Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    Löfven har själv redan avfärdat Björklunds idé.

    Björklund var tydlig i intervjun efteråt med att det inte går att ta med miljöpartiet i ett samarbete över blockgränserna då de visat att de havererar som parti så fort ett svårt beslut skall tas.
    http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/141161
    (även om AB nu klippt bort hans kategoriska nej till MP innan klippet börjar)

    Löfven däremot kräver att miljöpartiet ska vara med.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23669616.ab
    .

    Och därmed är man på samma punkt som direkt efter valet 2014 med Löfven som vägrar släppa extremisterna i MP och en Allians som, på goda grunder, inte vill ha MP med i ett svårt arbete att styra upp landet.

    Slutsatsen blir att vi får vänta till efter nästa val för att se vilka som överhuvudtaget får vara med i Riksdagen innan regeringsposterna tillsätts.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-10-07 18:44:00 följande:

    Det är helt befängt och föga trovärdigt att allianspartier kallar MP för extremistiskt. När allianspartierna satt vid makten mellan 2006 och 2014 gjorde alliansen mängder av överenskommelser med miljöpartiet. Runt om i Sveriges kommuner finns också samarbeten mellan olika allianspartier och miljöpartiet. Flera tunga moderatpolitiker har också öppnat för ett närmare samarbete med miljöpartiet efter nästa val. www.dn.se/nyheter/politik/m-politiker-oppnar-.../


    MP har ju bara just nu uppmärksammatas som det islamistparti det är.

    Samtidigt finns det ju andra skäl också att kalla MP extremistiskt. Stora delar av deras politik ligger långt utanför det normala och fungerande.

    Så eftersom Löfven envisas med att hålla hand med extremisterna i MP så är det ingen skillnad mot oktober 2014 och så länge inte Löfven ger upp MP lär det inte bli något samarbete mellan Alliansen och S.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-10-07 21:32:56 följande:

    Du gör dig bara löjlig genom att påstå att MP är ett islamistparti.  Moderaternas förste vice ordförande, Peter Danielsson har öppnat upp för ett samarbete med MP. Detta gjorde han efter vårens kris i MP där bla Mehmet Kaplan tvingades bort. Det du säger är så befängt och skulle om det var sant innebära att moderaterna är på väg att närmar sig islamismen (men ditt påstående säger nog mer om dig än om MP och moderaterna).


     


    Sådana som Mehmet Kaplan och Salahaden Raoof är av en annan åsikt än dig.

    Som LO har nätverk in i sossarna har Muslimska Brödraskapet nätverk in i MP:
    http://www.aftonbladet.se/debatt/article22668467.ab
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-10-08 10:17:42 följande:
    Mehmet Kaplan har lämnat sina ledande uppdrag i MP.

    MP är inte heller det enda parti som har haft kontroveriella muslimer på ledande positioner. Exempelvis så representerade Abdirisak Waberi moderaterna i sveriges riksdag under åren 2010 och han vägrade exempelvis att ta kvinnor i hand. sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Wabe ri

    Fråga: Som du vet så finns det ledande moderater som öppnar upp för ett samarbete med Miljöpartiet till valet 2018. Tror du att moderaterna är på väg att närma sig islamismen eller vart vill du komma?


     


    Kaplan är en av många, många inom MP med samma bakgrund och islamistiska kontakter. Kanske hundratals?

    De kallas "infiltrerade" av forskare vid försvarshögskolan:
    .

    Tänker du på några andra än någon enstaka kommunpolitiker  som uttalat sig i en halvårsgammalt artikel när du talar om "tunga moderater"?

    .
    Därtill har de en direkt extrem och skadlig politik på många områden.

    Anledningen till att de åkt på så mycket stryk i regeringsarbetet är givetvis att verkligheten har kört över deras politika önskemål.
  • Flash Gordon

    För sakens skull.

    De där "tunga moderaterna" är alltså en fd vice ordförande. Ett kommunalråd från Växjö och en moderat från länsförbundet i Norrbotten och detta var i samband med att Romson åkte ut och folk trodde att Lövin eventuellt skulle göra någon skillnad:

    http://www.di.se/artiklar/2016/5/21/m-samarbeta-med-mp/

    En något tyngre moderat. Nuvarande partisekreteraen avfärdar samtidigt regeringssamarbete med MP.

  • Flash Gordon
    Flash Gordon skrev 2016-10-07 18:35:34 följande:
    Löfven har själv redan avfärdat Björklunds idé.

    Björklund var tydlig i intervjun efteråt med att det inte går att ta med miljöpartiet i ett samarbete över blockgränserna då de visat att de havererar som parti så fort ett svårt beslut skall tas.
    tv.aftonbladet.se/abtv/articles/141161
    (även om AB nu klippt bort hans kategoriska nej till MP innan klippet börjar)

    Löfven däremot kräver att miljöpartiet ska vara med.
    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23...
    .

