Inlägg från: KN75 |Visa alla inlägg
  • KN75

    Har du förtroende för regeringen?

    SVT rapporterade idag att:
    Sverige har ca 10 ggr fler döda i Covid än Norge och Finland, räknat per capita.
    Sverige har va 5 ggr fler döda än Danmark.

    Varför?

    Tegnell blev intervjuad idag på SVT.
    Han fick frågan flera gånger och pratade en hel del om annat, t ex att det finns flera andra länder i Europa som har klarat sig lika dåligt som Sverige.
    Men nu var ju frågan varför det har gått så dåligt i jämförelse med våra geografiskt närmaste länder och våra närmast jämförbara länder Norge, Finland och Danmark? 

    Finns där någon i tråden som uppfattade fler än ett enda konkret svar eller exempel?
    Det kan väl ändå inte vara möjligt att Tegnell angav en enda konkret skillnad som är den enda värd att nämna som i så fall enskilt gör allra störst skillnad?

    Vilket var då det enda konkreta svaret?
    Tegnell svarade att vi i Sverige har stora grupper invandrare samlade inom vissa områden.
    Jag kanske inte återger svaret ordagrant, rätta mig gärna om jag har fel.
    Kanske nämnde Tegnell också något annat konkret exempel som jag missade? Rätta mig gärna i så fall.
    Tyvärr ställde reportern ingen uppföljande fråga, vad jag kunde uppfatta, för att reda ut vad Tegnell menade och/eller om det var den enda konkreta skillnaden han ansåg vara värd att nämna.
    Kanske var det tidspress? Eller något annat? Som gjorde att reportern avstod från uppföljande frågor på just detta konkreta exempel?

    Kan det verkligen vara möjligt att just denna sak är den enda konkreta saken som Tegnell har att säga som utgör den stora skillnaden i denna fråga?

    Uppfattade jag det rätt om Tegnell menade att den enskilt största skillnaden,
    som skulle göra att vi har 10 ggr respektive 5 ggr fler döda, 
    är vår mycket större invandring och att denna del av befolkningen i stort är samlade inom vissa geografiska områden?
    Detta skulle alltså påverka dödstalen i mycket hög utsträckning?
    Då följer en fråga om det i så fall beror på att smittan är mycket större inom denna del av befolkningen och inom dessa områden?
    Dessa frågetecken borde ha kunnat redas ut lite bättre av SVT-reportern, och/eller av andra journalister, eller av våra myndigheter? Om det nu var så att just detta var det enda konkreta som Tegnell hade att säga?

    OBS: Jag påstår alltså inte detta! Utan jag försöker bara återge vad jag uppfattade att Tegnell sade i intervjun på SVT och
    OBS: Jag frågar bara om någon såg intervjun och kan komplettera eller rätta mig om jag har fel, eller om jag kanske missade något annat konkret svar eller exempel som han angav, om jag missade det?

    Om det skulle vara så, som jag uppfattade att Tegnell menar, att en faktor är mycket avgörande för att Sverige har så uppenbart mycket värre följder av Corona än våra grannländer, 
    hur har Sveriges Corona-strategi i så fall tagit hänsyn till och anpassats till detta faktum?
    Alltså om det nu skulle vara så som jag uppfattade att Tegnell sade i SVT-intervjun?

  • KN75
    FDFMGA skrev 2020-12-02 20:09:35 följande:
    Kul att du redan hunnit läsa in dig på mina inlägg, bebbenicket till trotsGlad

    Fast avståndet från "fake news" till Donald Trump är synnerligen kort, skulle jag vilja påstå.

    Ingen har väl tillnärmelsevis bidragit så starkt till att etablera lögnen som politiskt instrument som TrumpSkrattande
    Tack för att du berättar att du tycker det är kul. Ny som jag är gillar jag att läsa in mig och försöka sätta mig in i saker och också lite i olika skribenterFlört

    Ja du har rätt, avståndet är nog synnerligen kort. Sannolikt ungefär lika kort som för tre Socialdemokratiska regeringspolitiker som omnämns här ovan? Alltså synnerligen kort även i dessa fall?

