Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2021-09-29 20:49:05 följande:
    Den som använder den här typen av undersökningar för att försöka ge stöd för sitt argument att den är smartare för att den tycker som den gör, är iaf inte särskilt smart. 
    Nu dömer du honom lite väl hårt.
  • Digestive
    nihka skrev 2021-09-29 21:10:21 följande:
    Han råkade inte också hålla med honom så som Arpi gjorde med herr Jünger, för då blir det ju bådas åsikt och sanktionering.

    Lärde ni er absolut ingenting av Ernst Jünger-affären?
    Nu var det fantastiskt nog agerandet som folk anmärkte på helt blint (som Ivar Arpi inte ens var fysiskt närvarande vid).
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-29 22:13:48 följande:
    Så det är alltså igen googles algoritmer som inte stödjer ditt minne eller din uppfattning. Återvändsgränd?
    Nej, du har ju proportionen framför dig. Hur jag hittade till den är ju helt irrelevant för dess innehåll.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-29 23:20:50 följande:
    Visst kan det spela roll var du fått det från - påståendet liknar i allt främlingsfientlig, etnonationalistisk propaganda.

    Källan till påståendet du sprider kan bekräfta detta.
    Propositionen innehåller mångkulturalism och stycket jag hänvisade till visar det väldigt tydligt. Det enda som kan ifrågasättas i den saken är huruvida mångkulturalism allena är ett för milt uttryck för den väldigt omfattande och aktiva mångkulturalism som proportionen föreslår.

    Vilka som också har insett att den aktuell propositionen innehåller mångkulturalism är irrelevant.

    Vilken källa?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-29 23:36:01 följande:
    Narrativet du sprider hittas hos diverse främlingsfientliga alternativhögerskribenter som delar samma budskap som swebbTV m.fl
    Känner du att det är av värde så kan du alltid ge exempel.

    För egen del saknar det värde vad man kan hitta på SwebbTV och dylikt men det kanske intresserar någon.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-30 00:19:41 följande:
    Att du menar att propositionen innehåller mångkultur betyder vare sig att det är någonting som har att göra med det du kallar 'västvärldens propaganda' eller att propositionen skulle vara den proposition som inför mångkultur i Sverige.

    Det är fler premisser i ditt resonemng som du inte kan eller vill reda ut, du kan inte visa vad du menar med propaganda och varför det du påstår är propaganda skulle uppfylla de kriterierna för att klassas som propaganda.  Du kan inte heller visa att GPS proposition är den som inför mångkultur i Sverige - du säger att propositionen innehåller mångkultur (sant eller osant) men det stödjer inte dina andra påståenden som i bästa fall är tagna ur luften ( eller någonting du 'insett' som du skriver) och i värsta fall är rasistisk smörja från etnonationalistiska tankeströmmar du hittat på internet.

    Det finns som du ser fler olika påståenden i din argumentation som inte bygger på mer än ogrundat tyckande eller etnonationalsitisk rasism
    Månkultur och mångkulturalism är inte samma saker. Mångkulturalism är ideologiska initiativ som ämnas hantera en mångkultur för att nå önskvärda samhällsresultat.

    Jag har skrivit vad jag menar med propaganda liksom varför jag kallar det för propaganda. Inte för att det i sak krävs men jag kan såklart fördjupa dig i min syn angående det här.

    I övrigt så känns det ganska märkligt att diskutera med någon i ett land som har tagit emot relativt många invandrare/flyktingar (speciellt per capita) och se hur denna ifrågasätter hur Sveriges signaler utåt/Sverigebilden som man vill projicera mot omvärlden inte har någonting med saken att göra.

    Vad skulle annars få dessa invandrare/flyktingar att välja just Sverige enligt dig, är det enbart vårt generösa socialskydd (vilket de facto vore ett argument som du hittar bland dessa irrelevanta kanaler du tar upp i tid och otid) eller vad menar du finns kvar som attraherar om vi då tar bort våra signaler utåt/vår Sverigebild ur kalkylen?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-30 00:20:51 följande:
    Jag tror att det inte är tillåtet att länka till rasistiska sidor här på FL
    En återvändsgränd med andra ord.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-30 08:25:30 följande:
    Jaha.. var det därför du inte kunde ge belägg för en del av dina påståenden?
    Nej, jag konstaterade bara att vi verkade hamna i en återvändsgränd igen. Denna gång för din räkning. Det är sånt som händer.
    Padirac skrev 2021-09-30 08:51:11 följande:
    Det aparta användandet 'propaganda' rimmar lika illa som alternativ-högerns användande av 'diktatur' och andra falska påståenden som inte stämmer med verkligheten - så fördjupa dig gärna i 'det du kallar för propaganda' och din syn på vad du menar med propaganda är och på vilket sätt 'västvärldens propaganda' är just propaganda.
    Så du känner att du inte alls behöver ta reda på hur jag ser på saken i en subjektiv fråga. Tydligen kan du bara utgå från att du vet exakt hur jag har tänkt i sak och därmed kan döma det samma. Förstår du att det här är en form av fördomar om dina meningsmotståndare?

