Inlägg från: LindaLove |Visa alla inlägg
  • LindaLove

    Har du förtroende för regeringen?

    Svårt att känna fullt förtroende för en regering som saknar mandat och därmed inte kan driva sin politik.


    Det läget gäller ju för samtliga partier och samtliga samarbetsformer i svensk politik idag.
    Sossarna har regerat på nåder av Centerpartiet och Miljöpartiet i 7 år. Det kan inte bli annat än pannkaka. Så hade läget varit även för exempelvis Moderaterna att regera ihop med andra partier.


    Man vill gärna utåt sett påvisa och påstå att man är överens och har samsyn, men i själva verket skiljer sig politiken åt mellan de olika partierna. Och BRA är väl det, annars hade vi inte behövt olika partier utan hade kunnat göra som de puckade amerikanerna och klumpat ihop allt i ett rött och ett blått block.

    Det absolut enda parti som jag känner fullt förtroende för är Vänsterpartiet. Det är det enda parti i min mening som har en 100% seriös och trovärdig politik. De har oerhört kompetenta och pålästa politiker på samtliga poster. Ta bara Daniel Riazat som är talesman för utbildningsfrågor! Han är helt otroligt kunnig och grundar allt sitt debatterande i forskning beprövad erfarenhet - till skillnad från  M, KD, L och SD som bara skjuter från höften och säger saker som man vet "den stora massan" tänker om skolan.


    Allting handlar om skolan i slutändan. Det börjar i skolan och det slutar i skolan. Den största utmaningen Sverige har är att bryta segregationen - och det handlar i slutänden om utbildning. Forskning över hela världen visar att DITT skolresultat är helt kopplat till vilka dina föräldrar är och vad de arbetar med. För att bryta detta mönster måste vi investera enorma resurser i områden, grupper och individer som idag är långt ifrån att lyckas. -De i utsatta områden.


    Det häftiga i detta är att överlägset störst utvecklingsmöjligheter har de människor som idag INTE bidrar till samhället. De som de BLÅ politikerna avskyr och där ordet "bidrag" retar gallfeber på dem (emedan ordet "avdrag" är bland det bästa som finns...).
    OM vi skulle lyckas få bara 25-50% av de i utanförskap idag att LYCKAS så skulle i princip all kriminalitet och socio-ekonomiska problem upphöra!


    Man kan inte straffa bort kriminalitet. Man kan ta bort de individer som är farliga för allmänheten från gatorna - men det löser inte kriminaliteten på sikt. 
    Vi måste istället lägga enorma resurser NU på att motverka att de barn som idag är småungar inte ska välja en kriminell bana.


    Sen finns det tyvärr ett parti bestående utav tomtar i sveriges riksdag. Ett parti som är motsatsen till Vänsterpartiet. Ett parti som INTE har kompetenta politiker, utan de flesta av deras ledare saknar relevanta utbildningar. De bygger sin politik utifrån att det är skillnad på olika människor. De har sina fötter i fascismen och vill begränsa människors möjlighet till ett fritt liv. De vill begränsa media och de vill begränsa kultur. Jag vill inte kalla dem nazister, för det är de inte (längre). Men utifrån deras rasistiska rötter vill de få i princip alla samhällsproblem i Sverige idag att verka komma av invandring - och så är inte fallet.
    Sverige är ett segregerat (uppdelat) land där VI som redan har (jag är själv högutbildad och höginkomsttagare) får mer och mer - och de som är i andra änden av repet får det allt sämre. Arbetsmarknaden efterfrågar alltmer kompetens - men de som är längst från arbetsmarknaden har inte ens fullgjort grundskolan.


    Forskning visar också att kriminalitet kommer ur ojämlikhet, att växa upp i ett resurssvagt hem, i ett utsatt område, dina föräldrar har ingen eller låg utbildningsnivå och du har låg tilltro till samhället. Forskning visar också att om du tar bort varje enskild faktor av dessa - så har du ingen kriminalitet. Det gäller för om du är "ursvensk", första- andra och tredje generationens invandrare.