    Jag tror att du sannolikt har missat en grundläggande skillnad?
    Det finns tillnärmelsevis ingen annan än Trump som Svenska media gillar så mycket att granska och rapportera om. (Men jag påstår inte att det inte ligger något i det.)
    Men intressant ändå att jämföra med att Svenska media, i synnerhet Public Service, inte tillnärmelsevis är lika tydliga utan i stället anstränger sig vara tysta och rapportera så lite som möjligt om Socialdemokrater, och andra vänster-politiker, i de fall de bidrar så starkt till "fake news" och använder det som politiskt instrument.

    Medias rapportering är nog en större skillnad än skillnaden i avstånd mellan Trump och sossar när det gäller att använda "fake news" som sitt politiska instrumentSkrattande
  • KN75
    nihka skrev 2020-12-10 23:14:50 följande:
    Det är inte alls svårt att förstå vad Tegnell säger. Han säger om och om och om igen att man inte kan jämföra länder och dödstal i närtid rätt upp och ner och så ger han exempel på olika faktorer som spelar in. Han talar också om var vi har misslyckats och det var att exempelvis förhindra smittan in på äldreboenden. Det är verkligen inte svårt att förstå vad han säger.
    Nej, där har du fel.
    Även om det inte skulle vara svårt att förstå vad han säger så har du i så fall lyckats att inte förstå vad han säger i den aktuella intervjun på SVT?

    Tegnell hade i den här aktuella intervjun på SVT ingen direkt invändning mot jämförelsen eller mot siffrorna som presenterades, nämligen att:
    "SVT rapporterade idag att:
    Sverige har ca 10 ggr fler döda i Covid än Norge och Finland, räknat per capita.
    Sverige har ca 5 ggr fler döda än Danmark."

    Det enda han sade, som möjligen var avvikande, var att det finns andra länder som klarat sig lika dåligt som Sverige. Men jag uppfattade däremot inte att han hade någon invändning mot det presenterade, nämligen att de nordiska länderna har klarat sig så mycket bättre än Sverige.

    I den aktuella intervjun på SVT säger han det som jag har återgett tidigare, nämligen:
    "Tegnell svarade att vi i Sverige har stora grupper invandrare samlade inom vissa områden."

    Jag skrev också att: Jag kanske inte återger svaret ordagrant, rätta mig gärna om jag har fel.
    Senare har jag haft kontakt med flera personer som såg samma intervju på SVT och även dessa har varit eniga och uppfattat samma sak som jag.
    Men om du har den aktuella intervjun och kan visa att jag har fel så rättar jag mig gärna.
    I annat fall måste det väl vara du som har svårt att förstå vad han säger?

    Ja vi har haft (har?) problem att vi fått in smitta på äldreboenden. Det är väl bara ytterligare ett bevis och en av orsakerna till att vi har så extremt mycket högre dödstal än våra nordiska grannländer?
    Men menar du då att de som dör på äldreboenden inte ska räknas och/eller du menar att dessa är människor som vi inte ska ta hänsyn till? Hur tänker du där?

    Det är ju intressant att du tar upp problemen på äldreboenden. Ett av de problem som det rapporterats om är språksvårigheter.
    Du som nu tar upp problemen, vilken reflektion gör du gällande problemet med språksvårigheter med hänsyn till det Tegnell sade ovan "
    vi i Sverige har stora grupper invandrare samlade inom vissa områden."? Är det de gamla boende som inte klarar språket? Är de gamla och döda i hög utsträckning invandrare? Eller är det personalen på boendet som i hög utsträckning är invandrare och inte klarar språket så bra? Vad är din reflektion?

    I annat fall uppfattar jag ditt inlägg som ett helt vanligt och normalt inslag i att återigen försöka dölja och förneka sanningen.

