrig igen ta krediter igen nej! Så de känns bra :) Vill vidareutbilda mig och ha körkort innan jag får barn. Köpa hus är en önskan men ja som sagt tar det lång tid att spara ihop till det men nångång i livet kanske möjligheten kommer :) Så länge man har plats för ett barn i hemmet man bor så är det ju bra. Men något av det allra viktigaste tycker jag är en fast anställning med en fast inkomst, ha något att komma tillbaka till efter en mammaledighet och det kan jag bocka av iaf :) Men jag tror det kommer dröja minst 5 år innan det vi är mogna nog att bilda familj och ha ordnat saker omkring oss.
  • Anonym (Moa)
    Sebelius skrev 2015-03-14 08:53:08 följande:

    Fast jobb, en lägenhet (spelar ingen roll om det är hyres eller köpes) och ett tryggt, stabilt förhållande - tänk på att barn kräver mycket av din tid och det kan bli svårt att utbilda dig samtidigt som du ha barn.


    Håller med :) Ja här blir det inga barn iaf för min del innan jag och min sambo är färdiga med studier.
Svar på tråden Vad uppfylla innan bli med barn?