    Det kan finnas problematik med att olika kulturer möts och vi måste bli väldigt mycket bättre på integration i Sverige. Men vi ska därför aldrig någonsin låta oss sjunka så lågt som människor att vi tar till så enkla svar att vi förvandlas till rasister! 


    Så alla ni som röstar på SD måste faktiskt ta era förnuft till fånga. SD må vara tomtar, men för den skull behöver ni inte vara troll. Man kan faktiskt tänka och resonera och utveckla sig själv, istället för att välja att lägga sin demokratiska röst på ett parti som inte har EN enda konstruktiv tanke utan bara vill söndra och segregera ytterligare!


    Som jag inledde - skolan är allt. Och ju högre utbildning desto färre röster på SD. DET är fakta.

  • LindaLove
    LadyJane skrev 2021-12-01 09:52:23 följande:
    Vad har hennes privatekonomi med hennes kompetens som minister att göra?
    För det är inte så att hon ens kan blanda ihop statsfinanserna med sin egen plånbok.

    Tvärtom är det bra att även ministrar hamnar hos kronkalle. Det är trots allt en icke betydelselös andel av Sveriges befolkning som är där.

    Det här är bara ett lågt angrepp på henne som person. Vill du ha en politik som domineras av personangrepp eller ska sakfrågor vara det man fokuserar på?
    Håller med till 100%.
    Vi ska inte dit de är i USA och politikerna ska vara några slags övermänniskor. Politikerna ska avspegla samhället. Till sitt stöd har politiker tjänstemän som är experter på sina områden.
  • LindaLove
    LadyJane skrev 2021-12-01 10:37:16 följande:
    Exakt.
    Vi ska inte ha politiker som är helt slätstrukna som aldrig någonsin gjort ett enda moraliskt eller etiskt "fel" i hela sitt liv och karriär. De 'är så långt ifrån vanliga människor och vanliga levnadsvillkor att de är totalt inkompetenta att företräda vanliga människor som gör vanliga "misstag" som tex skilsmässor, rökt på i ungdomen, fått en betalningsanmärkning etc.

    Egentligen bör inte heller eventuella domar vara en nackdel eftersom det är vanligt hos vanliga människor att det finns en dom, en stämning i bakgrunden.

    Och som du säger, de omger sig av kompetenta experter. Inte ens de ska ha ett snövitt förflutet men eftersom de inte genererar smaskiga rubriker så struntar man i att tvätta deras byk offentligt.

    Exakt! "Vem som helst" ska kunna bli politiker. Det handlar ju om engagemang och att brinna för något!


    Apropå kopplingen till att spegla resten av samhället tycker jag att man ska se över politikers anställningar. Det är inte rimligt att en riksdagsman/kvinna har ett grundarvode på 70'000:-. Inte heller är det rimligt att man ska ha så generösa omställningsstöd när man inte arbetar i riksdagen. 

  • LindaLove
    LadyJane skrev 2021-12-01 11:10:00 följande:
    Jo, utan vanliga människors engagemang urholkas demokratin. Och renodlade, slätstrukna politiker ska vi inte ha. Här har media ett stort ansvar de inte tar, anser jag, eftersom de hellre satsar på socialporr och clickbait  än sakfrågor.

    Löner och omställningsstöd är delvis en annan sak. De har ju förändrats kraftigt de senaste 10 åren till att inte alls vara så generösa med livstidsinkomster som det en gång var. Självklart måste de ha omställningsstöd, de har trots allt ingen anställningstrygghet alls och tvingas oftast sluta med sina ordinarie jobb. Tycker man snarare ska diskutera toppchefers fallskärmsavtal som ofta är mycket mer omfattande.

    Lönerna är en annan sak som är komplex. I grunden handlar det om vi ska styra löner politiskt eller genom förhandlade avtal? Ska vi medborgare rösta om deras arvoden-löner så ska vi ju göra samma sak med städarnas löner och VDars arvoden. Tänker man en liten stund inser man att det blir kaotiskt...