    OBS: Jag påstår eller hävdar ingenting. Jag försöker bara återge vad Tegnell sade i SVT-intervjun och jag ställer följdfrågor på det. Och följdfrågor på det citerade här ovan.
    Men jag hävdar ingen egen uppfattning, jag vare sig påstår eller hävdar någonting.
  • KN75
    FDFMGA skrev 2020-12-11 09:02:23 följande:
    Ursäkta sent svar, som du vet så har jag på sistone mest skrivit i Påven johannas tråd.

    Men du har säkert fått svar på dina funderingar, annars finns det t ex undersökningar som visar hur medierna framställt de olika partierna.

    Jag tror inte att din upplevelse får stöd i dessa undersökningar, vilket förstås inte innebär att din upplevelse inte är sann för just dig.
    Nej, jag hittar ingen undersökning som visar skillnader i media-rapporteringen om Trump och hans "fake news" i relation till de tre nämnda Socialdemokratiska politikerna och deras "fake news".

    Inte heller någon undersökning som direkt jämför de "fake news" som Trump levererat med de "fake news" som de tre nämnda Socialdemokraterna har levererat.
    Men du konstaterade väl tidigare att de sannolikt ligger rätt nära varandra?

    Om du har några sådana undersökningar så visa dem gärna för det kan ju vara intressant i sammanhanget.
  • KN75
    nihka skrev 2020-12-12 15:51:23 följande:
    Jo, det är lätt att förstå vad Tegnell säger. Jag tycker det är lätt att förstå vad han säger.

    Jag förstår om just du har svårt att förstå vad Tegnell säger då du inte ens förstår vad jag säger. Jag menar just inget av de förslag du har på vad jag menar. Jag menar precis det jag skriver och inget annat. Lägg krut på att läsa PÅ raderna istället för att försöka dig på bisarra tolkningar av vad som står, istället för vad det faktiskt står.

    Vilken reflektion? Jo att om man inte lyckas med att förhindra att smittan tar sig in på äldreboenden så får man fler döda då hög ålder är en riskfaktor.

    Språksvårigheter är ju ingen fördel vem som än har dem. 
    Nej, det är uppenbarligen du som inte förstår vad han sade i den aktuella intervjun.

    I den aktuella intervjun på SVT säger han det som jag har återgett tidigare, nämligen:
    "Tegnell svarade att vi i Sverige har stora grupper invandrare samlade inom vissa områden."

    Det ovan sagda av Tegnell, i den aktuella SVT-intervjun, är ju något helt annat än det som du tidigare hävdade.

    Men om du, eller någon annan, har den aktuella intervjun och kan visa att jag har fel, så rättar jag mig gärna.
    I annat fall måste det vara uppenbart att det är du som har svårt att förstå vad han säger i den aktuella intervjun?

    Det är självklart för mig att om man får in smitta på ett ställe med många människor så blir fler smittade och fler blir sjuka och fler dör. Om fler äldre, eller andra människor i riskgrupp, blir smittade så blir det fler som dör. Det trodde jag var uppenbart även för dig? Jag vet inte vad du försöker påskina när du skriver om detta?

    Fler smittade och fler döda överensstämmer ju också mycket väl med det SVT rapporterade i det aktuella inslaget:
    Sverige har ca 10 ggr fler döda i Covid än Norge och Finland, räknat per capita.
    Sverige har ca 5 ggr fler döda än Danmark.

    I intervjun med Tegnell frågade då SVT:s reporter
    "Varför?"
    Och det enda konkreta svaret jag kunde uppfatta var:
    "Tegnell svarade att vi i Sverige har stora grupper invandrare samlade inom vissa områden."

    Och det kanske stämmer att detta är den mest betydande skillnaden mellan Sverige och de övriga nordiska grannländerna? Och så vitt jag kan förstå så menar i så fall Tegnell att denna skillnad är en förklaring och det finns ett samband till att Sverige har 10 ggr respektive 5 ggr fler döda?
    Jag tror, sannolikt också Tegnell liksom de flesta, att det kan finnas fler orsaker och samband men detta var det enda konkreta som Tegnell angav i sitt svar i den aktuella SVT-intervjun. Då uppfattar jag att enligt honom måste det finnas ett viktigt och tydligt samband, varför skulle han annars ha svarat det på reporterns fråga?

