• modsey

    Köpa hus med väldigt orättvisa barnrum! Hur skulle ni göra?

    ett rum som sovrum med våningssäng till barnen och ett gemensamt lekrum.
    Sen när de blir lite äldre tycker jag det stora barnet ska få det större ( nu pratar jag 11-13 åringar, tills dess kan man faktiskt dela rum utan problem) och det yngre barnet får det lilla men får extrahuset som sitt kompis och lekrum!

  • modsey
    Anonym (Åsikt) skrev 2015-03-20 15:43:10 följande:

    Ju mindre barn, desto större rum (om man ser det rent praktiskt). Men ska man se det så som man bör, dvs rättvist, så låter man barnen ha det lika bra.

    Nej, livet är inte rättvist - men i det egna hemmet, och just därför, borde man göra det rättvist för sina barn.

    Klarar man inte av att ge sina barn rättvisa i det egna hemmet och samma förutsättningar och fördelar, så borde man inte skaffa sig fler barn.


    men hallo, jag tror och i alla fall jag har lyckats att få harmoniska välartade barn utan att uppfostra dem med någon millimeter rättvisa.
    De har haft helt olika storlekar på rum olika perioder under sin uppväxt, där två  (bonusen, ) har haft ett litet hela tiden men ett riktigt fint och det andra barnet först fick ett litet och när syskonet flyttade fick ett riktigt stort och japp bonusen är kvar i det lilla....storasystern har som liten haft ett litet rum hon dessutom periodvis fick dela med bonusen och sen i det nya huset fick hon det största. De två sladdisarna har delat rum sen de föddes och kommer få göra så tills de blir själva kvar i syskonskaran då de kommer få riktigt stora rum om de vill.
  • modsey
    Anonym (Åsikt) skrev 2015-03-22 09:25:59 följande:
    Vart kommer uppfostran in i bilden!? Givetvis kan barn bli välartade trots att de delar rum - det har ingen betydelse, det är inte där skon klämmer.

    Du vet ju inte hur detta påverkar dina barn.

    Det är mycket man får slängt i ansiktet när barn blir vuxna och skaffar egna familjer. Då får man minsann höra om alla fel man gjorde under uppväxten. Så vänta och se du bara.
    tro mig, jag kommer inte få något slängt i ansiktet pga av att vi inte köpte ett hus med exakt lika stora rum.
    jag är själv uppvuxen i en syskonskara på fyra och där vi haft olika rum. Som storasyster har jag sett minstingen fått ganska mycket mer än jag och det finns inte på min karta att jag skulle slänga det i ansiktet på någon mamma eller pappa.
    Ska man när de äldre flyttat exempelvis låta de som är kvar bo kvar i ett mindre rum för att det inte ska bli orättvist?
    Livet är olika och att ha exakt lika stora rum är ett icke problem hos oss.

    ps, tre av barnen är redan vuxna så lite kvitto har jag.
  • modsey
    Anonym (Åsikt) skrev 2015-03-22 09:38:27 följande:
    DU SER! Du har själv reflekterat över hur det var med rättvisan i din familj. Det var min poäng. Dina barn ser också orättvisorna.
    du misstolkar mig, jag ser det som helt naturligt att den som är ensam kvar i huset med mamma och pappa när vi andra flyttat har andra förutsättningar än då vi alla bodde där. Det var och är ett ickeproblem.
    Jisses menar du att man ska köpa hus med exakt lika stora rum, man får inte flytta när några syskon flyttar till något annat som kan uppfattas som bättre? Man får inte spendera mer på semestern än man alltid gjort trots att familjen får det bättre ekonomiskt osv. 
    Jag är uppfostrad till att inte missunna andra saker i livet och definitivt inte mina nära och kära, vi är uppfostrade att dela med oss och att vara generösa.
Svar på tråden Köpa hus med väldigt orättvisa barnrum! Hur skulle ni göra?