    På 1960-talet hade lärare ungefär samma lön som en riksdagsman. Innebär det att lärarna ska få sina löner dubblerade eller att riksdagsmännen få sina arvoden halverade för att det ska vara rätt och riktigt? Det blir många konsekvenser oavsett hur man skulle göra.

    Nej, löner ska inte vara en politisk fråga utan en avtalsfråga. Allt populistiskt babbel om exempelvis polisers löner är ju ett tydligt exempel på detta. Politiker ska inte lägga sig i avtalsförhandlingar! Däremot kan det vara aktuellt att ta en titt på lönestrukturerna i samhället. Varför värderas vissa yrken så lågt? 


    När det kommer till riksdagsledamöters löner så är det ju riksdagen som sätter dem.  Utan någon förhandling. Det känns som att deras arvoden är tagna ur luften. Dessutom har de ökat helt otroligt mycket mer än exempelvis en akademikers lön. Inte rimligt, anser jag.

  • LindaLove
    Flash Gordon skrev 2021-12-01 12:48:07 följande:

    Det problematiska är möjligen inte att hon inte har koll på sin ekonomi.

    Det problematiska är snarare att hon så fritt och enkelt ljuger för journalisterna. Om hon gör det i denna fråga - varför skulle hon inte göra det i andra frågor?


    Ok, så Annika Strandhälls har en lättja för att ljuga, tänker du?


    Vad tänker du om att flertalet politiker argumenterar emot vetenskap och beprövad erfarenhet och bygger stora delar av sin politik på något som tycks vara känslor eller populistiska floskler?
    Jag tänker på bl.a. Ulf Kristersson som pratar kriminalpolitik som går rakt emot forskning på området. Jimmie Åkesson som alltid gjort kopplingen "invandring-kriminalitet" men aldrig pratar om sociala reformer för att lyfta människor ur segregation - trots att han är intelligent och har tillgång till samma forskning som övriga politiker?
    Eller liberalernas ständiga malande om tidiga betyg och ordning och reda i skolan, trots att det helt saknar stöd i forskning. 


    Är inte det värre än att inte vilja prata om att man kanske slarvar med sin privatekonomi?

  • LindaLove
    KN75 skrev 2021-12-01 13:11:10 följande:
    Detta måste väl vara ironi i skriven form och i dess grövsta form? Ironi i text är alltid svårt.
    Framförallt måste det väl vara omöjligt att en människa som är högutbildad, som försöker framställa sig själv som varande kompetent, att motsäga sig själv, att uttrycka sig i floskler och ha ett sådant utpräglat tunnelseende?
    Jag önskar att detta måste vara ett försök till ironi..(?)



    Om det inte skulle vara ironi vill jag komma med bara några små kommentarer:

    de puckade amerikanerna 
    Ok, du väljer att generalisera grovt och du klumpar ihop fler än 300 miljoner människor till en gemensam homogen grupp.
    Vad säger detta generaliserande om dig och om din trovärdighet?

    Det absolut enda parti som jag känner fullt förtroende för är Vänsterpartiet. Det är det enda parti i min mening som har en 100% seriös och trovärdig politik.
    Jag har aldrig tidigare hört eller sett en enda högutbildad kompetent person uttala sig så kategoriskt, på detta sätt, om detta av de flesta andra betraktade som ett extremt parti, lika extremt på sin kant som något annat parti kan vara extremt på någon annan kant.
    Du är i princip ensam om att ha kommit till denna insikt och framföra den. Du inbillar dig alltså och utser dig själv vara den enda unika kompetenta person, ensam i världen som är kapabel att förstår tingens ordning så som de verkligen är.
    Det är för mig omöjligt att tro på dig.

    Allting handlar om skolan i slutändan.
    Ok, jag trodde att föräldrar och väldigt mycket annat har minst lika stor betydelse som skolan.
    Du säger ju själv i en annan mening att allting handlar om vilka föräldrar man har.
    helt kopplat till vilka dina föräldrar är och vad de arbetar med
    Du motsäger dig själv och det blir allt annat än trovärdigt.

    måste vi investera enorma resurser i områden, grupper och individer som idag är långt ifrån att lyckas. -De i utsatta områden.
    Jag har sökt men inte funnit något stöd för detta i forskningen.
    En grundförutsättning för ditt påstående är att landet Sveriges ekonomiska resurser är obegränsade och oändliga. Tror du verkligen på att landet Sverige som det enda landet i hela världen skulle ha tillgång till obegränsade oändliga ekonomiska resurser?