    Och därmed är man på samma punkt som direkt efter valet 2014 med Löfven som vägrar släppa extremisterna i MP och en Allians som, på goda grunder, inte vill ha MP med i ett svårt arbete att styra upp landet.

    Slutsatsen blir att vi får vänta till efter nästa val för att se vilka som överhuvudtaget får vara med i Riksdagen innan regeringsposterna tillsätts.
    Och nu förtydligar Björklund och erbjuder Löfven en ministerpost i en kommande samlingsregering som ledas av Moderaterna:

    http://www.expressen.se/nyheter/fornedrande-besked-efter-bjorklunds-utspel/

    Jag tror att Löfvens entusiasm för Björklunds utspel plötsligt svalnade betydligt.

    Skrattande
  • Flash Gordon

    Det faktum att privata vårdcentraler båda har nöjdare patienter OCH kan göra vinst på samma intäkt som det offentliga får säger en hel del om hur illa den offentliga vården sköts.

    Inga stafettläkare hos Praktikertjänst inte.

    Problemet är inte, som regeringen verkar tro, att privata vårdbolag gör vinst. Problemet är att det offentliga är en så genom-usel beställare.

  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-11-07 19:31:30 följande:
    Regeringen vill ändra reglerna för presstödet.

    Regeringen vill göra presstödet till ett effektivt verktyg för mediepolitiken. Enligt regeringens ska stödet utformas för att skapa goda förutsättningar för kvalitetsjournalistik oavsett distributionssätt. Det låter vällovligt och omtänksamt. Men när intentionerna konkretiseras av regeringens utredare Anette Novak faller fikonlövet. Då framträder ett system som i all sin nakenhet innebär en direkt politisk styrning och öppnar för än fler ingripanden mot publikation som efter Novaks uthållighetstest rangerar och inte upprätthåller en godtagbar kvalitet.

    www.dagenssamhalle.se/nyhet/nya-presstoedet-o...

    Min åsikt i frågan - avskaffa presstödet helt.
    Vill samhället understödja det fria ordet ekonomiskt kan det ske genom att sänka de sociala avgifterna för bokförlag, tidningsföretag, filmskapare, webbtidningar, radio- och tv-bolag och övriga former av masskommunikation som faller in under tryckfrihetsförordningen eller yttrandefrihetsgrundlagen.

    Eller ännu hellre, sänk skatterna.
    Förslaget dog väl redan inann det var framfött?

    Demokratiskt så är det ju delen om "rätt värdegrund" som ställer till det. Vem avgör vad som är "rätt"? SEdan vill de starta ytterligare ett puclicservicebolag som ska anställa journalister lokalt och sedan dela med sig av nyheterna - och PS och deras "opartiskhet" har vi ju en hel tråd om.

    Media ojar sig istället över att det inte ges ännu mer stödpengar.

    Så det lär inte gå genom Riksdagen som det presenterats.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-11-18 10:47:33 följande:
    Nä, det är inte mycket som går den värdelösa regeringens väg. Om nu oppositionen bara kunde enas om att rösta på moderaternas budget och fälla kretinregeringen.
    Vilket är en vital grej inför framtiden. Förmodlgien det som kommer att definiera politiken efter nästa val.

    Vad har Batra et al för trovärdighet när de idag bara låtsas vara opposition? Klagar på regeringen men vägrar motarbeta den.

    Visst, mer än SMPV-gänget, men ändå långt ifrån att vara ett seriöst alternativ som egen regering.

    DEN har de fyra Allianspartierna att fundera på fram till nästa val.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-11-21 21:50:00 följande:
    En snabb övergång till elbilar kan påskynda införandet av skatter för flyg och tung trafik. Även nya miljöskatter kan bli aktuella. Det säger klimatminister Isabella Lövin (MP)

    www.dn.se/ekonomi/klimatministern-elbilar-tvi.../

    Skatteursäkten klimatet tynar nu bort. Skattetörstig vänster letar vidare.
    Blir ingen snabb övergång till någonting.

    De vill kasta miljarder i subventioner på att driva fram en infrastruktur för laddning av elbilar men deras senaste exempel på detta tänk var kravet på E85-pumpar och den mack-död som följde. Och ingen pumpar E85 i alla fall. Tio år senare.

    .
    En genomsnittlig elbil idag är en liten bil (under mellanklasssen) med en faktisk räckvidd på kanske 10-15 mil och den kostar runt 300000+. Nissan Leaf är ett typexempel.

    Så antingen köper svensken en sådan för att "det är tio gånger billigare drivmedel" eller så köper han en några år begagnad Volvo V50 för en tredejdel av priset OCH får plats med både ungar, fru och packning.

    .
    Det finns en anledning till att det fortfarande inte har blivit något av med elbilarna - så här en 15-20 år senare.

    .
    Dessutom är MP:s önskemål irrelevanta inom senast 22 månader.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?