Inlägg från: Tiopoängare |Visa alla inlägg
  • Tiopoängare

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2021-04-27 09:01:39 följande:

    I Sverige inför regeringen flygskatt, man vill lägga ned Bromma och man bygger "höghastighetsbanor" för hundratals miljarder för att "det är dumt att flyga".

    "Det är dåligt för mijlön"

    I Vietnam satsar Sverige 2 miljarder dollar via lån på att bygga ut flygkapaciteten med flera tiotals miljoner passagerare varje år.

    www.aerotime.aero/26635-sweden-to-invest-2-billion-into-airports-growth-in-vietnam

    På ett ungefär vill regeringen öka flygtrafiken i Vietnam lika mycket som alla svenska flygresor utgör tillsammans.

    Den politiska matematiken går inte ihop.


    Detta är ju helt makalöst. Varför ska svenska skattebetalare bygga ut flyget i Vietnam? Helt sjukt.

    Var tar inte opartiska SVT upp dessa absurditeter?
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-27 22:42:52 följande:
    Nä, det är Vietnamn som får möjligheten att låna pengar i utbyte mot att Vietnamn använder en tredjedel av de lånade pengarna till att köpa utrustning mm från Sverige. 

    "The Export Credit Agency of Sweden and Export Credit Corporation, the state-owned company that finances Swedish exporters and foreign customers, proposed to provide $2 billion in the commercial loan with an aim to expand Vietnam?s air traffic management and to cover the construction process of Long Thanh International Airport as well as the building of the third passenger terminal at Tan Son Nhat International Airport (SGN). 

    According to local media, in exchange for proposed funding, Vietnam would have to use one-third of the loan to purchase the needed equipment, products, and technologies from Sweden."


    Vi trycker alltså pengar för att generera koldioxidutsläpp i Vietnam. Samtidigt låtsas miljömupparna göra ALLT för miljön genom skattehöjning på plastpåsar. Ska man skratta eller gråta?

    Men visst, om SAAB får sälja flygledningssystem så är det ju bra för Sverige.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-27 23:43:26 följande:
    Vem trycker pengar menar du? Miljömupparna?   

    Ja, miljömupparna ingår i regeringen och Sverige har en statsskuld. Så enda sättet att låna ut pengar till Vietnam är att trycka upp pengar och sen låna ut dessa.

    Den förra regeringen lånade till skattesänkningar. Den här regeringen lånar till att förvärra växthuseffekten.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 08:12:30 följande:
    Du får ta reda på vad EKN sysslar med och vem som 'trycker' pengar - för så många faktafel på så få rader är svårt att slå
    Ett tips: EKN har inga egna pengar. Och även om de hade det så borde de användas till vettigare saker än att skapa koldioxidutsläpp i Vietnam.

    Men för all del är det typisk vänsterretorik att försvara det oförsvarbara med fjantig retorik.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 19:22:08 följande:
    Jag har hört från säker källa att EKN ger bort pengar som 'miljömupparna' trycker

    Så det är inte EKNS pengar, det är rätt så lång - eller vänster som du kallar det Skål
    Du kanske kan presentera ditt forskningsresultat kring var pengarna kommer ifrån? Du verkar ju tro att du vet. Tror du att dessa pengar ligger i en madrass hemma hos Löfvén?
  • Tiopoängare
    nihka skrev 2021-04-28 19:31:17 följande:
    Så först trycker man upp pengar och sedan lånar man ut dem vilket innebär att det cirkulerar en massa krispiga svenska sedlar i Vietnam. Vad gör man med dessa krispiga svenska sedlar i Vietnam?                                          
    Man bygger flygplatser som släpper ut gigantiska mängder koldioxid. Stäkt jobbat regeringen.
  • Tiopoängare
    nihka skrev 2021-04-28 20:00:18 följande:
    Jag hade ingen aning om att man kunde handla för svenska sedlar i Vietnam - stäkt eller inte. Tar de även emot svenska mynt?
    Jag trodde alla förstod att kontanter är så gott som avskaffade och att man med "trycka pengar" idag betyder att man matar in en siffra i datorn och trycker på "create". Svårare än så är det inte.

    Ev. kostar den svenska satsningen på koldioxidutsläpp mer än den totala summan svenska kronor som existerar i form av kontanter.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 21:15:10 följande:
    Jaha.. det är alltså miljömuppar(na) som knappar in en siffra i datorn..  utan att det är svårare än så.. 