    Om man vill att våra gemensamma resurser för landet Sverige ska öka, om man önskar att skatteintäkterna ska öka, om man ser rent krasst ekonomiskt på saken, menar du då att det skulle vara mest lönsamt att satsa massor av resurser på en ung vuxen analfabet som inte talar vare sig svenska eller engelska, en 25 årig analfabet som inte ens kan läsa och skriva på sitt eget hemspråk, en 25 årig analfabet som är helt ovetande om svensk och västerländsk arbetskultur, som aldrig har hört talas om solidaritet och att samhället och välfärden bygger på att  gemensamt och solidariskt bidrar till den gemensamma välfärden? Analfabeter och liknande personer som i exemplet, t ex många människor som aldrig har hört talas om och som därav absolut inte delar vår syn på alla människors lika värde?
    Denna analfabet och liknande exempel är de som du anser vara mest lönsamt för landet Sverige att satsa enorma resurser på?
    För mig saknar det all trovärdighet.

    Sen finns det tyvärr ett parti bestående utav tomtar i sveriges riksdag. Ett parti som är motsatsen till Vänsterpartiet. Ett parti som INTE har kompetenta politiker, utan de flesta av deras ledare saknar relevanta utbildningar. De bygger sin politik utifrån att det är skillnad på olika människor. De har sina fötter i fascismen och vill begränsa människors möjlighet till ett fritt liv. De vill begränsa media och de vill begränsa kultur. Jag vill inte kalla dem nazister, för det är de inte (längre). Men utifrån deras rasistiska rötter
    Du säger ju själv att det är skillnad på olika människor, det är enligt dig en extrem stor skillnad på människor beroende på vilka föräldrar man har. Så du och SD är helt eniga på denna viktiga och helt grundläggande punkt.
    Var har V sina fötter?
    Jag tycker att alla andra riksdagspartier av betydelse i det mesta är motsatsen till V, vilket jag tackar för.
    Jag och de flesta sympatiserar inte med V:s politik och de flesta anser att V är det parti som vill begränsa människors frihet, i sann gammal kommunistisk anda. V är de enda som vill att politiker ska bestämma över vilken kultur som är ok och vill bestämma vad media ska rapportera om. 

    Du påstår dig vara välutbildad så jag förutsätter att du mycket väl vet att kommunismen har förtryckt, förföljt och mördat många fler miljoner människor än vad nazismen har gjort?
    Och var har V (VPK) sina fötter?
    Du vet att kommunismen idag av erkända samhällsvetare och andra kompetenta personer, t ex i FN-rapport, anses utgöra ett hot mot enskilda människor och mot mänskligheten medan nazismen betraktas som i princip utrotad?
    Jag liksom alla fördömer nazismen.
    Men du verkar tillhöra dem som vill förneka sanningen, du är en av dem som försöker dölja att kommunismen har varit och i dag är ännu mycket värre än nazismen?
    Om du tillhör dem som förtiger och ständigt försöker dölja och förneka kommunismens fruktansvärda härjningar och brott mot mänskligheten så saknar du all trovärdighet.

