Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2021-09-25 13:09:27 följande:

    Fast bortom perspektivet att det kan vara roande att ta del av vissa skrivförsök så finns det en annan aspekt som inte är roande. Delar av tokhögern anser ju att staten tappat greppet om brottsbekämpningen, inte längre förmår att skydda samhällsmedborgarna.

    Det är väl ur detta perspektiv man ska tolka yxhögerns vurm för att klanens män ska stå upp för familjen gentemot en fientlig och farlig omgivning.

    Risken finns alltid att någon går från ord till handling och polisen har redan tillräckligt mycket att göra som det är - utan att de ska behöva hålla reda på förvirrade tutingar som förläst sig på tysk klanromantik.


    I det yttersta tror jag de flesta står upp för familjen i nödvärn oavsett statens grepp för stunden. Men det kanske inte går ihop med din politiska hållning eller dylikt, vad vet jag.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-25 13:28:13 följande:

    Appropå att ha en fördummad syn på sina meningsmotståndare Inlägget belyser påståendet på ett sätt som är svårt att inte roas av  

    Tack Digestive - antiintellektualism är en av yxhögerns slagträn i debatten, så att säga 


    Jag håller inte tomma påståenden högre än så. Vad du tycker och tänker om det - när du fortfarande låter påståenden stå tomma - är bara skramlet i den tomma tunnan.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-25 13:34:07 följande:

    Klanhögern har allt gemensamt med de grupper de fruktar..  de har till och med svalt allt det tankegods de avskyr.  De konservativa yx-männen lever med all tydlighet med en Traditionell/Survival världsbild  - och detta försvaras med identitetspolitk och postmodernism som allt alt.right tankegods hänger i.


    Och vilket skrammel det är.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-25 13:46:46 följande:

    Appropå att ha en fördummad syn på sina meningsmotståndare Inlägget belyser påståendet på ett sätt som är svårt att inte roas av  

    Allvarligt - ser du det inte.. ? 


    Det där var inte en särskilt smart fråga.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-25 13:48:19 följande:

    Nu har jag inte läst sagoboken som beskrivs här i tråden - och kommer heller inte att göra det. Patriarkal klanromantik är inte min genre.

    Men visst kan man i vissa situationer behöva försvara sig, även om försvar i de flesta fall inte innebär yxhugg, utan att man undviker en potentiellt farlig situation, något jag för övrigt har försökt lära mina barn av bägge könen.

    Nåväl, efter den tyska yxromantiken skulle ju Söderlunds "Det står en pöbel på min trapp" kunna vara ett alternativ

    www.bokborsen.se/%20st%C3%A5r%20en%20p%C3%B6bel%20p%C3%A5%20min%20trapp


    Aha, så du gjorde en Strandhäll (S).
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-25 15:39:22 följande:

    OK - du ser det alltså inte.. 


    Att kalla en spade för en spade är korrekt. Att kalla en husvagn för en spade är dock inkorrekt.

    Menar du att jag har missat något slags djup i Annika Strandhälls (S) respons på Ivar Arpis tweet så berika mig gärna med det. Annars så var det helt enkelt en spade som blev kallad för en spade.

    Gräv du en stund i den rika tanke som Annika Strandhäll (S) delade med omvärlden och kom tillbaka med dess skatt.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-25 15:29:01 följande:

    Jag tror inte att Strandhäll läser inläggen på FL. Hen som tror att det finns en massa partiarbetare här på order från partihögkvarteret har nog bara fastnat i den tron för att hen behöver få känna sig betydelsefull.

    Så - eftersom jag alltså inte tror att Strandhäll läser här, så kan hon heller inte roas av dina skrivförsök.

    Men det gör jag!


    Påverkar Annika Strandhälls (S) läsvistelse vad du gör på nätet eller hur detta relevant?

    Rosas du av mina skrivförsök så roas jag av dina tankeförsök.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-25 16:41:37 följande:

    Du har uppenbarligen missat det i ditt inlägg som roade mig - men här kommer inlägget igenGräv för all del inte 


    Menar du stycket angående Annika Strandhäll (S) där jag kallar en spade för en spade eller stycket som jag inkluderar mig själv i?

    Jag tror inte att du förstår skillnaden på legitimt och icke legitimt i denna sak samt inbillar dig att jag skulle anse mig själv stå över sakernas tillstånd.

    Det finns inget behov i mig att vara färdig, bäst eller perfekt - bara ett behov av att bli bättre. Och visst är det sorgligt att se vad VI ger vårt förtroende till när man zoomar ut.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-25 19:18:28 följande:

    Berätta gärna vad som är legitimt respektive illegitimt i denna sak - vad denna sak nu är?


    Annika Strandhäll (S) visade upp en fördummad syn på Ivar Arpi (och hans politiska falang) i sin respons på hans tweet. Att påpeka det är inte att ha en fördummad syn på Annika Strandhäll.

    En fördummad syn på någon/några är inte verklig, det vill säga icke legitim (i samma hörn som fördomar). Emellertid är Annika Strandhälls fördummade syn på Ivar Arpi en verklighet, det vill säga legitimt att påpeka eller för den delen anmärka på (då det ligger i samma hörn som sanningar).

    Är du med på skillnaden mellan en fördummad syn på folk och på sanningar om folk?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-25 18:13:08 följande:

    En ren win-win-situation, alltså

    Angående Strandhälls "läsvistelse" - vad nu detta är för form av husvagnsspade, så bryr jag mig föga om var hon befinner sig när hon läser - men badkaret är inte det bästa stället vet jag av egen erfarenhet. Böckerna blir ofta buckliga efter en badkarssejour.

    Bara oss emellan så tror jag också att du utgår från att vi vänsterinriktade är lika osjälvständiga som flashbackhögern. Så är det sällan. Om du kollar den här tråden - eller vilken politisk tråd som helst på FL, kan du finna att flashbackhögern närmast semaforerar med sina twittercitat medan vänsterdebattörer i långt större utsträckning resonerar självständigt.

    Jag kan alltså bara svara på din fråga med svaret att badkaret inte lämpar sig för läsvistelsen. Vad Strandhäll läser har jag inte en susning om.

    Kom ihåg att vänstern till skillnad från nyauktoritära strömningar som t ex klanhögern i mycket liten utsträckning håller sig med gurus.


    Det som verkade så viktigt för dig tidigare idag. Aja, dina tankar om vart Annika Strandhäll (S) läser kan lämnas därhän.

    Ok, ni är alltså bättre på det som andra är sämre på. Det var tunga insikter för att bara vara en veckodag.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?