    OBS: Jag påstår eller hävdar ingenting. Jag försöker bara återge vad Tegnell sade i SVT-intervjun och ställer följdfrågor på det.
  • KN75

    Trådrubriken: "Har du förtroende för regeringen?"

    De vanligaste svaren/inläggen från vissa högljudda i tråden verkar vara typ:

    - Trump är en idiot, han borde låsas in. Så snart någon uttalar sig om regeringen så har vi vänstertrogna FL:s uppdrag att svara med ett inlägg som handlar om Trump.

    - De som inte håller med de vänster-trogna skribenterna är SD:are. SD är nazister. De är visserligen ett demokratiskt valt riksdagsparti men de borde förbjudas och alla som står till höger om sossarna är SD:are, därmed är de att betrakta som nazister eller betraktas som sådana som stöder nazister, och de skall därmed tystas.

    Trådstarten är tydlig och det borde inte råda någon tvekan om vad som är trådens ämne.
    Ändå verkar vissa få kapa och förstöra tråden,
    vissa får nedvärdera och håna andra som skriver i tråden, tom personangrepp, eller åtminstone sådant som kan uppfattas som hån och personangrepp, verkar vara accepterat.
    Så länge angreppen kommer från vänster-trogna så verkar det vara ok och det är accepterat att skriva om helt andra saker än ämnet, även då accepterat av FL.
    Ska det verkligen vara så och får det gå till så här?

  • KN75
    KillBill skrev 2021-02-15 06:59:08 följande:

    Det här var en bra ledare:

    www.dn.se/ledare/erik-helmerson-sds-forsok-att-smeta-rasbiologi-pa-s-och-c-ar-en-skenmanover/

    "I slutet av januari lämnade en lokalpolitiker i Nacka Sverigedemokraterna. Enligt Expo hade hon varit aktiv i en nazistisk chatt"


    Andra partier som agerade skamligt för snart 100 år såsom högern, liberalerna, C och S har gjort avbön och kan peka på att de skyldiga inte längre är i livet. Vilken ursäkt har SD som bildades av nazister i modern tid och som än idag har politiska företrädare som avslöjas med att ha samröre med nazistiska organisationer. 

    Hur kan ens M och KD umgås med tanken att SD ska vara en del av deras regeringsunderlag?


     


    Nazism är illa.
    Men KOMMUNISM är tio gånger värre! 

    KillBill, du har ju en fantastisk koll på det mesta,
    eeeh eller åtminstone ägnar mycket fokus på att försöka hålla koll på en sak och en riktning.

    Har du också koll på lokalpolitiker som representerar t ex V, S och MP, i vilka chattar de är aktiva? Du känner väl till att flera har varit aktiva i chattar som kan betraktas som KOMMUNISTISKA,
    om man använder motsvarande måttstock. Vad har du att rapportera om dessa lokalpolitiker?

    Vänsterpartiet, som innan namnbyte hette Vänsterpartiet Kommunisterna VPK, och även S, är partier som agerade skamligt för 100 år sedan.
    Vad gäller V och kommunismen så har de ju agerat mycket skamlig, i sann kommunistisk anda, bra mycket senare än för 100 år sedan!
    Än idag finns ju flera vänsterpolitiker som aldrig gjort avbön. De har tidigare kallat sig kommunister, i dag verkar de vilja dölja detta faktum, med de har valt att avstå från att göra avbön från att vara kommunister, vilket ju är mycket talande.

    Kommunismen har mördat och förtryckt tio gånger fler, eller hundra gånger fler, än vad nazismen har gjort.
    Men du KillBill, tillsammans med i princip alla dina högljudda kompisar och vänstergardister, glömmer hela tiden, väljer att medvetet försöka dölja och förneka, hur mycket värre kommunism är i jämförelse med nazism.