    Forskning visar också att kriminalitet kommer ur ojämlikhet, att växa upp i ett resurssvagt hem, i ett utsatt område, dina föräldrar har ingen eller låg utbildningsnivå och du har låg tilltro till samhället. Forskning visar också att om du tar bort varje enskild faktor av dessa - så har du ingen kriminalitet.
    Ok, det finns sedan gammalt flera sådana områden i Sverige. Då menar jag inte de nya s k utanförskapsområdena som vi med vår misslyckade politik har skapat under senare år. Nej gamla befintliga områden med betydligt lägre inkomster och betydligt lägre utbildningsnivå än genomsnittet i landet.
    Det finns t ex sådana områden i Norrlands inland.
    Du menar alltså att där är grov kriminalitet utbredd? Man skjuter sina medmänniskor i stort sett dagligen? Droghandeln är utbredd och utgör en mycket stor del av samhället? Du menar att media rapporterar att innevånarna i Norrlands inland dagligen kastar sten på ambulanser och blå-ljuspersonal? Förnedringsrån mot andra ungdomar är vanligt?
    Tror du verkligen själv på det?
    Var är den forskningen?
    Dessa faktorer finns i flera gamla områden i Sverige utan att det leder till grov kriminalitet.
    Men du påstår att tar man bara bort någon av dessa komponenter i nya utanförskapsområden så skulle kriminaliteten upphöra?
    Mot denna bakgrund är det ju omöjligt att tro på ditt påstående och framförallt går det inte finna någon forskning som stöder ditt påstående när man jämför gamla sådana områden med våra nya utanförskapsområden.
    Du saknar helt sunt förnuft och all trovärdighet i dessa frågor.

    vi ska därför aldrig någonsin låta oss sjunka så lågt som människor att vi tar till så enkla svar
    Men du är ju verkligen den som tar till de allra enklaste svaren.
    Du framhåller att mera bidrag till dem som inte arbetar, till analfabeter och till dem som inte bidrar till samhället och till vår gemensamma välfärd skulle vara lösningen.
    Det är det enklaste och samtidigt dummaste svaret jag någonsin har hört.

    Som jag inledde - skolan är allt. Och ju högre utbildning desto färre röster på SD. DET är fakta.
    Det är ett så urbota dumt påstående så klockorna stannar.
    Nästan lika dumt, men ändå med lite mera substans, skulle det vara att påstå att ju mer sunt förnuft desto färre röster på VPK, förlåt "V". DET är fakta.
    På vilket sätt menar du att ditt påstående skulle lösa våra samhällsproblem och kriminaliteten?

    Försöker du verkligen inbilla dig själv och andra att om alla slutar rösta på SD så skulle Sveriges katastrofala samhällsproblem vara över?

    I så fall har jag rakt motsatt åsikt.
    Ju färre som röstar på V och MP ju större chanser har vi att lösa Sveriges fruktansvärda samhällsproblem.

    Jag är övertygad att t ex S kan samarbeta och komma överens med M/KD med stöd av SD, för att få till en start som ska leda fram till en för Sverige och medborgarna mycket bättre integrationspolitik och få till en början som så småningom kan ge oss minskad grov kriminalitet.

    Om man bara ska titta på en enda åtgärd att starta med, som omedelbart kan ge positiva effekter, så är självfallet återvandring i kombination med att verkställa redan beslutade utvisningar av dömda brottslingar det viktigaste, snabbaste och mest effektiva. Det ska självfallet ske på ett seriöst och så humant sätt som möjligt och också med rejäla ekonomiska bidrag till dem som vi vill få ut ur landet. Även ganska betydande bidrag till dem som vi lyckas få att lämna landet skulle ge omedelbart positiva ekonomiska effekter för landet Sverige, för vär gemensamma välfärd och för medborgarna.

    Dock tror jag det skulle bli omöjligt med någon som helst framgångsrik politik i den för medborgarna viktigaste frågan, kriminalitet/integration, om V, MP och C får något inflytande i frågan.
    Alla som röstar på dessa extrema partier, extrema i den viktigaste frågan, måste faktiskt ta sitt förnuft till fånga om vi ska kunna komma tillrätta med de katastrofala samhällsproblemen.

    Ja, jösses hörru.


    Det finns EN punkt i Vänsterpartiets program som jag inte skriver under på, och det handlar om att vi ska ha gemensamt ägande på allt. I övrigt är jag i det stora överens med dem.


    Om du drar paralleller mellan så kallad kommunism runtom i världen och Vänsterpartiet så är du ju ignorant.
    Berätta gärna vad som är extremt med Vänsterpartiets politik?


    Forskning kring kriminalitet kan du hitta genom google. Det finns gott om det. Det finns också intressanta projekt runtom i världen där man följt kriminalitetens utveckling. Bland annat i Baltimore, USA. Där vi har stora ojämlikheter har vi kriminalitet. Det är inget jag gissar mig till min vän.