    Med tanke på hur mycket(litet) en Dong är värd så är det ju enklare att bära runt på ett tangenbord än 2 miljarder US$ eller 17miljarder SEK än att köra runt dem med cykeltaxi
    Sverige satsar alltså 17 Miljarder på koldioxid i Vietnam. Och detta sker med MP i regeringsställning och dessutom helt utan protester från dem. Bryr de sig inte om miljön?
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 21:36:00 följande:
    Pengarna kommer från 'miljömupparna'  - har jag hört (de har tangentbord - har jag också hört, med en speciell 'create-knapp' som skapar pengarna - har jag hört) 
    Tiopoängare skrev 2021-04-28 01:36:32 följande:
    Ja, miljömupparna ingår i regeringen och Sverige har en statsskuld. Så enda sättet att låna ut pengar till Vietnam är att trycka upp pengar och sen låna ut dessa.

    Den förra regeringen lånade till skattesänkningar. Den här regeringen lånar till att förvärra växthuseffekten.
    Kanske är det så att 'miljömupparna' sitter i plenisalen och trycker på dessa 'create-knappar' för att EKN ska kunna ge bort dem     

    Grön knapp  - gör USdollar - tryck 2 miljarder gånger
    Röd knapp - gör SEK - tryck17 miljarder gånger
    Gul knapp - gör Vn Dong - tryck lika många gånger som summan JÅs fd svärmor tvingades säga i riksdagen... tryck sedan 6 tusenmiljarder gånger till 

    Det verkar inte så lätt att trycka pengar i riksdagen med så få knappar (utan siffror på knapparna) - hela riksdagen borde hjälpa till så att 'miljömupparna' inte behöver göra allt tryckande själva 

    Det är alltså pengarna som 'miljömupparna'  skapar som EKN ger bort - det är forskningen, samma forskning som menar att samarbete är att oberoende av varandra rösta lika (eller kanske trycka på 'create-knappen' för att göra pengar), som menar att 150% (175%) är 100% och däremellan betyder därutöver osv osv..

    Det låter som en spännande historia för barnen  -men ändå har den nästan inget om något med verkligheten att göra.Solig
    Jag tror du har nått gränsen för din egen fattningsförmåga.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 21:39:24 följande:
    Jag tror att själva flygplatsen släpper ut lite koldixid i jämförelse med flygplanen som i framtoden kommer att  trafikera flygplatsen eller tillverkning av byggelement och maskiner för att uppföra flyplatsen.
    Den sämsta regeringen i mannaminne. Satsar 17 Miljarder på att öka koldioxidutsläppen så mycket de bara kan.
  • Tiopoängare
    KillBill skrev 2021-04-28 22:07:51 följande:

    Efter det att den moderatledda alliansregeringen avskaffade Svensk Bilprovnings monopol 2010 har priserna i genomsnitt ökat med 59 procent! Under samma period har konsumentprisindex bara ökat med 10 procent, konstaterar Riksrevisionen i en granskning. Även klagomålen på bilbesiktningar har ökat efter avregleringen.


    Eftersom en besiktning numera gäller  i 14 månader så blir skillnaden inte i närheten av så stor när det kommer till kostnad för bilisten.

    Dessutom kan man nu boka en tid på dagen, vilket var omöjligt med det gamla systemet. På den tiden kunde man drabbas av körförbud p.g.a den statliga bilprovningen inte hade tid att besiktiga folkets bilar. Helt otroligt och förbättringen är enorm.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 22:32:10 följande:
    Du får kolla upp vad EKN faktiskt gör  - innan du formulerar påståenden som är lika sanna som 'man och nöjds'  vanföreställningar om det mesta.
    Hehe...vad är det du inte förstår?

    Med begreppet ?flygskam? blev Sverige internationellt uppmärksammat för att peka på flygets stora klimatbaksidor. Men nu blåser det andra vindar under vingarna. SMB kan berätta att svenska staten nyligen beviljat 17 miljarder kronor i lån för att bygga ut vietnamesiska flygplatser.


    Myndigheten Exportkreditnämnden och det statliga bolaget Svensk Exportkredit AB utgör tillsammans det svenska exportkreditsystemet. Exportkrediterna är en slags förmånliga lån eller garantier som svenska staten ger ut till verksamheter utomlands. I utbyte får Sverige sälja varor eller tjänster till landet som berörs.