    Varför väljer du medvetet att förtiga och dölja att kommunismen har mördat mångdubbelt fler än nazismen?
  • KN75
    KillBill skrev 2021-02-16 20:02:35 följande:

    Vänsterpartiet släppte en vitbok för 25 år sedan där man tog avstånd från hemskheter som begåtts tidigare.  SD lovade att släppa en vitbok till valet 2018 men ångrade sig. Det är faktiskt riktigt lågt.

    Pratar vi om S så har man exempelvis varit drivande för att de människor som drabbades av tvångssteriliseringar (som röstades igenom av en bred majoritet i riksdagen under 30 talet) ska få skadestånd.


    S drev också igenom att transsexuella som under 2000 talet drabbats av tvångssteriliseringar skulle få skadestånd.  Här var SD drivande för att samhället skulle fortsätta att tvångssterilisera transsexuella och motsatte sig att de transsexuella som blivit tvångssteriliserade skulle få skadestånd.


    SD är skamligt parti.
    Ja, det finns det som är skamligt inom SD vilket jag inte sett någon här i tråden som ens har försökt dölja eller förneka,
    och det finns ungefär lika mycket som är skamligt i de flesta partier, vilket dock du och andra vänstergardister ständigt försöker dölja och förneka.

    Men i jämförelse är inget så skamligt som vissa svenska politikers sympatier för kommunismen, de som vägrat göra avbön. Fortfarande är inget parti skamligare än V, som innan namnbytet hette Vänsterpartiet Kommunisterna, och deras stöd till och inspiration från kommunismen som mördat mångdubbelt fler människor än nazismen.

    Det är skamligt av dig KillBill att ständigt försöka dölja och förtiga att kommunismen har dödat ca 80 miljoner människor (!!!).
    Kommunismen har mördat och förföljt mångdubbelt fler människor än nazismen.

    Inte en enda gång ha jag sett dig ens nämna att kommunismen är ännu värre än nazismen, ingen gång har jag sett dig fördöma kommunismen och alla dessa fruktansvärda brott mot mänskligheten som har skett i historien och som faktiskt förekommer än idag.

    Du menar på fullt allvar att en vitbok skulle kompensera för 80 miljoner döda människor?
    Det om något är skamligt!
  • KN75
    KillBill skrev 2021-02-17 09:44:48 följande:

    Det där är struntprat. Det finns inget kommunistiskt parti i riksdagen och det saknas riksdagspolitiker som idag kallar sig för kommunister. 

    Vänsterpartiet har gjort avbön och har publicerat en vitbok.


    SD som bildades kring 1990 av veteraner inom nazism och fascism har inte gjort avbön eller publicerat en vitbok. Nästan varje vecka kommer det avslöjanden om medlemmar inom SD med kopplingar till nazism.


    Visst, visst BillKill, det du säger är självfallet hela sanningen, alltid korrekt och opartiskt. Allt annat är struntprat, för det har du bestämt.
    Bra, då vet vi.

    Men fortfarande gäller att 
    Det är skamligt av dig KillBill att ständigt försöka dölja och förtiga att kommunismen har dödat ca 80 miljoner människor (!!!).

    Kommunismen har mördat och förföljt mångdubbelt fler människor än nazismen.

    Men inte en enda gång ha jag sett dig KilliKill ens nämna att kommunismen är ännu värre än nazismen.

    Det enda du ägnar dig åt är att dölja och förneka den del av sanningen som inte passar dina syften.

    Men inte ens du kan förneka och dölja att Kommunismen har mördat och förföljt mångdubbelt fler människor än nazismen.
  • KN75
    KillBill skrev 2021-02-17 11:26:56 följande:
    Varför påstår du att jag har förtigit de miljontals mord som skett under totalitära kommunistiska regimner. Det är en ful och smutsig lögn som du beskyller mig för. 
    Nej, tyvärr så är det sanningen om dig KillBill och alls ingen lögn.

    Faktum är att inte en enda gång ha jag sett dig KilliKill ens nämna att kommunismen är ännu värre än nazismen.
    Därmed påstår jag att du försöker förtiga och dölja detta faktum.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?