    När det gäller skolresultat är forskningen lika tydlig där. Den överlägset största faktorn för skolresultatet är vilka dina föräldrar är. Att bryta detta mönster torde därför vara en av de största och viktigaste utmaningarna, eftersom forskare också är överens om att egen försörjning är det viktigaste för att bryta segregation.


    Nej, jag har inte sagt att ökade bidrag löser något. Men det finns en stor grupp människor i Sverige idag som är väldigt långt ifrån arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har själva gjort analysen att alltför många människor saknar kompetens för att matcha arbetsmarknadens krav. Det hjälper ingen att försämra för dessa. Istället finns det en outnyttjad potential att hjälpa dessa människor att lyckas.
    Lärarnas riksförbund talar om behovet av ökade resurser i skolor generellt och särskilt i skolor i socioekonomiskt utsatta områden. Enkelt översatt är det så att flera barn har alltför dåliga förutsättningar att lyckas med skolan och riskerar att hamna i utanförskap innan de ens gått ut grundskolan.


    Ja, att satsa pengar där det finns störst glapp tror jag är den bästa vägen framåt. Kapitalismen skövlar tillräckligt många offer runtom i världen redan och vi behöver inte mätta redan fulla magar. Fler människor i produktion ger mest ökning i skatteintäkter.


    Vänsterpartiets kärnväljare är högutbildade akademiker boende i storstad. Vänsterpartiets politik idag är i mångt och mycket samma politik som en gång i tiden byggde Sverige starkt och byggde vår gemensamma välfärd. Kom ihåg att det som byggde Sverige starkt inte var blå politik. Det var Socialdemokratin. De borgerliga har varit motståndare till nära nog samtliga sociala reformer under mer än 200 år, och är det fortfarande.


    När det gäller folkvandringar så har vi dessvärre bara sett början. Forskare förutspår att klimatförändringarna och de orättvisa system som gör att människor kan bli urfattiga kommer att leda till mycket större folkvandringar med tiden.
    Så länge vi har stora orättvisor, krig (olja, pengar och makt) och ojämlikhet så kommer människor att vandra till bättre betesmarker. Det hade också du och jag gjort.


    Många av SDs väljare hade direkt tjänat på om Vänsterpartiets politik hade fått genomslag. Detta pga att SDs kärnväljare är outbildad eller lågutbildad man boende i mindre samhälle som avfolkats under senaste 20-60 åren, hög arbetslöshet, låg tillväxt och en åldrande befolkning som leder till hög försörjningskvot (som kommer eskalera fram till 2050).
    En paradox med SD-väljare är att de har lågt förtroende för politiker, samhälle och stat - men de kan gladeligen lägga sin röst på ett parti som saknar all trovärdighet och tillskriver egentligen alla problem i Sverige EN fråga. Det påminner lite om primitivt levande stammar som har högre tilltro på medicinmannen i byn än på WHO och den samlade läkarvetenskapen. Är det en slump att gruppen antivaxx är överlägset störst bland SDs väljare? Menar du att det beror på att SDs väljare generellt har mer kunskap i medicinvetenskap?


     

  • LindaLove
    V är de enda som vill att politiker ska bestämma över vilken kultur som är ok och vill bestämma vad media ska rapportera om. 

    Menar du att Vänsterpartiet har åsikter om vilken kultur som är ok och vad media ska rapportera om?-Utan att säkert veta så tror jag att du behöver läsa på en del om vad Vänsterpartiet står för och vad de grundar sin politik på? Det parti du beskriver ovan är SD.
    I sitt principprogram förklarade de bland annat att de som inte lever i enighet med svensk kultur skulle kunna bli exkluderade som medlemmar av staten Sverige.... De vill inskränka public service och vill att politiker ska kunna censurera konst och kultur.. 