    Jag kallar de signaler utåt som Sverige sänder/vår Sverigebild som bland annat attraherar invandrare/flyktingar för propaganda då dessa signaler utåt/Sverigebilden inte ger en rättvis bild av vårt land. Denna Sverigebild förmedlar ingenting om våra bostadskris, våra höga trösklar på arbetsmarknaden eller våra bredare egenheter som folk som kan göra det svårt för utomstående att bilda gemenskaper med svensken i stort - för att ge några exempel på hur Sverige som resultat förskönas och därmed ger en Sverigebild som inte stämmer överens med verkligheten.

    Det blir helt enkelt propaganda, förskönande propaganda.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-30 08:55:46 följande:
    Vilka studier angående motsatsen har du gjort? Har du fått någon publicerad så att du kan länka till den? Var det rentav samma studie som påvisade att flyktingsmugglare uppmanar flyktingarna att rösta på SSkrattande

    Skämt åsido. Självklart finns det brunblå aktivister som förmår att tänka själva och som inte räds verkligheten, men förvånansvärt många väljer att att söaka bekräftelse på vad de redan tycker genom att få sin omvärld tolkt genom ett twitterflöde.

    Alltså - rent konkret. Om exempelvis en minister uttalar sig i DN så läser man lämpligast uttalandet i DN och värderar det - men brunblå aktivister föredrar färdigtuggad och tillrättalagd ideologiskt korrekt sörja i form av någon twitterikons tolkning av uttalandet.

    Min främsta invändning gentemot den brunblå populismen är inte den oförblommerade rasismen i första hand, utan den slappa tankeslöheten, i synnerhet som den intellektuella slappheten ofta är förutsättningen för rasismen.
    Det må vara inom omnejd för mitt eget fält men nej, det är inte jag som har gjort studien. Det är den här studien som vi har pratat om och som jag hänvisade till med frågan:
    https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0050092

    Jag är väldigt säker på att båda sidors populister känner så om varandra. Personligen har jag upplevt hur en sådan bubbla kan forma sig och på väldigt nära avstånd via min tidigare arbetsplats. Det är ett frustrerande hårt material i någonting som objektivt borde poppa direkt vid lite plötslig rörelse.

    Nu var det dock i en tweet på Twitter som den före detta minister gav sitt utlåtande om Ivar Arpi i (liksom ett utlåtandet om hans politiska falang). Varför det gärna och med fördel håller sig just inom Twitter.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-30 14:23:06 följande:
    Aha, stereotyper kring liberaler och konservativa i USASkrattande

    Du har inte funderat på att skruva upp relevanskontrollen. Det gäller även mitt påstående om twitterhögern - där jag inte har påstått att twittrande i sig är förkastligt - vad jag anmärkte på var det bland de brunblå agitatorerna här på FL så vanliga fenomenet att sila en händelse genom någon twitteridols förnuft - eller brist på förnuft.

    Det är inte farligt att tänka själv. Det kan till och med vara nyttigt att motionera hjärncellerna ibland. Ta t ex blandfärshögerns äppelaktion här på FL ur ett skolgårdsmetaforperspektiv.

    Vad handlade det då om. Jo, att ränna omkring på skolgården och skrika honom ignorerar jag, henne ignorerar jag - och så när folk antingen struntar i krumbuktandet eller också skrattar åt narcissistens uppmärksamhetsbehov så upplever hen att hen blivit kränkt.

    Nåja, det finns ju folk till allt!
    Japp.

    Tja, jag har kommenterat Annika Strandhäll (S) specifikt och placerat det i ett studerat gruppfenomen i allmänhet. Så du får det här med de brunblåa i fråga.

    Ditt fokus på person och utlåtande om den i helt irrelevanta situationer är inte intressant, men det finns ju folk till allt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?