Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
  • Konstatera

    Har du förtroende för regeringen?

    SmalaSara skrev 2016-03-17 22:22:50 följande:
    Hmmm, ja det är väl inte helt dumt med en ny partiledare som gör just det ja. Frågan är vem det skulle vara? Som har pondus nog?

    Jag tycker Damberg är en bra retoriker, men Ygeman är väldigt tilltalande person; som "går genom rutan" som man säger.

    Jag får dock intrycket att det är svårt för en socialdemokratisk ledare att bete sig på det sättet; man får liksom inte kritisera de egna leden på det sättet. Men det kanske går?

    Deras chans, tror jag, är om det händer ytterligare något totalt omvälvande, och som är något de "kan", något som ligger mer på deras planhalva.

    Antingen det eller att alliansen spricker.
    Jo. Men om alliansen spricker är det öppet för M och SD att samarbeta.

    Det kan inte ske något överväldigande som kommer trumfa flyktingfrågan de närmaste åren. Dessvärre! De behöver ett nytt ansikte som rakt upp och ned talar om att socialdemokraterna gått vilse. En GP figur! De måste också tvätta bort den gröna stämpeln.

    Jag tror inte på ygeman. Får återkomma med några bra namn. De finns
  • Konstatera
    todo nada skrev 2016-03-17 22:17:39 följande:

    Jag tänker på den där namnsången de kör på förskolorna, "tänk vad roligt att alla är hääär" (

    ). Helmysigt.


    Gulligt indeed. Se till att bidra lite till tråden nu också. Hur ska regeringen öka sitt förtroende bland svenska fölket?
  • Konstatera
    SmalaSara skrev 2016-03-17 23:20:55 följande:
    Menar du att det kan finnas en potentiell Göran Persson bland dagens socialdemokrater? Det låter hoppfullt! Det hade kunnat sätta lite fart på svensk politik. Jag blir väldigt nyfiken på vilka du menar.
    Det är precis vad jag menar. Ska bara hitta dem först hehe. Nejdå, men jag råkar veta att socialdemokratin sitter inte på en del sjuhelvetes retoriker. Deras problem är att de har sökt kompromisskandidater med ljus och lykta de senaste åren. Paradoxalt nog har det skadat partiet något enormt!

    Det är synd i min mening!
  • Konstatera
    todo nada skrev 2016-03-17 23:33:09 följande:
    Så du menar att det inte räcker att jag bidrar med min ljuva närvaro här i tråden..?

    Nåja, jag får återkomma med mina tankar kring det när jag sitter vid datorn, orkar inte peta ihop längre haranger från mobilen.
    Om du säger det så ...

    Jag förväntar mig dock lite mer om jag ska vara ärlig. Sitter själv på en mobil och sysslar därför inte med idérika haranger. Men det är klart. Fakta går bra också!

    Ha't
  • Konstatera
    Digestive skrev 2016-06-16 16:47:59 följande:
    Folket stödjer riksdagsledamöter.

    Riksdagsledamöter stödjer förslag/motioner/propositioner.

    Politiska samverkanspartner bildas inte via voteringar i Riksdagen - riksdagsvoteringen är den demokratiska kärnan som ska upprätthålla folkets intressen.

    Att bluffa i Riksdagen och låtsas som att förslag i linje med ens politik inte är förslag i linje med ens politik, försvagar enbart den politiska linjen i fråga. Vilket i slutändan går ut över folkets sakliga intressen.

    Det är lätt att bära ett pokerfejs i drygt 6 år när man spelar med andras insatser.
    Mycket bra. Ibland är saker och ting faktiskt så enkla.
  • Konstatera
    nihka skrev 2016-06-16 22:31:57 följande:
    Tänk så många fler som hade röstat på dem om de dessutom hade lagt fram förslag om cykelbanor till och från koncentrationslägren. Säkert flera stycken bara i den här tråden.
    Samtidigt skapar du ett spel som går åt båda håll. Även Hitlers pojkar börjar rösta emot allt och alla, även fast de initialt tyckte bra om de förslag som lades fram och vips växer Hitler fram!

    Du slutar ifrågasätta vad som är vettigt med det tankesättet som du predikar.
  • Konstatera
    nihka skrev 2016-06-17 06:33:22 följande:
    Vad som är vettigt är att inte stödja Hitler på minsta lilla vis på något sätt, men om du vill ta del av hans politik och tillämpa den i Sverige kan du vända dig till Svenska motståndsrörelsen. Där får du säkert gehör för dina åsikter.
    Som vanligt går det vi sunda predikar dig över huvudet!

    Vad vi menar är att en större sakpolitisk framförhållning motverkar extremism av alla desssorter. Ditt tankesätt är precis detsamma som anhängarna av Hitler - bara det att du står på en annan sida. Samtidigt är du med och skapar den andra sidan.

    Inte bra!
  • Konstatera
    nihka skrev 2016-06-19 02:47:31 följande:
    Nä, som vanligt stödjer jag till skillnad från "vi" inte nazister.
    Är SD nazister? Whatever. Ett litet tips. Ibland är det viktigt att ge dina "motståndare" lite intellektuellt moståbd. Ingen är imponerad!
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-06-19 16:10:59 följande:
    Väntar med spänning på att Konstatera ska berätta vilka åsikter mer generellt som han anser vara osunda. Att du inte under några som helst omständigheter skulle ge ditt stöd till Hitler - om man leker med tanken att det vore möjligt trots avståndet i tid och rum - är tydligen enligt honom osunt.

    Överhuvudtaget var det väl vanligare att klassa människor och åsikter som sunda respektive osunda på den tiden. Somliga bedömdes vara så osunda att de stängdes in i slutna utrymmen och så släpptes det ner lite Zyklon B innan kropparna fördes till ugnarna för att kremeras.

    "De bränner sopor", förklarar kommendanten för sin son som undrar varför den svarta röken luktar så illa i boken Pojken i randig pyjamas".
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Vilka åsikter som är sunda är totalt subjektivt och bör avgöras på demokratisk väg genom votering.

    Ni förespråkar ett politiskt spel som jag personligen vill få bort för att istället premiera demokratin. Dvs rösta på förslag som du anser är sunda, och låt majoritetsrösten avgöra resultatet.

    Att rösta emot förslag du anser är sunda pga avsändare är inte sunt. Just på grund av att även den osunda spelar efter samma princip.

    De osunda avsändarna kan för övrigt enbart föddas i en svag demokrati
  • Konstatera
    nihka skrev 2016-06-19 18:52:09 följande:
    Att det ska vara så svårt att fatta att i en demokrati får man lov att stödja och inte stödja som man vill!
    Visst får du det och det gör vi också. Problemet uppstår när politiker börjar spela med folks förtroende. Naturligtvis behöver inte moderaterna eller socialdemokraterna bilda regering med SD så länge det inte ter sug tydligt att det är vad partiets väljare vill.

    Men bägge partier ska naturligtvis inte rösta emot vettiga motioner som partiet presenterar av ren princip. Det är att urholka demokratin. Som effekt, blir missnöjet större och tonläget blir farligare.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?