    Jag definierar mig själv som socialist. Inte kommunist. Jag har läst Karl Marx, Thomas Piketty, Friedrich Engels, kommunismens svarta bok och kapitalismens svarta bok, av rent intresse för samhälle och de system vi försökt skapa och förhålla oss till. Jag har läst om segregation och kriminalitet och har arbetat som volontär och anställd där jag kommit i direkt kontakt med människor i utsatthet av olika slag.
    Av de 20 närmaste människorna i mitt liv är 10 invandrare som kommit till Sverige sedan 2018. De är människor som jag umgås med privat och delar vardagen med. 3 av dem är arbetslösa och verkar vara långt ifrån matchning på arbetsmarknaden. De flesta arbetar inom välfärdssektorn och en av dem arbetar som läkare. Alla utom en kommer från muslimsk kultur och de flesta av dem identifierar sig som muslimer - även om bara ett fåtal besöker moskén regelbundet och inte alltid lever enligt Koranen.


    Men jag behöver inte ha någons erkännande eller någon medalj för det. Var och en får själva välja hur engagerade de vill vara i olika frågor. Men jag tycker det är långt bortom tragiskt att så många människor tycks välja hatet och misstanken framför kärleken och omtanken. För det är precis vad det handlar om.


    Om SDs väljare kunde ägna bara hälften åt sin energi och frustration åt att försöka FÖRSTÅ, istället för att missförstå. -Den som letar efter fel finner inget annat, brukar man säga. Och den som stirrar sig blind av hat på något och suktar efter näring som ska bekräfta att hatet är rätt kommer aldrig att finna en lösning.
    -Det är ju inte svårare än att läsa inlägg från SD-fanatiker så öppnar sig en avgrund. Sen ska vi diskutera huruvida SD har en väljarkår som i många stycken är rent rasistiska??? -Det är patetiskt!! 


    -Hur stor andel av SDs väljare tror DU har rent rasistiska åsikter? Bara sådär mellan tummen och pekfingret? Får jag börja? Jag gissar på.. >90%.
    -Hur stor andel av deras väljare tror du känner någon människa som kommer från exempelvis muslimsk kultur? Jag börjar igen? <1%
    -Vad tror du?

  • LindaLove
    nattuw skrev 2021-12-01 19:13:12 följande:
    Jag är säker på att du kan alla teorier på din vänstra hand. Tyvärr finns det en viss diskrepans mellan politiska teorier och verkligheten. Och allt för många från allt-vänster ser aldrig verkligheten för alla teorier.

    Och ja det skall stå "allt-vänster".

    Glad


    Allt är fiktion. Allt är rent hitte-på. Vill tipsa om en bok som heter "Sapiens", skriven av en israelisk forskare som heter Harari. Han berättar om människans historia - från människoapa till de vi är idag. Hur hundratusentals år av evolution har format oss till de vi är idag. Hur den kognitiva revolutionen lärde oss att föreställa oss saker som inte finns, och vilka effekter och konsekvenser det fick på oss.


    Kapitalism är det ekonomiska system som vilar över hela världen och sätter standard för hur saker och ting fungerar. Också det är fiktion och bygger på en slags global överenskommelse av att "det är såhär saker och ting ska fungera". För att bryta upp ett överenskommet system krävs nog en revolution eller ett 3e världskrig. 
    Demokrati är en annan överenskommelse. Den råder inte överallt, men vi som lever i demokratier menar att det vore en revolution i sig om alla världens stater kunde tillämpa det. Världen skulle nog bli en bättre plats då.