    Stödet motsvarar mer än Sveriges hela miljöbudget
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 22:46:49 följande:
    Nu tar det sig.. men jag ser inte någongting om miljömuppar(na) som trycker på craete-knappen för att skapa pengarDrömmer 
    "17 Miljarder i lån", hur tror du det är möjligt utan att skapa pengar?

    Det handlar om statliga bolag. Ringer det nån klocka kanske?

    Svenska staten satsar 17 Miljarder på koldioxidutsläpp. Hoppas du betalat skatten på dina plastpåsar och att det räddar miljön, hehe.

    Vi har alltså en regering som inte bryr sig att den förvärrar klimatavtrycket. Regeringens anhängare bryr sig inte heller. Ingen är förvånad dock. Om det finns en agenda eller om det är ren dumhet ska vara osagt. Det är svårt att avgöra.
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 23:13:41 följande:
    Försök igen - vad gör EKN..  var kommer pengarna från .. vem investerar pengar i flygplatsen .. 
    Svenska staten.

    Tycker du att svenska staten på något sätt ska verka för ökade koldioxidutsläpp globalt?

    Jag gissar att du tycker det är ok när S-MP gör det men att du hade gått i taket om M-KD gjort det?
  • Tiopoängare
    nihka skrev 2021-04-28 23:32:38 följande:
    Jo, så gjorde jag också sist jag köpte hus, jag skapade pengar genom att trycka på en knapp. Enda möjliga sättet och så behändigt för såväl stora som små ekonomier. hehe.
    Ja, det är högst troligt att du outsourcade den uppgiften till din bank.
  • Tiopoängare
    nihka skrev 2021-04-28 23:45:29 följande:
    Nej, jag skapade ju pengar genom att trycka på en knapp. Precis som regeringen alltid gör när de behöver mer pengar. Det kom ut alla möjliga valörer som jag la i min kappsäck full av krispiga sedlar.
    Ja det är inte så stor skillnad på dig och regeringen. "Barn av vår tid".
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-28 23:46:18 följande:
    Du gissar - om och om igen.. men sällan träffar pilens spets tavlan.

    Kan du redogöra för vad EKN gör ..  var kommer pengarna från .. vem investerar pengar i flygplatsen?

    Vem har förresten satsat pengar i din bostad? 

    (och var finns miljömupparna som trycker på dessa create-knappar?)
    EKN gör många saker och det är olika var pengarna kommer ifrån. I detta fall verkar pengarna enl. uppgift ha kommit från Svensk exportkredit, som (hör och häpna) är ett statligt bolag.

    I mina bostäder har jag själv satsat pengar. Har du problem med det?

    Miljömupparna finns överallt i samhället. När de inte knullar pedofiler så sitter de och trycker på create-knappar dagarna i ända.

    Du missade f.ö att svara på min fråga: Tycker du att det är okej att regeringen arbetar för koldioxidutsläpp globalt?
  • Tiopoängare
    Padirac skrev 2021-04-29 00:11:30 följande:
    Så vad gör då SEK? Har de anställda  - eller är de  - 'miljömuppar' som trycker på create-knappar?

    Så vem satsar pengar i flygplatsen i fråga?

    Det är bra att du köpt dina egna bostad för egna pengar utan finansieringslösningar.  Diu har alltså satsat egna pengar i dina egna bostäder. Det är inte många som har den möjligheten.
    Tycker du att det är bra att svenska staten aktivt arbetar för ökade koldioxidutsläpp i Vietnam?
  • Tiopoängare
    nihka skrev 2021-04-29 18:31:42 följande:
    Fast så har det aldrig gått till utan det är kanske avslöjar mer hur du skulle lägga upp det hela?

    Hahaha! Det statliga monopolet togs bort 2010 och då hade man haft kvällsöppet sedan 1988 och internetbokning sedan år 2000 - för de som klarade av tekniken
    Det var ju för fan en riksnyhet att bilprovningen varje vår saknade kapacitet att besikta de fordon som skulle besiktas. Många bilägare drabbades av körförbud.

    Internetbokning i all ära. Vad hjälper det när det inte finns några tider. Så sent som 2009 fick jag åka långt ut på fucking Lidingö för att besikta min bil och undgå körförbud. Häromveckan kunde jag välja på 4 alternativ alldeles i närheten av min bostad.

    Vad gäller priset så kostade en pizza 2010 60 kr. Idag kostar den 90 kr. En uppgång med 50%.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?