    Paradoxen är att kapitalism och demokrati egentligen står i motsats till varandra. 1% av Sveriges människor är kapitalister. 2% är VD, styrelseordförande eller högre chefer, 6% är företagare med få anställda. 90% av alla arbetande svenskar är lönearbetare. 
    Wallenberg äger ensamt 40% av Stockholmsbörsen. Den mest förmögna 1% i världen äger lika mycket som 57% av jordens befolkning tillsammans.
    I ett kapitalistiskt bolag existerar inte demokrati. De som producerar varorna och tjänsterna är inte delaktiga i beslut. Det är en utvald styrelse.
    Kapitalismen tar inte heller hänsyn till sociala faktorer, jämlikhet eller fördelning.
    Kapitalismens hela idé bygger på utsugning och utnyttjande av arbetskraft. Man vill sälja en vara eller en tjänst för ett högre pris än varans/tjänstens värde + arbetskraften att framställa den.
    -Men vi har resignerat åt kapitalismen. Det finns många av dess riddare som talar om den som om den vore en naturlag! Men det är bara en fiktion. En modell. En idé. Precis som så många andra.
    "kommunism" i den mening som Karl Marx och Friedrich Engels beskrev den har aldrig praktiserats av någon stat. Ingenstans i kommunismen finns förtryck beskrivet eller totalitära idéer. Kommunismen är i deras beskrivning det totala friheten för varje enskild individ där staten INTE styr dem.
    -Ändå vill så många svartmåla socialism och dra paralleller till Sovjetunionen, Nordkorea, Kuba, Venezuela, etc. -Är inte det intressant? :)

    Jag tycker egentligen att allting på jorden borde samägas och vi borde inte ha privat ägande. Men utifrån läget vi har är det inte realistiskt. Marx och Engels menade ju också att ett helt nytt system måste föregås av en revolution. Och så är det nog. Vi har ju blå politiker idag som försvarar riskkapitalbolag inom vår skattefinansierade välfärd....... så de är nog inte riktigt "DÄR" att vilja skrota den dysfunktionella kapitalismen....

  • LindaLove

    Jag tycker att liknelsen mellan Annika Strandhäll och Ebba Busch är obehaglig och felaktig.


    Ebba Busch drev ju en smutskastningskampanj mot målsägande juridiska ombud med ett solklart syfte. Nämligen att i eget intresse, för att öka chanserna att vinna ett rättsmål, skada någon annans förtroende. Dessutom var hennes anklagelser helt omotiverade, precis som jag anser de vara i Annika Strandhälls fall. Ebbas beteende tycker jag är helt oförenligt med att sitta kvar på sin post. Att KD lät det passera är för mig inget mindre än en skandal. Grovt förtal för att sko sig själv är väl ändå Belarus-nivå?


    Oavsett om en person är dömd för ett brott eller har slarvat med sin privatekonomi så kan ju personen vara ytterst kompetent och trovärdig i sin yrkesroll, vare sig man är juridiskt ombud eller politiker.


    Om vi per automatik skulle exkludera personer ur politiken som begått dylika misstag så hade vissa partier inte haft många kandidater kvar. Företaget Verifiera publicerade till exempel uppgifter om att 7% av Sverigedemokraternas kandidater varit åtalade för brott. Och då var det många våldsbrott.


    En politiker kan vara si och en politiker kan vara så. Visst kan det kännas tarvligt att Strandhäll inte har koll på sin ekonomi, men det säger inget om henne som politiker.
    Min mentor i livet, och tillika professor i juridik, har ett skrivbord som är i det närmaste kriminellt stökigt. Han slarvar bort papper, och det kan ta honom en hel dag att hitta "kanalen för var han fick en intressant rapport skickad till sig". Men han är ofattbart kompetent och ansedd.

  • LindaLove
    nattuw skrev 2021-12-03 10:06:25 följande:
    Nej det var inte vad jag skrev. Det jag skrev var "Om en person inte klarar av att skapa rutiner för att hantera sin privatekonomi så är det inte sannolikt att personen klara av att hantera uppgifter med en högre grad av komplexitet."

    Notera att jag ingenstans påstått att personen "inte" skulle klara av komplexa arbetsuppgifter. Det jag skrev var "sannolikt". Jag nämnde inte heller specifikt "arbetsuppgifter" utan skrev "uppgifter med högre grad av komplexitet". Vilket visserligen inkluderar arbetsuppgifter men även inkluderar saker som inte rör arbetsuppgifter".

    Jag skulle uppskatta om ni kunde kommentera det jag faktiskt skrev och inte förfalska citat.

    Ok. Intressant slutsats. Brukar du göra psykologiska utredningar i syfte att utreda en persons förmågor? Kanske jobbar med WAIS-IV, RSFT, WMS-III och BRIEF?


     

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?